Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

www.outdoorconcept.ro
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
w

Data înscrierii: 28/Feb/2006
Locație: bucuresti

Trimis: Mar Feb 28, 2006 11:59 am    Titlul subiectului: www.outdoorconcept.ro  

salut!

profit de "disponibilitatea" voastra de a evalua site-urile propuse si ma alatur si eu cu www.outdoorconcept.ro

este structurat in 2 "parti" - partea de outdoor, care nu are foarte mult continut (deocamdata) si partea de DRILL (magazin on-line ce vinde articole de pescuit - http://www.outdoorconcept.ro/noutati.php); in curand o sa existe si www.drill.ro

trebuie sa va spun ca astept parerile voastre mai cu seama pentru partea de magazi on-line, dar promit sa le iau in seama si pe celelalte

precizari: :wink:
- stiu ca nu e corect ca m-am inregistrat "doar" azi ... pare ca m-am inregistrat numai pentru evaluare, dar nu e chiar asa; din pacate cunostintele mele in materie de site-uri dinamice nu sunt foarte vaste; asta nu inseamna ca nu citesc destul de des parerile voastre

- asta este prima incercare de site in php; in timp sper sa evoluez ...

- nu am respectat in totalitate (sau poate chiar deloc) "regulile jocului" in sensul ca site-ul nu este "valid" :oops: (are cateva erori la http://validator.w3.org/)

- nu considerati "cererea" mea de evaluare a site-ului decat o modalitate de trafic pt mine (pentru ca de fapt asta este ...:lol:)

sperand ca nu v-am rapit prea mult timp, astept parerile voastre .... care cu siguranta sunt mai "destepte" decat ale noastre

multumesc,
cristi
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Feb 28, 2006 1:21 pm    Titlul subiectului:  

ca idee imi place, se incarca cam greu pozele si logo dar e ok.
Ce ar mai trebui sa fac asa la prima vedere
1. sa dai posibilitatea sa adauge in cos direct din lista de produse, sau daca dau pe detalii sa se deschida in fereastra noua, sa nu fiu nevoit dupa ce adaug in cos sa deschid iar x linkuri pana ajung une de eram cand am adaugat produsul in cos...
2. sa nu dai posibilitatea sa ia mai mult de 999 bucati (ca sigur e teapa daca ia atatea...)
3. sa faci cumva daca nu a completat corect campurile cerute la precomanda sa nu mai trebuiasca sa le scrie din nou pe toate ci doar pe cele lipsa... (simplu mai afisezi odata formularul si pui la valoare datele deja primite...)
4. renunta la banerul si nr de vizitatori de pe pagina de intrare, arata a site de incepatori.. (sau aranjeaza-le altfel)
5. la o firma care se respecta trebuie sa aibe undeva si ceva detalii de contact, o adresa si un nr de telefon... asta da incredere vizitatorilor...

Momentan atat la prima strigare...
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004

Trimis: Mar Feb 28, 2006 2:16 pm    Titlul subiectului:  

Cod:
aici era partea de sus a pagini noutati.php
dare pt ca se decala mult aranjarea in pagina, nu mai este...

e partea de sus a html-ului din sectiunea noutati..

nu ai doctype
keywords dublat
cuvintele cheie nu se regasesc in pagina
descriptionul contine cuvintele cheie care nu au incaput la keywords?
css amestecat stylesheet cu definiri in pagina..
javascript alandala..
comentarii ramase de la template-ul de dreamweaver, etc, etc..

Apoi pentru imagini ai putea sa folosesti thumbnails... pentru a evita incarcarea intregii imagini in listing....

navigarea in site este greoaie, de obicei ajung in pagina de intrare in loc sa ajung in indexul site-ului... poate nu dau eu click pe ce trebuie...

versiunea in limba engleza are bannere in romana... footerul este tot in romana..

comentarii subiective:
- nu imi plac culorile
- nu imi place prima pagina
- imaginile par a fi editate cu Paint...

mai bine luai un template de pe template monster, si il adaptai...

Spor la treaba! :)
Sus  
clw

Data înscrierii: 09/Ian/2006

Trimis: Mar Feb 28, 2006 6:32 pm    Titlul subiectului:  

Salut!

Lucru care ma frapeaza prima data: pagina de intro, splash, ce o fi. Din punctul meu de vedere cand cineva viziteaza un site nu prea e interesat de altcva decat de continut. A scris adresa sus, a dat enter, i`a venit continutul pe care il astepta. Ai putea sa te gandesti sa faci http://www.outdoorconcept.ro/en_about.html ca pagina de index cu putine modificari (less gibberish, un mic overview al site`ului -- parerea managerului e buna acolo). Eventual cover story`ul il pui pe o alta pagina unde mai adaugi informatii relevante.

Apoi, meniul de sus. Banuiesc ca ai vrut sa faci o fitza si sa il ordonezi invers decat de obicei (de la stanga la dreapta). Din pacate clientii sunt si ei oameni si creierul le`a fost invatat sa functioneze de la stanga la dreapta si cand vad informatia aia acolo devin confuzi.

Tot in meniu, DRILL. Eu unul am cautat vreo 30 de secunde butonul cu "Magazin online", "Shop", etc. Nu l`am gasit. Cand am dat click pe DRILL m`as fi asteptat sa ma duca la pagina de start. Hopa magazinul :D Deci, pentru cineva caruia nu i`ai explicat la ce sa se astepte pe site nu va sti niciodata ca tu ai acolo magazin online. Si nu, userul nu isi va lua din timpul pretios sa dea click pe toate link`urile sa vada daca gaseste ceva interesant. pe site.

