Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Curs de PHP avansat
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
olimpiu

Data înscrierii: 23/Mar/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 23, 2006 12:51 am    Titlul subiectului: Curs de PHP avansat  

Salut tuturor.

Ma intereseaza un curs de PHP organizat in Romania pentru programare la nivel profesional care sa predea tehnici de dezvoltare rapida de aplicatii mari.

Daca imi puteti recomanda un asemnea curs v-as fi recunoscator.

Olimpiu
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Joi Mar 23, 2006 12:59 am    Titlul subiectului:  

Nu stiu cat de actuala mai e lista da citeste aici si vezi daca e ce iti trebuie
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Joi Mar 23, 2006 9:11 am    Titlul subiectului: Re: Curs de PHP avansat  

olimpiu a scris:
Ma intereseaza un curs de PHP organizat in Romania pentru programare la nivel profesional care sa predea tehnici de dezvoltare rapida de aplicatii mari.

Programarea la nivel "profesional" se invata "in general" apoi se particularizeaza/implementeaza tehnicile respective in PHP. Probabil te intereseaza OOP + design patterns (sabloane de proiectare) si nu cred sa gasesti in romania asa cursuri. Nici macar cursul "Professional PHP Development" organizat de Zend nu se axeaza pe sabloane de proiectare. Nu stiu nici cat de mult se invata in facultate asa ca tot la carti va trebui sa apelezi (exista o cartea Design Patterns aparuta la teora insa nu e special pt. php).

Apoi, chiar cunoscand aceste tehnici, nu vei putea programa rapid pana cand nu vei avea un framework format din elemente de software reutilizabil (orientat pe obiect) pe care sa le utilizezi acolo unde ai nevoie. Partea buna (sau nu) e ca exista diferite framework-uri pe care le-ai putea folosi. (de ex. recent aparutul Zend sau blueshoes, seagull, prado, ...).

Parerea mea e ca un start bun se poate obtine incepand cu PHP 5 Power Programming (postata aici).
Sus  
olimpiu

Trimis: Joi Mar 23, 2006 8:38 pm    Titlul subiectului: framewords - ide  

Din punctul meu de vedere si un curs de utilizare/dezvoltare folosind un framwework/ide care sa ajute la dezvoltare rapida a aplicatiilor, ma intereseaza.

Exista in Romania asa ceva? Organizeaza cineva astfel de cursuri? Nu stiu de nici un tool/Ide/Framework general recunoscut ca fiind suficent de modular dar si customizabil pentru a genera/dezvolta aplicatii mari in timp rapid.

De exemplu m-am uitat pe prado, si nu m-a multumit, m-am uitat pe seagul, si nu pot spune ca era ce cautam.

Cel mai aproape de ceea ce caut este CodeCharge Studio, dar asta mi se pare destul de strict nepermitind prea mult cod pe linga.

Plus ca as vrea sa gasesc un curs de CCS pe aici in Romania si nu am vazut nicunul.

Vreo propunere?
Sus  
coditza

Data înscrierii: 23/Ian/2004
Locație: cluj-napoca

Trimis: Vin Mar 24, 2006 4:21 am    Titlul subiectului:  

Tu ai citit ce ti-a spus em@il?

Frameworkuri: uita-te in topicul in care s-a discutat treaba asta.

Curs de CSS: nu cred ca se organizeaza nicaieri in lume un asa curs.
My bad, dar totusi, nici de CCS nu cred ca face cineva cursuri :)

Apoi, despre cat cod in plus te lasa un framework: te lasa exact atat cat esti tu capabil sa scrii. De exemplu, eu folosesc Mojavi (3), dar nu am folosit niciodata facilitatile lui de lucru cu baza de date. De ce? Pentru ca asa, obiectele mele de persistenta vor fi prea strans legate de framework.
Sus  
carco

Trimis: Vin Mar 24, 2006 9:52 am    Titlul subiectului:  

El zicea de CCS (frameworku' pomenit anterior).
Si nu face cineva cursuri de CCS insa, un framework (nu ma refer aici la MVC-uri) ar tb. sa-l citesti citind numai documentatia API-ului generat. Daca te depaseste acea documentatie, atunci nu vei fi mai productiv pentru ca vei bajbai printre clasele/functiile puse la dispozitie.
Pt. MVC (si alte sabloane) ar tb. sa cunosti foarte bine conceptul ca sa-l poti folosi corect si productiv.

