Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Anti - Google
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Google
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
kelye

Data înscrierii: 20/Ian/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Mar 26, 2006 4:47 pm    Titlul subiectului: Anti - Google  

Sunt mare fan Google Search .. dar devin din ce in ce mai dezamagit de Google Company..

Am ajuns toti google adicts .. iar google un mastodont nesimtit care face ce vrea muschiul lui..

Pai ce era Securitatea pe vremea lui Ceausescu ?? mic copil pe langa Google care da statului american si celui chinez informatii despre ce cauta lumea (eventual si ip=uri si alte detalii )

Google scoate BMW din lista de indexare pentru manarii si il baga in 2 saptamani la loc .. daca eram eu Gigi de la Romania mai faceau asa?

Este minunat acest search engine dar de cacat lacomia proprietarilor care vor sa acapareze net-ul ...

Problema (dupa cum vad eu) este ca nu au concurenta serioasa (msn si yahoo au pierdut teren grav in fata google .. si vor mai pierde datorita abordarii google .. search page simplu fara reclame si altele)

Rezolvarea ar fi ori intarirea motoarelor comerciale ori (cea mai buna) .. creearea unui search engine free ..cred ca sunt destule companii interesate sa mai scada elanul google.. deci se vor gasi si finantari pentru servere si restul..

Intrebarea ramane daca sunt singurul care vede acest scenariu apocaliptic cu google care iti cauta si in .. ? e cazul sa ma duc sa ma culc? :D
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Dum Mar 26, 2006 5:05 pm    Titlul subiectului:  

in locul lor tu ce ai face ? :)
Sus  
kelye

Trimis: Dum Mar 26, 2006 6:45 pm    Titlul subiectului:  

nu sunt un ahtiat dupa bani .. banii ii fac sa imi traiesc cat mai placut viata (dar am limite.. trait placut nu inseamna telefon de 20 de milioane sau chiuveta de aur )

deci doar de dragul de a face bani nu as face ce fac ei .. poate sa strang bani sa suport un program de cercetare.. de burse.. plm..nu stiu CE AS FACE si nici nu e important

Problema este daca mai sunt si altii care nu agreaza ceea ce fac si ce este de facut in cazul asta?
Sus  
MasterPhoton

Data înscrierii: 06/Mar/2003

Trimis: Lun Mar 27, 2006 7:34 am    Titlul subiectului:  

// Off topic
Welcome to the club, kelye. Cum...NICI TU NU VREI CHIUVETA DE AUR?!?!
// End off topic
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Lun Mar 27, 2006 8:27 am    Titlul subiectului:  

kelye a scris:
sa suport un program de cercetare.. de burse.. plm..

http://www.google.com/anitaborg/
http://eecs.oregonstate.edu/news/story/1183
http://scholarships.hispanicfund.org/applications/subsectionID.1,pageID.123/default.asp
Sus  
kelye

Trimis: Lun Mar 27, 2006 11:58 pm    Titlul subiectului:  

deci ce imi arati tu acolo e salariul lunar al unui director google .. sa fim seriosi.. gestul e frumos dar e bataie de joc daca vrei sa te si lauzi cu el

la puterea lor financiara ar putea CONSTRUI o facultate cu ultimele dotari ...

problema mea (schizofrenica :) ) este ca google se transforma in "sfantul google" incet incet

"daca facem asa oare ne mai indexeaza google? dar daca nu pun asta aici ? da' daca.. "

si precum am spus din primul post.. pai ce e securitatea in comparatie cu google?

(bine.. ura asta se coreleaza si cu anumite idei anarhiste pe care le am ..si vorbesc de anarhism la modul de concept politic/filosofic .. oricum..concept ce reprezinta libertatea totala a omului )

cat timp google e "all mighty" mereu vor fi vanatori de seo (a se citi "cum sa iti urci site-ul in google intr-o sapt" ) sau oameni care "polueaza" net-ul cu zeci de site-uri feeder de rank ..
Sus  
MasterPhoton

Trimis: Mar Mar 28, 2006 7:43 am    Titlul subiectului:  

Kelye, scuza-ma ca te intrerup din frustrare. (nu am zis-o ironic!).
DAR:
NICIODATA interzicerea nu a fost o solutie. Lasa timpul / piata / whatever sa rezolve situatia. Si Microsoft a ajuns "all-mighty" la un moment dat, si uite unde e acum. Tu sustii libertatea totala prin "interzicerea" (un cuvant foarte nepotrivit, inlocuieste cu orice altceva) google?

Si, ca sa-ti raspund la prima ta intrebare, cea legata de BMW: depinde care Gigi din Romania :wink:
Sus  
kelye

Trimis: Mar Mar 28, 2006 11:52 am    Titlul subiectului:  

Cine zice ceva de interzicere ?

Practic propun realizarea unui proiect gen google search (sau macar studierea necesarului unui asemenea proiect)
Sus  
MasterPhoton

Trimis: Mar Mar 28, 2006 11:57 am    Titlul subiectului:  

Tu si inca cateva zeci de mii de oameni cu aceeasi idee.... (a propos de propunere)

Nu se sustie, pentru ca, la un moment dat te vei plictisi. Sau nu vei mai avea bani / sau timp sa fie un proiect "voluntar". Sau vei vrea sa-ti scoti, intr-un fel, banii investiti in proiect. Nu?!
Sus  
Pirahna

Trimis: Mar Mar 28, 2006 12:13 pm    Titlul subiectului:  

bun , ei pe langa ca fac bani ca sa traiasca pe picior mare (ce , mie nu mi-ar place o limuzina ? , chiar doua ...)
ii si investesc ...

