Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

php+blob afisare
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bogmyx5m

Data înscrierii: 22/Oct/2003

Trimis: Dum Dec 07, 2003 11:25 pm    Titlul subiectului: php+blob afisare  

as dori sa stiu cum pot afisa o imagine dintr-un blob folosind php.AM o baza de date cu campurile: nume si poza(aici e incarcata imaginea) si as vrea sa afisez folosind php numele si alaturi poza.am incercat dar nu a mers!multumesc
Sus  
biban

Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu

Trimis: Mar Dec 09, 2003 7:58 pm    Titlul subiectului:  

incearca:
http://www.daytona.as.ro/articole/bloburi.htm

vezi shi prin topicurile mai vechi pt ca s-a tot dezbatut subiectu'
Sus  
bogmyx5m

Trimis: Joi Dec 11, 2003 12:33 am    Titlul subiectului:  

am vazut tutorialul tau si este bun numai ca am urmatoarele probleme:

-nu incarca poza nicaieri! eu nu reusesc sa o gasesc in baza de date. unde o va incarca?

-nu afiseaza imaginea cand dau pe show.php. daca sti o procedura care sa afiseze un blob te rog spune ca am nevoie.deci vreau un tabel iar pt fiecare inregistrare sa-mi afiseze imaginea aferenta!

-trebuie sa definesc directorul unde se va incarca imaginea?

multumesc!
Sus  
biban

Trimis: Joi Dec 11, 2003 12:19 pm    Titlul subiectului:  

scriptul functioneaza, mi-au confirmat altzii care l-au incercat. problema e de la tine.
Este creat sa mearga pentru un tabel cu structura prezentata de mine in pagina respectiva (in antet). deci verifica sa fie aceeashi structura. apoi verifica configurarile din php.ini sa fie asha cum am scris eu acolo.
Dupa ce ai vazut ca merge abia apoi adapteaza-l la tabelul shi situatzia ta.
Sus  
bogmyx5m

Trimis: Joi Dec 11, 2003 11:12 pm    Titlul subiectului:  

am facut exact cum ai scris tu (chiar copy&paste la anumite chestii)problema e urmatoarea:
scriptul merge dar eu nu inteleg unde anume sunt stocate imaginile? in ce director? in php daca setez la upload_tmp_dir=c:\temp nu le pune acolo si de aia cred ca nu reusesc sa le afisez la downloadare. deci el imi spune ca e ok le-a incarcat, imi arata numele dar poza nu.am mai incercat si alte tutoriale asemanatoare dar nu reusesc sa vizualizez pozele!astept un sfat(probabil la configurare).
Sus  
biban

Trimis: Vin Dec 12, 2003 7:16 pm    Titlul subiectului:  

aaa!nu

Imaginile nu sunt stocate in director. sunt stocate in baza de date in campul "continut" care e de tip longblob.

Deci uite care e mecanismul:
browserul tau incarca fishierul (max 2 mega) shi-l trimite in antet serverului (din acest motiv am spus ca trebuie trimis ca POST shi ca trebuie sa nu modifici parametrul enctype din formularul de preluare). serverul il pune intr-un fishier temporar (care nu te intereseaza pe tine) apoi scriptul php il incarca in campul "continut" de tip longblob. Ce nu shtie exemplu respectiv e ca trebuie sa shi botezi fishierul daca e nevoie. pentru asta mai creezi un camp (exemplu numefisier de tip varchar) unde pui numele.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1