| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mihaela01
Data înscrierii: 12/Mar/2006
|
| Trimis: Dum Mar 12, 2006 1:42 am Titlul subiectului: e-astrologie.ro |
|
|
O privire foarte critica mi-ar fi de mare ajutor.
www.e-astrologie.ro
mihaela |
|
| Sus |
|
Tudy
Data înscrierii: 22/Sep/2004
Locație: Cluj-Napoca, Romania
|
| Trimis: Dum Mar 12, 2006 9:20 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ca o prima chestie... eu nu vad ce scrie. Inteleg ca is mai obosit si adormit acuma, dar tre sa te uiti atent ca sa vezi ce scrie acolo, si asta m-ar determina sa ies. |
|
| Sus |
|
egroeg
Data înscrierii: 16/Iun/2005
Locație: Exilat in marea "metropola".
|
| Trimis: Dum Mar 12, 2006 10:23 am Titlul subiectului: |
|
|
| sunt pe pagina http://www.e-astrologie.ro/discipline%20astrologice/discipline.html la categoria Zodiac iar in dreapta am listate una sub alta zodiile. pana aici nimic de comentat, doar ca pe 1024x768 ce e sub capricon nu se mai vede, iar eu care intru pe site-ul tau si daca sunt varsator sau pesti ce fac... ca nu exista scroll. (asta pe firefox, pe IE am mai putine tool-bar-uri si incape) |
|
| Sus |
|
mihaela01
|
| Trimis: Dum Mar 12, 2006 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu de ambele probleme, dar din pacate nu prea am ce sa fac...
La prima problema: pt ca filmuletzul swf sa apara at mai bine (sa evit aparittia scrollurilor si a imaginii prea mici) am decis ca acesta sa ia dimensiunile maxime pe care le are la dispozitie in browser/player.
La problema 2: motoarele de cautare nu stiu sa citeasca flash asa ca trebuia sa fac un mic artificiu ca linkurile si textul (atat la meniuri cat si la prima pagina) sa apara intr-un spatiu care nu e vizibil vizitatorilor. Cea mai buna solutie gasita a fost crearea unui meniu in html in partea dreapta a meniurilor cu exact acelasi continut dar care sa poata fi citit si de motoarele de cautare respectiv scrierea textului care apare in flash si este incarcat dinamic (se incarca un text si un logo random la fiecare vizita) sub filmuletul de pe prima pagina (deci trebuia sa scot scrollurile).
Din pacate nu stiu cum sa fac pagina sa fie valida din pct de vedere al html transitional si totusi sa mentin si aspectele vizuale |
|
| Sus |
|
egroeg
Data înscrierii: 16/Iun/2005
Locație: Exilat in marea "metropola".
|
| Trimis: Dum Mar 12, 2006 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pai ai putea cele 2 butoane de acasa sa le urci putin mai sus si sa le aduci la acelasi nivel (eventual sa renunti la unul din ele - ai 2 butoane cu acceasi functionalitate pe aproape orice pagina)... apoi mai pot fi urcate si meniul din dreapta si astfel oricine il va putea vedea in intregime .. |
|
| Sus |
|
micael
Data înscrierii: 25/Apr/2004
Locație: Constanta(deocamdata)
|
| Trimis: Dum Mar 12, 2006 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
alta problema... prea multe kestii in miscare...luna peste care se tot astern norii, punctuletsele alea de la butoane... te ia cu ameteala (plus ca nici efectul artistic nu e atit de nemaipomenit incit sa nu poti renunta la ele)
...la fel, fonturile din meniuri sint mici si greu lizibile
-pe prima pagina poza aceea mica e pusa acolo fara nici o legatura cu background-ul "astronomic" si fara a avea vreo valoare "vizuala" (de luna cu nori deja ti-am spus cred)
-background-ul de genul asta (negru+stele sugerind cosmosul) e deja atit de folosit la siteuri de gen, incit cade in banalitate... as cauta ceva cu totul diferit de ce fac 99% din cei care fac un site astrologic.
-iar paginile cu un meniu+text nu au "viata"... cauta sa insufletesti siteul (nu prin "filmulete) folosind alte culori, poate niste imagini... in fine, tu trebuie sa simti ce trebuie schimbat si cu ce, eu nu pot decit sa iti spun cum ma simt cind intru pe site... si senzatia e oarecum...deprimanta |
|
| Sus |
|
mihaela01
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 10:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Da-mi te rog o idee de background.
Si multumesc mult pentru sugestii. Voi tine cont de ele.
mihaela |
|
| Sus |
|
micael
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu daca iti pot da o idee de background fiindca treaba e un pic mai complexa...cel care face site-ul poate "simti" cel mai bine ce i se potriveste pe site...
dar uite parerea mea (nu stiu daca o sa iti placa):
-in primul rind inca de la inceput mi s-a incarcat foarte greu (eu am astptat acum 35 de sec sa ajunga bara la 100% fiindca voiam sa il revad si sa iti scriu in cunostinta de cauza, dar un nou vizitator nu va sta 35 de secunde sa se deschida pagina). Deci primul lucru este sa rezolvi cu incarcarea.
