Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Diplome recunoscute
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
coti

Data înscrierii: 15/Ian/2005
Locație: Targoviste

Trimis: Mar Ian 03, 2006 1:36 am    Titlul subiectului: Diplome recunoscute  

Salut, ma gandeam ca ar fi interesant sa dezbatem aceasta tema avand in vedere aportul pe care CV-ul cu anexele de viguare, diplomele in cazul de fata,il are pt. sustinerea unui candidat in incercarea sa de a se angaja.
Am gasit pe net o pagina ExpertTradingcare sustine ca diplomele dobandite de candidatii lor sunt recunoscute in peste 60 de tari (oare asa sa fie?)si deasemenea este certificata iso.
As dori sa impartasim experienta cat si din semnele de intrebare care se ridica unii celorlalti si sa vedem ce este discutat pe tema asta. Ce companii mai cunoasteti in domeniul acesta. ?
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Ian 03, 2006 1:45 am    Titlul subiectului:  

mey ... mie tre sa-mi tipareasca diploma ca am facut 10 clase ...

am diplome de la olimpiade de info si de engleza ...

sincer ....

diplomele nu conteaza

conteaza sa fii civilizat , sa stii ce se cere pentru job-ul respectiv ... si atat :|
parerea mea ...

nu o sa ma chinui sa-mi iau certificate zend si alte chestii , pentru ca nu e nevoie

microsoft mi se pare ca au niste cerinte ...
dar ei cer sa aiba certificatele eliberate tot de ei ... :|
Sus  
w31rd0

Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Mar Ian 03, 2006 7:59 am    Titlul subiectului:  

Contrar celor crezute diplomele conteaza. In Romania conteaza diplomele atestate de statul nostru. De ce conteaza diplomele? Pentru ca altfel dosarul tau de angajare nu va acceptat de catre fortele de munca.

Altfel spus nu poti fi angajat ca si programator daca nu ai ceva care sa ateste aceasta calitate. Certificatul de la sfarsitul liceului (atestatul profesional) este de "ajutor analist bla bla", si este valabil pe o perioada determinata din cate stiu eu.

Certificarile pot conta pentru CV in viziunea angajatorului, la selectie, poti fi angajat si fara o diploma de calculatoare, daca angajatorul vede ca meriti, dar legal nu vei putea fi incadrat ca atare, de unde rezulta ca vechimea in munca pe care o vei avea in Ro va fi pe alta incadrare si de aici toate potentialele repercursiuni.

Marile companii in RO (nu cred ca este cazul in domeniul PHP) doresc sa ai studii absolvite sau pe cale de absolvire, nu pentru ca te-ar face mai destept ci pentru ca pot ei lucra cu tine legal, iti pot acorda diverse sporuri, diurne etc cand pleci pe dincolo in delegatii s.a.m.d.

Si daca vrei sa pleci prin lume, cel putin in State din cate stiu eu (cunostinte care au plecat) ai nevoie de o diploma de facultate, care daca este sustinuta de catre o certificare cu atat mai bine.
Sus  
hurrycane

Data înscrierii: 18/Sep/2005
Locație: localhost

Trimis: Mar Ian 03, 2006 2:14 pm    Titlul subiectului: hmmm  

Este o problema foarte complicata ... conteaza si diplomele normal macar putin si tot conteaza problema este ca in tara noastra draga facultatile nu prea ne dau noua diplome recunoscute adica daca eu termin facultatea de telecomunicatii si calculatoare (parca asa se cheama) din bucuresti si emigrez in canada nu am ce face cu diploma si trebuie sa urmez cel putin niste cursuri pt a-mi echivala studiile sau daca nu chiar sa urmez facultatea din nou !

