Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

costuri server web
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nst

Data înscrierii: 12/Aug/2005

Trimis: Mar Ian 17, 2006 6:34 pm    Titlul subiectului: costuri server web  

Ati putea sa estimati costurile unui server web.
Mentionez ca vreau sa gazduiesc 10 situri cu un trafic aproximativ de 100vizitatori/zi pentru un sit.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Ian 17, 2006 6:52 pm    Titlul subiectului:  

ai cautat si tu pe google ?

vrei server la tine acasa cu conexiune ?
vrei server intr-un datacenter ?

be more specific please ...

sub 5 milioane tot nu scapi
Sus  
nst

Trimis: Mar Ian 17, 2006 7:06 pm    Titlul subiectului:  

Server la firma unde lucrez.
Ai putea sa imi spui diferenta intre cele mentionate de tine?
Daca se poate as vrea costuri defalcate: pentru conexiune, taxe, etc
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Ian 17, 2006 7:14 pm    Titlul subiectului:  

mai ... eu inca sunt minor ...

nu detin propriul server , nu sunt la curent cu preturile (am si eu altele de retinut , cum ar fi fizica , chimie , romana , mate , info , geogra , istorie , etc etc etc :|)

dar parerea mea ...
ai un calculator suparat (hdd-uri mega-rapide , dualprocessor (poate si fiecare cu dual-core) , ram de rupe) , iti iei o fibra optica dedicata de la
(aici recomanda piry) idilis.net sau ines.ro
si restul te descurci tu (dns , ip ... rnc.ro) ...
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Ian 17, 2006 7:25 pm    Titlul subiectului:  

Pai pe la 500-1000$... gandindu-ma la un P4 @2.8GHz, 1GB ram, 2x 80GB SATA. Ai putea sa pui si ceva mai slab insa nu prea mai gasesti componente noi. Cu 500$ cred ca ai putea sa-ti faci tu un jaf de masina, cu 1000-1200$ ai putea sa cumperi ceva mai "server" gata facuta ( de ex. http://www.prosys.ro/servere_16.html )

Conexiunea... sub 100$ nu cred sa existe. Iar cea la 100$ e aiurea (adica nu poti sa o folosesti). Pe F/O daca te orientezi catre aia indicati de piry s-ar putea sa te rupa (cred ca 500$/luna e putin)

Sincer, eu as opta pentru un hosting platit (eventual server dedicat, vezi sectiunea hosting sau gazduire.info.ro)
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Ian 17, 2006 8:50 pm    Titlul subiectului:  

Si pe langa ce a spus em@il nu uita ca e foarte important un server de backup, nu vrei sa iti pice din cine stie ce motive si sa iti sara clientii in cap ca nu au backup...
Si pe langa server mai trebuie pasivele si activele de retea + banda minim garantata pentru upload si pentru dwld (vezi ca in contract de obicei se specifica doar cea de dwld si tie iti trebuie mai mult upload...) banda care trebuie sa fie cat mai mare si trafic nelimitat...

Bine preturile initiale se amortizeaza in 6-8 luni daca ai clienti cu bani... daca nu atunci din bannere si alte modalitati...

Cel mai sigur vb cu o firma specializata in oferirea de servicii IT, iti pot da o oferta completa de preturi incepand de la serverul principal, serverul de backup, ups, pasive si active (modem de cablu, router, fw, switch cu management... vezi preturi la www.scop.ro ei sunt unul din importatori cu care lucreaza si firma mea)
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Mar Ian 17, 2006 9:01 pm    Titlul subiectului:  

pe langa asta trebuie sa fi la curent cu toate update-urile de securitate pt serverul folosit, sa te ocupi de el, sa updatezi repede atunci cand e cazul la ceva, sa oferi suport, sa ai grija sa... e o meserie. am servere care le-am instalat acum 3-4 ani de care nu m-am mai ocupat si n-au crapat, dar ajunge 1 singura data si poate insemna sfarsitul biznisului. iesi mult mai in avantaj cu un pachet de reseller cumparat. e vorba de timp si de bani.

si ca sa intreb: ai om care sa se ocupe de ele (pe bere, pe ce-o fi, sa stea calare pe ele), fa-o: independenta, niscavai profit, flexibilitate. nu ai, las-o asa, nu-ti bate cuie in talpa.
Sus  
nst

Trimis: Mar Ian 17, 2006 9:19 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Apropo cum este cu resselerul, ma intereseaza.
Sus  
kul

Trimis: Mar Ian 17, 2006 9:35 pm    Titlul subiectului:  

Sunt unii care fac asta cam toata ziua: stau pe servere si-o fac la modul profy. Si pe langa pachete de hosting pt popor au si pachete pt. revanzatori. (Vb ca la gradinita:) ). Si ai pe langa cPanelul obisnuit un panel pt. reseller de unde poti controla conturile tale, care le vinzi la tert (conditia fiind evident caen-urile 777x pe firma ta).

dar de ce sa nu-si dea cu parerea altii mai avizati ca mine:

http://www.gazduire.info/forum/viewforum.php?f=3

evident, chiar si un search pe acest forum se va fi fost dovedit util:)

personal ti-as recomanda rohost.ro dar poate ti se va parea scump.
au aparut mai mult hosteri in ultima vreme si nu cred ca detin informatia cea mai valabila. dar pe net pe forumurile de specialitatea ea exista.
Sus  
elvsoft.com

Data înscrierii: 28/Feb/2005
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Mie Ian 18, 2006 5:14 pm    Titlul subiectului:  

Eu nu vad sensul sa iti iei un server dedicat pentru 10 site-uri a 100 vizitatori pe zi. Pentru asa ceva iti ajunge un 286 probabil :).

