Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

problema time_format() urgent!!!
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
raynor

Data înscrierii: 23/Dec/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Ian 05, 2004 2:22 pm    Titlul subiectului: problema time_format() urgent!!!  

Salut sunt si eu (ca multi altii) incepator (mai mult sau mai putin)... si am sa trec direct la problema.
Am urmatorul cod:

$query = mysql_query("SELECT ziua, time_format(timpul, 'hh:mm'), nume FROM grilaemisiuni") or die (mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($query)) {
$ziua = $row["ziua"];
$timpul = $row["timpul"];
$nume = $row["nume"];
............................................................
idea este ca eu in baza de date am timpul in formatul asta 12:00:00, si mi-ar trebui sa-l afisez fara secunde la sfarsit cea ce reusesc de loc, resul datelor merg fara nici o problema.
Unde gresesc ? Ce ar trebui sa fac?
Sus  
biban

Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu

Trimis: Lun Ian 05, 2004 10:37 pm    Titlul subiectului:  

Pai eu itzi propun altceva: extrage din baza de date timpul asha cum il ai shi apoi foloseste functia explode() pentru al sparge intr-un array cu trei elemente: $x[0] va fi ora, $x[1] va fi minutul, $x[2] secunda.
Apoi afiseaza aceste informatzii cum vrei tu:
echo "$x[0],$x[1]";
Vezi in documentatzia PHP cum lucreaza explode
Sus  
VanGogs

Data înscrierii: 03/Noi/2003
Locație: Alba-Neagra

Trimis: Mar Ian 06, 2004 11:57 am    Titlul subiectului: parerea mea  

nu o fi prea profesional, da parerea mea e k nu are rost sa te kinui cu date in bazele date. foloseste mai bine un varchar de 10 pentru ora... e mai simplu. ai si functii de manipulat stringuri dk vrei, da dk doar vrei sa le afisezi si nu operezi asupra lor, mai bine un simplu sir de caractere...

:o
Sus  
raynor

Data înscrierii: 23/Dec/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Ian 06, 2004 1:26 pm    Titlul subiectului:  

Da cred ca este mai bine asa am sa-l transform intr-un varchar. Multumesc la amandoi (uitasem ca exista si functia explode).
Sus  
luciansabo

Data înscrierii: 04/Ian/2004

Trimis: Joi Ian 08, 2004 10:31 pm    Titlul subiectului:  

Atunci de ce s-a mai creat tipul TIME in MySQL care stocheaza exact in forma asta ? De ce exista functii in PHP pentru data si ora ? Ca sa le facem stringuri si sa ne chinuim cu ele?

Off-topic: reeferitor la asta: un cunoscut imi povestea la o bere cum a facut el un program unde calcula in ce zi a saptamanii va pica 17 oct 2001 de ex, folosind matrici,transpuse,permutari, etc. Se rezolva printr-o simpla impartire la 7...
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1