Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Limitare script
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> AJAX
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
iugin

Data înscrierii: 22/Mai/2003
Locație: Oradea

Trimis: Vin Mar 17, 2006 11:26 pm    Titlul subiectului: Limitare script  

Buna

Poate e o tampenie, poate e chiar banal dar chiar am nevoie de asta si de 2 zile tot sap.

Ehh, am un script AJAX care primeste un XML de la un php si in fctie de ce primeste tiparesc ceva pe ecran. Normal ar zice toata lumea.

Problema mea acuma. Vreau ca acel script sa raspunda doar daca e cerut din "AJAX", nu vreau sa pot introduce la link scriptul blablabla.php?id1=2&id2=3 si sa raspunda

E cam aiurea stiu dar trebe securatiatea asta.
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Mar 17, 2006 11:35 pm    Titlul subiectului:  

o tactica ar fi sa trimiti din java script un header cu o anumita valoare, pe care sa o verifici apoi pe partea de server.
de ex, dupa ce ai un obiect request in java script:
Cod:
request.setRequestHeader('__NUME_HEADER__', '__VALOARE_HEADER__');
Sus  
iugin

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 12:34 am    Titlul subiectului:  

Mersi pt promptitudine.

Nu stiu daca solutia ta e chiar asa buna, caci si daca pun un cod acolo e in sursa javascript care e vizibila.

Deocamdata am blocat afisarea javascriptului care face cererile si parserul de XML. Inca mai vreau sa perfectionez partea asta, apoi vad ce fac cu codul care mi l-ai dat tu
Sus  
aurelian

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 9:46 am    Titlul subiectului:  

iugin a scris:
Nu stiu daca solutia ta e chiar asa buna, caci si daca pun un cod acolo e in sursa javascript care e vizibila.

Clar nu este cea mai buna solutie, dar probabil poate acoperi cam 10-20% din cazuri.
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 9:53 am    Titlul subiectului:  

Ideea e ca serverul nu poate stii daca tu ai copiat din cod requestul si l-ai dat in adresa sau l-ai trimis din cod... Orice header/referer/[ce o mai fi] poate fi falsificat.
Sus  
iugin

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 10:35 am    Titlul subiectului:  

Hai ca am reusit ceva pana la urma:

Am blocat afisarea sciptul js in cazurile nedorite. Am declarat in .htaccess scripturile .js ca fiind php(forcetype) si apoi am spus sa le afiseze doar daca variabilele SERVER_NAME si HTTP_REFFERER sun la fel( REFFERE normal, prelucrat un pic)

Si se pare ca chiar merge.
Sus  
aurelian

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 10:59 am    Titlul subiectului:  

Fara o legatura directa cu subiectul deschis de tine,
am gasit doua articole interesante ce trateaza problemele de securitate cand se foloseste AJAX:
http://www.mercurytide.com/knowledge/white-papers/issues-working-with-ajax
si
http://www.xml.com/pub/a/2005/11/09/fixing-ajax-xmlhttprequest-considered-harmful.html

Mercurytide a scris:
If your page is hosted on http://example.org/ you can only make requests to that server — you couldn’t, for example, make a request to http://maps.google.com/.

p.s. in Oradea este cumva paradisul AJAX din Romania?
Sus  
iugin

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 11:09 am    Titlul subiectului:  

aurelian a scris:
p.s. in Oradea este cumva paradisul AJAX din Romania?

Sincer eu nu tin legatura cu comunitatea locala de programatori :)

Parerea mea. Toti ar trebui sa folosim AJAX. E chiar util eu zic din 2 motive mari.

1. Codul scris scade la un sfert
2. Banda folosita

Eu am cateva siteuri si a trebui sa ma tot mut sa nu platesc depasirile. Am gasit 1T trafic pe luna la 8$, si merge bine. Da stiu ca e interzis sa rescriem tot in AJAX. Interzis ca mai tra sa dam si motoarelor de cautare de mancare si trebuie sa facem pagini speciale pt ele(din pacate), si mai nou sint tot mai multi spideri care citesc, deci mai mult trafic
Sus  
black diamond

Data înscrierii: 23/Mai/2005

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 1:07 pm    Titlul subiectului:  

iugin a scris: si mai nou sint tot mai multi spideri care citesc, deci mai mult trafic
Poti sa-i blochezi pe cei nedoriti cu robots.txt
Sus  
iugin

Trimis: Sâm Mar 18, 2006 1:28 pm    Titlul subiectului:  

:)

Si daca itzi spun ca in fiecare luna apar noi si ni spideri ce faci??!?!? Stai toata ziua si vezi care e trafic normal si care nu?

Dar asta e o alta discutie nu de AJAX :)
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004

Trimis: Vin Apr 28, 2006 11:55 am    Titlul subiectului:  

Nu vreau sa dezgrop subiecte rezolvate, dar parca discutia a ramas in aer, un pic.
Solutia oferita de aurelian este foarte buna: trimiti inca un header in request. Daca folosesti prototype, acesta trimite automat header-ul HTTP_X_REQUESTED_WITH cu valoarea XMLHttpRequest. Verifici daca request-ul e AJAX si actionezi in consecinta.

Nu cred ca e nevoie sa interzici accesul la .js-uri. Pentru ce? Ai acolo ceva ce nimeni nu mai stie sa faca? Sau doar sa-ti protejezi script-ul PHP apelat? Daca doar pentru asta, atunci metoda cu extra header e suficienta.

IMHO.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> AJAX
Pagina 1 din 1