-apoi incearca sa mergi pe lucruri simple, "clasice". Siteul tau nu este nici unul de arta, nici unul de "fashion" sau publicitate, deci continutul este mai important decit un "aspect artistic".
In concluzie, eu l'as reface... fara flash, fara gif-uri animate, fara background incarcat, fara frames.... totul cit mai simplu ... de multe ori "simplu" poate fi echivalent cu "elegant"...
(nu cred ca te-am ajutat concret cu ceva si nici nu stiu daca am reusit sa fiu foarte clar) |
|
| Sus |
|
tavi_10
Data înscrierii: 30/Ian/2006
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru moment am rezolvat, zic eu, problema incadrarii meniurilor. Sper ca acum meniurile sa fie vizibile si pe o rezolutie mai slaba (eu folosesc 1280 x 1024 dar nu foarte multa lume foloseste rez asta).
Cu prima pagina... din pacate e cam greu... Nu vreau sa pun un background banal care sa apara titled, si nici linkurile oferite de html nu-mi plac. Totusi, daca Mihaela va insista ma voi supune si voi face cum vrea ea.
Iarasi nu-mi place modul in care aseaza html elementele in pagina (butoanele trebuie sa fie pe aceeasi linie, nu se pot suprapune elemente etc) iar de layers nu stiu cat de bine ar fi vazut site-ul de motoarele de cautare daca le-as folosi (stiu ca google nu a vrut sa-mi indexeze site-ul pana nu am scos orice urma de css layers din el)
Luna din stanga o s-o schimb, din motive de simbolistica, cu o alta Luna care sa se incadreze mai bine in restul site-ului. Imaginea care e acum a aparut ca o gluma si chiar uitasem de ea :D |
|
| Sus |
|
micael
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite un site cu un background "banal" :D
http://www.eastrolog.ro/
http://arta-si-astrologie.bynet.ro/
...etc etc etc (poti gasi o multime pe net
oricum, nu trebuie sa imi placa mie sau tie, ci macar la 80% din cei care intra...
P.S. apropo de pozitionare butoane, imagini, etc...nu imi amintesc, dar tu nu folosesti CSS? |
|
| Sus |
|
tavi_10
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 12:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu...
Site-ul aparuse in rezultatele cautarii prin google pentru vreo 2 luni cand m-am decis sa folosesc css si sa renunt la flash. Cum am pus css pe site, cum nu am mai aparut in nici un fel la google. M-am chinuit un timp sa-mi dau seama ce are, pana la urma am scos css-ul si google la o saptamana sau 2 m-a readaugat la index...
Este posibil ca ipul site-ului sa fie dintr-un bad neighbourhood?
Sunt deocamdata cam 150 de vizitatori unici pe zi, maximul a fost de 250+ si peste 1500 pe saptamana, dar deodata ni s-a injumatatit numarul vizitatorilor fara motive pe care sa le inteleg. |
|
| Sus |
|
kknaru
Data înscrierii: 10/Dec/2003
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 1:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu-i asa ca e primul sau printre primele tale incercari de site?
ce sa zic, cu asa ceva am inceput si eu :D, ma refer la genul asta de "design";
nu vad de ce l-ai dat la evaluare pt ca nu am ce evalua la el, dar banuiesc ca ai vrut sa vezi cam pe unde te situezi si sa mai auzi si parerea altora, crezand ca poate ti se pare ca e urat, banal; ei bine NU, nu ti se pare ci chiar asa e;
nu pot sa-l incadrez nici macar in categoria siturilor anilor 95-96 ci il incadrez in categoria "ultra incepator";
ma rog , cred ca ar trebui sa ne obisnuim ca numai asa ceva vom vedea la evaluare si nu chestii adevarate pe care sa le analizam la sange si sa gasim drept greseli doar chestii de finete;
ce sa zic, mai incearca, mai navigheaza si ai sa vezi de ce spun astea toate ;) |
|
| Sus |
|
tavi_10
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
da, e primul site :D
Ce anume ar fi trebuit sa fac ca sa nu fie incadrat la categoria ultra incepator? (in afara de a nu folosi frameuri) |
|
| Sus |
|
kknaru
Data înscrierii: 10/Dec/2003
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
tu ai pus bine intrebearea, smekera ce sa zic...:D dar asta ar inemna sa-ti povestesc io cam tot ce te deoebeste pe tine de unul avansat, sau mai avansat decat tine;
munceste singur si vei sesiza ce trebuie sa faci ca sa nu mai fi incadrat la ultra incepatori :D |
|
| Sus |
|
kul
Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta
|
| Trimis: Mar Mar 14, 2006 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
a-l face MULT MULT MULT MULT mai putin incarcat... daca talent pt kitch-ul in design exista e prea greu sa scapi de el, oricat ai incerca. asa ca facand lucrurile simple. banalisime chiar ai sansa sa faci greseli mai mici. basca: se poarta... si din ce in ce mai mult.
si el ca IA (information arhitecture) nu-i incarcat / incurcat. da pe orice element ai jdemii de brizbriz-uri. oricum drop-ul de vizitatori (daca inainte ai avut acelasi design) nu-i de aici.
uite, in paginile secundare design-ul e mai aerisit. e mai bine asa. da si mai mult decat atat. super-super simplu. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|