Un pentium 1 ar fi prea mult mai ales cu 256-512 RAM.

Cu atat mai putin nu are sens sa iei tu de la 0 si sa iti bati capul cu patch-uri, upgrade-uri, sa platesti 2 conexiuni bune la net, monitorizare, backup-uri etc etc.

Daca vrei neaparat dedicat, dar care sa stea intr-un data center (de cele mai multe batai de cap se ocupa data centerul), ETP are in momentul asta o oferta foarte buna mai ales ca sunt servere in Romania, la ei in Data Center:
http://www.gazduire.info/forum/viewtopic.php?t=884

(vezi ca sunt servere unmanaged -> adica tu trebuie sa te ocupi de update-uri de securitate, dar probabil te poti intelege cu ei la un pret bun si pentru administrare -> update-uri, backup).

Daca iti ajunge un pachet de reseller (si din cerintele tale iti ajunge cu varf si indesata, daca nu ai uitat sa precizezi ceva) da un mail sales(a)elvsoft.com.
Sus  
kul

Trimis: Mie Ian 18, 2006 7:16 pm    Titlul subiectului:  

La un Pentium I cu Apache&php&mysql o simpla incarcare de pagina dinamica duce procesorul pana la chiar 70% grad de ocupare. Hai un PIII totusi... PI pentru o simpla rutarare chioara este insa excelent. Nici nu trebuie mai mult.
Sus  
elvsoft.com

Data înscrierii: 28/Feb/2005
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Joi Ian 19, 2006 12:11 pm    Titlul subiectului:  

N-am niste benchmarkuri la indemana ca ma gandesc ca s-ar comporta onorabil un PI cu PHP si MySql la site-uri de genul asta.
Ai facut teste tu sau ai niste benchmark-uri?

Dar cu pagini statice doar (HTML) sigur duce bine.
Dar la cate costa hardware-ul, se poata lua si un PIII sau ceva Athlon.
Sus  
kul

Trimis: Joi Ian 19, 2006 1:59 pm    Titlul subiectului:  

elvsoft.com, am un server de teste pe care tin un forum facut in joaca si am monitorizat procesorul de curiozitate candva. Uimit am ramas cand am constatat, precum am zis, ca se duce si pana la 70% ocupare. Asemeni pe acelasi server de teste, care este echivalentul unui PI, chestiuni foarte light sunt servite rapid. Cum trebuie sa macine MySql-ul mai mult, sa lucreze cu niste array-uri mai mari... carrr, carrr, carrr... (evident este si de la hdd, dar once again monitorizat si procu'). Tot din experienta, de data asta pe Windows (tot servere de test de dezvoltare), de la PIII incolo nu am mai resimtit hardware-ul in viteza de lucru (iar aici mai de fiecare data RAM-ul a fost generos, de la 256MB la 1 GB).
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Joi Ian 19, 2006 11:12 pm    Titlul subiectului:  

Adevarul e ca depinde si de aplicatie.. De exemplu am incercat mai demult cu un celeron 1700MHz, 256MB RAM si win xp am incercat sa rulez eZ publish, si a trebuit sa ii maresc max_execution_time, ca sa pot sa obtin ceva.
Pe de alta parte, un batran dual pentium II 266MHz, 128MB RAM, HDD SCSI (dar vechi si puturos), cu Fedora Core 1 rula decent CMS-uri cum ar fi Mambo si PHP-Nuke, si phpBB-ul. Oricum, diferenta intre el si celeron-ul de mai sus era vizibila.
Sus  
strategy

Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea

Trimis: Vin Ian 20, 2006 8:34 am    Titlul subiectului:  

ti-as recomanda un RAID - raid5 cu sata .. ca ii mai ieftin decat niste harduri pe SCSI
si daca mai ai ceva bani macar un dual core daca nu un dual processor . iar RAM, minim 2Ghz de ce model iti accepta placa de baza.

asta pentru un computer ca se vrea a fi server pentru o aplicatie in vre-o companie. am testat mai multe si zic ca asta ii un minim.

Edit: aa si costuri. daca ii single-processor 1000-1500E. daca ii dual-core undeva pe la 5.468,4ROM ($1.812,228666, 2000E)mult mai putin decat un server dedicat IBM.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Pagina 1 din 1