Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Drepturi de autor
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
erat

Data înscrierii: 14/Ian/2006
Locație: Iasi

Trimis: Lun Ian 16, 2006 9:18 am    Titlul subiectului: Drepturi de autor  

Vreau sa asociez un site la o firma... pentru a scoate profit cu ajutorul site-ului
Am auzit ca site-ul trebuie sa aiba drepturi de autor
M-am uitat pe www.orda.ro si intrebarea mea este :

Ce trebuie sa fac pentru a introduce acest site ( consta intr-o aplicatie ) in orda.ro ??
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Lun Ian 16, 2006 1:59 pm    Titlul subiectului:  

inregistrezi marca, marca contine si .ro-ul, plus domeniul (prin actele aferente: fie inregistrat direct pe, fie un act de cedare drepturi - totusi check rnc daca nu exista asa ceva contra:) ). Din cate stiu eu 'drepturile de autor' se obtin automat prin 'drepturile asupra propietatii intelectuale' care functioneaza si in cazul unei firme si in cazul unei persoane fizice. Dar conform legii c. electronic pt profit tre' sa facturezi musai, sa fii firma.

Nu cred ca esti obligat sa iti inregistrezi marca la OSIM. Asta numa' daca vrea muschiul tau. Actul inregistrarii este de fapt o protectia impotriva furtului drepturilor prop. intelectuale.

ps dilema marketing e mult mai importanta decat dilema juridica. iar dilema juridica se reduce la asta: are caen 7777 sau care sunt (ca-s 5-6) cel care emite factura pe al dorit profit?
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Lun Ian 16, 2006 3:22 pm    Titlul subiectului:  

Voi mai credeti in Mos Craciun ?

..

Si daca ai drepturi asupra contentului, CE...
Crezi ca se agita cineva sa dea pe altcineva in judecata, sa dovedeasca drepturile sau stiu eu mai ce?

In tzara asta.. si nu numai .. se fura totul pe fatza! ..

Sa fim seriosi, nu ai sa rezolvi nimic cu drepturile de autor, asta`i mai mult un moft..
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Lun Ian 16, 2006 4:32 pm    Titlul subiectului:  

datorita unor divergente legate de drepturi de autor ...

am ramas eu fara site ... :P

uhm ... erat , m-am interesat de mult timp , ca si eu vreau asa ceva :
1. trebuie sa ai firma
2. trebuie sa fie legala , inregistrata la camera de comert and shit ...
3. orda ce legatura are ?
4. suna un avocat , iti va zice el ce si cum ...
5. in romania nu spera cine-stie-ce profituri , ca totusi suntem romani

PS : oriceon , te mai miri tu ca nu iti aduce mosul nimic ...
Sus  
vitea

Data înscrierii: 10/Ian/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Ian 16, 2006 6:15 pm    Titlul subiectului:  

Pentru cine are timp, eu am avut, sa arunce o privire peste urmatoarea lege:

LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=10396
Sus  
erat

Trimis: Mie Ian 18, 2006 7:26 am    Titlul subiectului:  

orda mi-a fost recomandata de un jurist, sa ma uit pe acel site.....
firma este legala, acte, tot.... profitu este international :D :lol:

oriceon mi-as dori foarte mult sa nu ma complic acum dar nu am ce face :) firma nu accepta legatura cu mine, daca nu e totul OK :)

:lol:
Sus  
klausnet

Data înscrierii: 18/Ian/2006

Trimis: Mie Ian 18, 2006 8:45 am    Titlul subiectului:  

erat, eu nu prea inteleg ce vrei tu.
Profitul nu prea tine de drepturi de autor, ci mai degraba de tipul firmei. Daca e SRL, SA sau SNC e clar ca firma trebuie sa aiba profit sau pierdere, ca doar nu e societate non-profit. Si mai e si chestia cu codul CAEN, adica trebuie sa vinzi ceva ce ai trecut in activitatea firmei.
Daca firma cumpara domeniul, acesta intra in proprietate ei. Asa ca nu poate sa-l ia alticineva decat daca incalca regulile impuse de RNC.
Drepturile de autor tin mai mult continutul sitului. Daca vrei sa dai in judecata pe cineva ca ti-a furat ideea, atunci poti sa inregistrezi chestia asta la ORDA.
Si, bineinteles, esti mai sigur daca iei si marca inregistrata pentru un nume, un domeniu sau o sigla.