In shop, primul bug:
1. click pe un articol, de exemplu: http://www.outdoorconcept.ro/articol.php?cod=StSUP18500
2. click pe "adauga in cos"
3. modifica in "5" cantitatea, da OK.

Ar trebui sa ai 5 item`uri in cos, nu? Uita`te in stanga :D

As mai sta sa caut dar tre sa plec. Spor la munca, sper sa nu iei in nume de rau ce ti`am zis mai sus... Incercam sa fiu constructivo`ironic ;)

clw
Sus  
w

Trimis: Mar Feb 28, 2006 8:05 pm    Titlul subiectului:  

clw a scris: sper sa nu iei in nume de rau ce ti`am zis mai sus... Incercam sa fiu constructivo`ironic

sa iti iau in nume da rau .... hmmm .... de ce crezi ca l-am pus la "evaluare" ... sa imi spuneti ca "e destul de bine , dar ...". nu, l-am pus tocmai pentru astfel de pareri pertinente, care sa ma faca sa fiu mult mai atent in viitor

multumesc pentru raspunsuri; fiind primul site sunt constient ca s-au strecurat f multe "probleme", dar la fel de constient sunt ca puteau sa lipseasca (problemele)

din pacate am fost pus in fata faptului implinit si a trebuit sa fac site-ul pe principiul "vazand si facand" (ceea ce stiu ca nu e bine) ... sper ca in timp sa evolueze treaba

inca o data multumesc

cristi
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Mar Feb 28, 2006 9:16 pm    Titlul subiectului:  

De design nu zic nimic (las ca vine kul si vezi tu pe aghiuta)
Tot pe ideea inceputa de clw, cea cu articolele (la drill)
- nu faci nici o verificare a codului articolului, adica pot da
http://www.outdoorconcept.ro/articol.php?cod=XXL si, culmea, il pot aduga si-n cos. (pe coloana Articol scrie: , , XXL ). Mai mult, pot merge si la casa cu acest cos stricat.
- nu verifici "nr.bucari" in cos, adica pot adauga -1 fara probleme.
- la categorie.php, nu verifici (si nu sanitizezi) variabila nume_categorie si prin urmare mysql_query da eroare (si NU verifici daca s-a terminat ok) si mai imi afisezi si eroare data de mysql
Citat:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in categorie.php on line 267
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'order by producator asc LIMIT 0, 14' at line 1

- la producatori.php verifici query-ul si, daca eu am bagat aiureli la nume_producator= nu stiu din ce motive afisezi "Pagina in constructie" in loc de un mesaj clar cum ca producatorul nu a fost gasit. Din pacate nu aceleasi verificari le-ai facut si la page=... (ghici cu ce page am apelat scriptul)
Citat:
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-28, 14' at line 1

...revin pe masura ce testez

Per ansamblu nu-i rau daca zici ca esti cu lamaia'n geam. Mai citeste despre cum se verifica si se sanitizeaza datele primite de la user.
Asta la capitolul PHP, la capitolul HTML/CSS ... sorry, dar e cam varza in codul ala (sper sa nu fie si'n php la fel).
Sus  
w

Trimis: Mar Feb 28, 2006 10:58 pm    Titlul subiectului:  

@ em@il - iti multumesc ca mi-ai deschis inca un pic ochii; am incercat si sper sa fi reusit sa mai remediez din probleme; cu rusinea in carca trebuie sa iti spun ca intr-adevar cred ca e destul de munca si la "frumusetea" codului; nu-ti cer decat circumstante atenuante data fiind treaba cu "lamaia"

@celorlalti ... sunt hotarat sa indrept lucrurile ici, colo, in partile esentiale ...

:roll:
Sus  
stealth

Data înscrierii: 21/Iun/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Mie Mar 01, 2006 12:51 am    Titlul subiectului:  

bold-ul este folosit de obicei ca sa marchezi text important ... este iritant pt och i sa citesti o pagina ded tex aldin.
Sus  
w

Trimis: Mie Mar 01, 2006 5:01 pm    Titlul subiectului:  

intre timp am mai rezolvat multe din "probleme".nu pot sa nu multumesc celor care mi-au raspuns .... am sa detaliez mai incolo

deci ...

@Birkoff - 1,2,3 am sa vad ce fac in cateva zile; 4 - mai vad; 5 - pai e pe fiecare pagina :wink: (chiar si pe aia de inceput)

@johnny - folositoare "mustrarile" tale - sper ca am rezolvat multe din ele; "mai bine luai un template de pe template monster, si il adaptai..." - dupa aia ma certai ca nu pun mana sa invat singur :wink: (poate era mai bine)

@clw - stii bine ca multe din idei le sugereaza si cel caruia ii faci site-ul; cazul meu este unul fericit, tipii fiind f de treaba; nu ai gasit DRILL - si mie care mi se parea ca l-am pus de prea multe ori (in menu, banner in stanga, banner orizontal :oops: ); "In shop, primul bug:" - stiu ... si nu reusesc sa fac un refresh bun; adica ce am in stanga le "citesc" in template si din pacate nu sunt in stare sa fac un refresh automat; dupa ce ai modificat nr de bucati, daca intri in alta pagina se face si refreshul ... ii dau eu de cap

@em@il - in mare cred ca le-am rezolvat; le mai testez

@stealth - s-a facut

@aurelian - prea mult ... poate, prea mic ... e chestie de gust pana la urma ... cred

@toti .... bere, suc si martisoare

w
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Mie Mar 01, 2006 6:02 pm    Titlul subiectului:  

textul e prea mic, si prea mult (am mai zis odata lucrul asta azi).
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Pagina 1 din 1