So, vrei cursuri, deschide topic nou si incepi cu intrebari (ce anume nu intelegi), poate iti scapa conceptele de baza..., poate ai inteles gresit anumite chestii.

Incearca sa te joci si cu cake, are manual, are wiki cu diverse tutotiale (incepi cu baza, de exemplu Building a simple blog si intrebi ce nu pricepi din tutorialul ala). Mai mult cake e destul de simplu scris deoarece e facut pt. PHP4 (nu e asa de "advanced" ca medick al lui aurelian).
Daca te intereseaza conceptul, poti incepe cu ceva si mai simplu, cum ar fi taniPHP insa acestea nu este decat scheletul unui MVC (spre deosebire de Zend ce-ti pune la dispozitie un set destul de mare de clase).

Eu de exemplu am luat taniPHP si l-am "castrat" (scuzati expresia), adica am rescris mult mai simplu (de parca nu era destul de simplu) partea de ActiveRecord (exact cam din acelasi motiv ca si coditza) si mi-am adaugat minimul necesar(find, update, insert si si doSQL). Am mai adaugat pe ici pe colo un formshelper (niste clase care-mi deseneaza input/select/... ) si gata scheletu', chiar sunt cu muuult mai productiv si am si libertate foarte mare (toata munca mea se reduce in mare la a crea query-uri, partea de select/update facundu-se relativ automat). Daca reusesc sa-i dau o forma "comerciala" poate-l pun pe undeva (o sa-i zic anti-medick :) ).
Sus  
raul_

Data înscrierii: 15/Sep/2005

Trimis: Vin Mar 24, 2006 9:56 am    Titlul subiectului:  

---
Sus  
carco

Trimis: Vin Mar 24, 2006 10:04 am    Titlul subiectului:  

Si inca ceva, de ce vrei neaparat cursuri? Te intereseaza o diploma sau te intereseaza sa inveti? Daca te intereseaza doar sa inveti (conceptele bineinteles) poti cauta pe cineva dispus (contra cost of course) sa-ti explice "baza" (desi, daca stii ce intrebari sa pui poti obtine aceasta consultanta aici, si gratis si de la mai multi oameni).
Sus  
olimpiu

Trimis: Vin Mar 24, 2006 12:21 pm    Titlul subiectului: cursuri  

ce ma intereseaza pe mine este chiar rezultatul final. adica la sfirsit sa fie echipa mea in stare sa programeze rapid si calumea.

m-am gindit si la optiunea de a lua pe cineva care sa explice dar consider dezavantajos din mai multe motive, odata ca desi paote fi bun poate nu stie sa explice, apoi eu vreau si documentatie/manual ceva care sa ramina.

Daca as sti ca e un tip care face in mod frecvent cursuri ar fi altceva, dar nu stiu pe nimeni in sensul asta.

Vreo recomandare?
Sus  
eXpertGiGi

Data înscrierii: 08/Iun/2005

Trimis: Dum Mai 07, 2006 9:04 pm    Titlul subiectului:  

Cred ca varianta cu angajatul al unei persoane care sa stie foarte bine ramane in picioare deoarece cursuri de php (in afara de 'Zend Engineering' care este doar un examen de certificare) nu am vazut sa se faca', ori ai posibilitatea sa iei un curs de php scris (o carte ceva) si sa-i pui sa invetze de acolo (apoi sa dai teste), dar te atentionez ca sunt putine carti care explica metode practice (elocvente), sunt mai mult pur teoretice.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1