Eu cam asa stiu ca stau lucrurile, s-ar putea sa gresesc.
Sus  
erat

Trimis: Mie Ian 18, 2006 9:04 am    Titlul subiectului:  

klausnet a scris: erat, eu nu prea inteleg ce vrei tu.
Profitul nu prea tine de drepturi de autor, ci mai degraba de tipul firmei. Daca e SRL, SA sau SNC e clar ca firma trebuie sa aiba profit sau pierdere, ca doar nu e societate non-profit. Si mai e si chestia cu codul CAEN, adica trebuie sa vinzi ceva ce ai trecut in activitatea firmei.
Daca firma cumpara domeniul, acesta intra in proprietate ei. Asa ca nu poate sa-l ia alticineva decat daca incalca regulile impuse de RNC.
Drepturile de autor tin mai mult continutul sitului. Daca vrei sa dai in judecata pe cineva ca ti-a furat ideea, atunci poti sa inregistrezi chestia asta la ORDA.
Si, bineinteles, esti mai sigur daca iei si marca inregistrata pentru un nume, un domeniu sau o sigla.

Eu cam asa stiu ca stau lucrurile, s-ar putea sa gresesc.

Web site -> joc online -> profit prin `afacere` sms pentru a face asa ceva imi trebuie drepturi de autor la joc.. ( site ) altfel nu pot lega afacerea de sms :) la site... si afacerea prin sms se poate cumpara, achizitiona numai de persoane juritice
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Mie Ian 18, 2006 10:30 am    Titlul subiectului:  

Eu am trimis mailuri si toate cele la ORDA si nu s`au sinchisit sa`mi raspunda...
Voi chiar credeti ca exista asa ceva in Romania ? Va amagiti singuri...

;)

Daca la un mail nu raspund .. dar la cereri ce sa mai zic?
Si.. sa nu mai punem justitia din romania, pana deschizi un proces, costuri, pana se solutioneaza.. PANA TE BAGA CINEVA IN SEAMA... bla bla

Eu am frate jurist .. si a zambit cand a auzit acum ceva vreme despre intentia mea de a inregistra ceva..

Eventual .. du`te la EI la sediu, du`te`n Bucuresti o zii si asa ai sa aflii mai multe ..
Sus  
erat

Trimis: Vin Ian 20, 2006 9:41 am    Titlul subiectului:  

tot nu am primit raspuns :)

1. Unde ma pot duce pentru a-mi face drepturi de autor la site ( joc ) ???
2. Ce trebuie sa completez ???
3. Sunt incluse niste taxe ???
adika Copyright :))
Eu nu pot sa nu fac drepturi de autor deoarece... firma cu care voi lega siteul, nu vrea sa facem contract daca nu am drepturi de autor la joc... :) :lol:
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Ian 20, 2006 10:33 am    Titlul subiectului:  

uite ia legatura cu firma asta si se ocupa ei de toate http://www.romaniatrademarks.ro/ro/
Sus  
kul

Trimis: Lun Ian 30, 2006 7:20 am    Titlul subiectului:  

de citit / interesant: http://www.legi-internet.ro/contracte_webdesign.ppt

si tot din lecturi de pe acolo:
flashing-news:) inregistrarea la RNC nu presupune NICI un drept de proprietatea intectuala asupra numelui domeniului. e doar un acord de folosinta a unei entitati Internet intre tine si RNC. atat.

asta inseamna ca ma pot apuca sa fac bani inregistrand marci precum nume de site-uri de (relativ) succes din .ro care nu sunt inregistrare precum marca. asta daca renteaza la bani toata tevatura. si renteaza daca in `pretul de vanzare` al marcii pe care am inregistrat-o eu, includ si pretul proceselor juridice, taxele de inregistrare a marcii, etc.
ar ramane de contracarat cu: eu daca demonstrez cu acte ca am o activitate (comerciala) cu istorie considerabia pe numele/marca in litigiu, pot anula inregistrarea de marca licentioasa si chiar pot intenta proces de daune daca pot demonstra ca totul a fost facut dintr-un act de rea credinta. dar nu cunosc suportul juridic pentru asta, e doar folclor.

deja incepe sa ma doara capul:)

ce misto ar fi daca si-ar da aici cu parerea si un cunoscator cu acte-n regula...
Sus  
strategy

Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea

Trimis: Lun Ian 30, 2006 8:20 am    Titlul subiectului:  

nu-i folclor, vodafone vs zapp .. iti zice ceva?
Sus  
kul

Trimis: Lun Ian 30, 2006 3:01 pm    Titlul subiectului:  

cand am afirmat treaba aia cu folclorul am vrut sa subliniez faptul ca nu cunosc baza legala la treaba respectiva. desi legile le-am citit probabil candva pe diagonala. tot 'pe cazuri' ma bazasem si eu cand am spus aia. desi cazul respectiv, nu, nu-l cunosc.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Pagina 1 din 1