ceea ce fac ei eu zic ca e ok pentru o corporatie gigant , unde e vorba de profit ...
exemplul cu bmw ... pai ...
tu daca ai avea ditamai compania si ai intra in conflict cu alta ditamai compania pentru ca webmasterul lor e incapabil ti-ar prinde bine ?

cat timp folosesti TU google free , nu vad de ce sa nu isi permita si ei sa faca o magarie , doua , ca sa isi scoata banii pe serverele care TU le distrugi zilnic (la nu stiu cate query-uri mai pica un server) ...

eu sunt de acord cu ce face google ,
daca as fi in locul lor , as face aceeasi chestie

sa mentionez si ca din cauza lui google tot web-ul evolueaza ?
uita-te la yahoo , la msn , la astia mari ...

cum scoate google ceva , pun si ei osul la treaba si scot si ei ceva ...
cum si-a facut google gmail-ul , yahoo si-a marit capacitatea de stocare , msn a scos windows live ...

poate ca google "suge" toti banii , dar este cel mai util instrument de pe web
Sus  
black diamond

Data înscrierii: 23/Mai/2005

Trimis: Mar Mar 28, 2006 1:21 pm    Titlul subiectului:  

Mai exact ce nu v-a convenit din ce a facut cu BMW? Stiu ca site-ul lor, bmw.de parca, a fost scos datorita textului ascuns. Au schimbat paginile si au revenit in index. Mi se pare normal ceea ce au facut, ba chiar laudabil ca au scos site-ul din index la o firma asa mare. Nu stiu cate dintre motoarele celelalte de cautare au(/ar fi) facut asa ceva. Au facut si altceva pe langa ceea ce stiu eu?

Am avut o problema de gen cu un client care m-a abordat dupa ce a fost instiintat de ce a fost scos din index, si am rezolvat la fel (modificarea paginilor si trimiterea unui mail la google cu explicatii) si in aproximativ o luna s-a rezolvat problema. Consider normal ca unei site recunoscut mondial sa i se raspunda mai repede la feedback.

Nu sunt contra/pro-google. Bila alba este ca odata cu dezvoltarea lor ii imping de la spate si pe ceilalti (exempul dat de Pirahna este elocvent), cea neagra este ca pot ajunge sa aiba prea multe servicii legate intre ele si ar putea monitoriza userii foarte usor in multe prinvite (ce comunica prin email si chat, ce cauta, ce viziteaza si ce reclame acceseaza, etc) iar la e-mail mi-ar place ca ce e sters sa fie sters definitiv, printre altele. Am spus ar putea mai sus pentru ca nu este nici o dovada palpabila si sigur de care sa stiu eu in acest sens.

Ei au o filosofie de genul "do no evil", dar nu ma astept sa reuseasca in toate situatiile, asa cum e general valabil pentru orice persoana.

p.s./off-topic As prefera ca microsoft sa invete de la google cate ceva, nu invers.
Sus  
Pirahna

Trimis: Mar Mar 28, 2006 1:42 pm    Titlul subiectului:  

cineva a zis undeva candva "Information is power" ...
google detine o cantitate imensa de informatii ...

si cat timp serviciile sunt free , si tu le folosesti ...
eu zic ca ar avea dreptul sa retina pe serverele lor ce vor (cum ar fi tot).

yahoo oare retine log-urile chat-urilor pe servere ?
Sus  
MasterPhoton

Trimis: Mar Mar 28, 2006 1:50 pm    Titlul subiectului:  

Daca yahoo ar avea filiala in RO, si servere in RO, ar fi obligati (in curand...)
Sus  
kelye

Trimis: Mar Mar 28, 2006 2:47 pm    Titlul subiectului:  

Un arab batran traia langa New York. Ar fi vrut sa cultive cartofi, dar era singur si garbovit. Fiul sau studia in Paris, asa ca decise sa-i scrie un email.
"Draga Ahmed, sunt foarte trist ca nu pot planta cartofi in gradina. Sunt convins ca daca ai fi fost aici, m-ai fi ajutat si am fi sapat toata gradina."

Ziua urmatoare primi raspunsul la mail.
"Draga tata, te rog nu te apuca sa sapi in gradina. Acolo am ascuns "CHESTIA" Cu drag, Ahmed".
La 4 dimineata se trezeste batranul cu CIA, FBI si Armata in gradina.
Cauta si sapa fiecare milimetru din gradina, dar nu gasesc nimic.
Dezamagiti, pleaca toti.
A doua zi primeste arabul un mail de la fecior: "Draga tata, sper ca intre timp gradina noastra sa fi fost sapata sa poti cultiva cartofi. Mai mult decat atat nu am putut face pentru tine."

Nu am crezut ca exista atat de multi sclavi docili in lume .. sa aprobi ingradirea libertatii de exprimare prin cultivarea temerilor de genul "si daca ma logheaza astia ?" ..

Ala e serviciu FREE cand el imi vinde datele ?!

Sa scrie "Bai papagalule .. se ard servere .. ne e foame .. vezi ca ce dai tu search aici se noteaza" .. pana nu anunta asta nu vad de ce sa mi se para normal sa imi foloseasca datele personale in folos comercial

in fine.. disctutia se pare ca devine mai mult teoretica .. se poate face CEVA non-comercial care sa aiba puterea google-search ?? si care sa nu fie asa usor de "poluat" de dragul rank-ului ?
Sus  
MasterPhoton

Trimis: Mar Mar 28, 2006 2:57 pm    Titlul subiectului: Compromis  

Broblema ie zimbla: :)

Adica cam asa: nu-ti convine nu folosesti. Trebuie sa te decizi daca te deranjeaza mai tare ca folosesc datele decat ca datele pe care ti-le dau ei sunt folositoare pentru tine.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Google Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3