Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

restrictie cu htaccess
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
kelye

Data înscrierii: 20/Ian/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 16, 2006 1:59 pm    Titlul subiectului: restrictie cu htaccess  

am facut ceva de genul :

<limit GET>
deny from all
allow from 172.20.1.
</limit>
(directoare accesibile doar din lan)

..faza e ca as vrea sa apara un 404 in loc de 403 ca eroare.. idei ?

si totusi.. nu aveti o documentatie serioasa de htaccess ? ma pierd rau in ce au la apache..
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Mar 16, 2006 2:47 pm    Titlul subiectului:  

ai cautat pe google "htaccess custom 404 page" ?
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Joi Mar 16, 2006 2:49 pm    Titlul subiectului:  

uite aici e un tutorial de htacces
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Joi Mar 16, 2006 4:37 pm    Titlul subiectului:  

Ai putea incerca sa rescrii cererea in ceva inexistent:
Cod:
RewriteEngine On
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^127\.0\.0\.1$
RewriteRule .* paginacarenuexista.html
Sus  
kelye

Trimis: Joi Mar 16, 2006 6:14 pm    Titlul subiectului:  

piry .. parca ti-e foame de posturi nu alta .. daca aveai curiozitatea sa cauti TU ce imi RECOMANZI mie ai fi aflat ca nu era nici pe departe ce cautam eu ..
ceea ce ma pui tu sa caut imi va da numai rezultate precum cel propus de em@il .. te rog intelege intrebarile si dupa aplica-ti amabilitatea de a da un raspuns. ms

Birkoff - ms .. util de citit scurt .. cu toate ca am cam trecut de etapa asta .. caut liste cu toate conditiile posibile {REMOTE_ADDR} and stuff (si exemple.. ca asa am vazut conditiile la apache pe site :) ) precum si date despre regexp ..este perl compatible ? ce.. reguli.. foloseste (chestii valabile in php/regex gen \d (all digits) nu merg.. ) ?

em@i ms ..asa ceva am reusit si eu din greseala :) dar ma gandesc (evident doar existential asa..deoarece e server local) daca nu ingreuneaza degeaba

adica in cazul <limit> sau deny all/allow from 172.20.1 ma gandesc ca ajunge aici apache si gata.. da raspuns
daca fac cu rewrite ..face conditia de rewrite si dupa se duce la paginacarenuexista.html .. proceseaza ca nu exista si dupa imi baga raspuns ..

daca ma insel in privinta asta chiar vreau sa stiu (si, de dragul exemplului, sa zicem ca avem un site cu mii de vizitatori (multi care chiar au deny) ..

ma multumeste limit ..vroiam doar sa vad eu Not Found in loc de Forbidden :)
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Joi Mar 16, 2006 6:47 pm    Titlul subiectului:  

kelye a scris:
ma multumeste limit ..vroiam doar sa vad eu Not Found in loc de Forbidden :)
Daca nu raspunsul (din header) te deranjeaza ci numa' textul afisat, atunci ai putea customiza pagina ce afiseaza acel "Forbidden". (pui ErrorDocument 403 /error/HTTP_NOT_FOUND.html.var )

Referitor la rewrite, in mod cert va merge mai greu decat Limit. Ar mai fi o varianta sa-i pui la rule un [R] insa, din pacate nu poti pune un [R,404] (adica reject cu 404), poti pune doar coduri intre 300-400. O alta varianta ar fi chiar sa creezi "paginacarenuexista.html" (caz in care va obtine 200 dar in acea pagina ii scrii "not found").
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Mar 16, 2006 7:13 pm    Titlul subiectului:  

kelye a scris: piry .. parca ti-e foame de posturi nu alta .. daca aveai curiozitatea sa cauti TU ce imi RECOMANZI mie ai fi aflat ca nu era nici pe departe ce cautam eu ..

nu inteleg de ce nu faci paginile 403 si 404 sa arate la fel ...
custom pages ...
Sus  
kelye

Trimis: Joi Mar 16, 2006 7:41 pm    Titlul subiectului:  

piry: pentru ca em@il mi-a luminat si mie dorinta de fapt :)
ma (relativ) doare in cot ce vede useru' .. important mi-e raspunsul serverului (header trimis)

em@il
Citat: Daca nu raspunsul (din header)

bine spus .. ca mai mult ala ma roate de fapt. da' nu stiam eu ce vreau :) ..
si efectul vizual e important dar nu vital ..

si acestea fiind zise ..clar ma depaseste mai mult decat trebuie (momentan) problema.. :)

multumesc pentru raspunsuri si sugestii
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Pagina 1 din 1