Asta este problema cea mai mare dar sa speram ca dupa ce intram in UE ... sistemul de invatamant se va extinde si vom avea si noi facultati specializate in ceva ... de exemplu se stie ca in spania este cea mai buna facultate de traductologie engleza - franceza ciudat nu? dar asta este fiecare tara din uniune va avea facultati specializate si poate cand o sa ajung eu la facultate (in mai putin de 4 ani ) se va ajunge sa fac studiile in alta tara si sa fie chiar mai ieftin decat in tara so daca vreti neaparat diplome recunoscute luatia certificate microsoft sau mai bine asteptati vreo cativa ani :P !
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Mar Ian 03, 2006 5:59 pm    Titlul subiectului:  

o firma de 2 bani se uita la diplome... o firma buna te ia in functie de ce poti sa faci!
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mar Ian 03, 2006 6:15 pm    Titlul subiectului:  

Mai exista un aspect: firmele care vor sa liciteze pentru proiecte MARI puse la bataie de stat, au nevoie de un dosar impecabil. Acolo conteaza specializarea fiecarui angajat, certificari cat de multe si de tot soiul, etc.
E pacat, totusi, ca diplomele si certificarile sunt criterii asa de importante de decizie...
Sus  
hurrycane

Data înscrierii: 18/Sep/2005

Trimis: Mar Ian 03, 2006 6:16 pm    Titlul subiectului:  

In mare asa este pentru ca in informatica ai CVu`si nu prea se uita la diplome ca mare chestie ii sa-ti iei o diploma fie vorba intre noi ! Astia se uita la vechime si la portofoliu :) pei mai bine ia si fa niste siteuri decat sa-ti petreci timpul invatand pentru niste diplome !!
Sus  
w31rd0

Trimis: Mie Ian 04, 2006 12:26 pm    Titlul subiectului:  

aolex a scris: o firma de 2 bani se uita la diplome... o firma buna te ia in functie de ce poti sa faci!

Poti te rog sa definesti o firma de 2 bani si o firma buna?, pentru ca dupa cum spuneam in postul anterior, marile companii multinationale se cam uita dupa diplome, trebe sa fii foarte geniu ca sa te angajeze fara, nu de alta dar isi aprind singuri paiele.

Bineinteles (95%) ca nu implica PHP afirmatia mea, si mai mult ca sigur nu implica nici visul fiecaruia sa lucreze intr-o astlfe de companie, dar realitatea asta este.
Sus  
aolex

Trimis: Mie Ian 04, 2006 1:54 pm    Titlul subiectului:  

w31rd0 a scris: aolex a scris: o firma de 2 bani se uita la diplome... o firma buna te ia in functie de ce poti sa faci!

Poti te rog sa definesti o firma de 2 bani si o firma buna?, pentru ca dupa cum spuneam in postul anterior, marile companii multinationale se cam uita dupa diplome, trebe sa fii foarte geniu ca sa te angajeze fara, nu de alta dar isi aprind singuri paiele.

Bineinteles (95%) ca nu implica PHP afirmatia mea, si mai mult ca sigur nu implica nici visul fiecaruia sa lucreze intr-o astlfe de companie, dar realitatea asta este.

pe naiba... realitate my ass. eu iti garantez ca daca tu stii sa programezi calumea si o firma serioasa ca redhat, google si altele cauta programator si tu te duci acolo si le spui ca vrei slujba, ai toate sansele!
Sus  
w31rd0

Trimis: Mie Ian 04, 2006 3:40 pm    Titlul subiectului:  

Aolex,
Te hazardezi in afirmatii, daca ai dat ca si exemplu Google, cauta putin dupa Google jobs, ai mari sanse sa gasesti, si vezi si cerintele ep care le au (proiecte de cercetare in cadrul facultatii etc), stiu ca am dat odata de ...

Au inclusiv exemple de cum ar trebui sa iti arate CV-ul daca vrei sa lucrezi la ei.

Ceva imi spune ca esti rupt de realitatea din Romania, din Timisoara ca sa fiu mai precis, nu de alta dar nu toti vrem sa plecam de aici, si daca vrei sa te angajezi la o companie internationala, care are punct de dezvoltare in RO se "cam cere" faculta pe CV. Nu stiu cat de mult programezi tu, cat de avansat, si cat de bun te crezi, insa un programator normal, care are si viata sociala arata mai bine la o angajare cu CV.
Genii sunt putine.

Personal inclusiv in WEB consider ca sunt in urma (sau altfel spus mai am mult), privind ultimele realizari in domeniu (start.com, live.com, netvibes.com)
Sus  
xtzy

Data înscrierii: 26/Iul/2005

Trimis: Mie Ian 04, 2006 4:30 pm    Titlul subiectului:  

hurrycane a scris: In mare asa este pentru ca in informatica ai CVu`si nu prea se uita la diplome ca mare chestie ii sa-ti iei o diploma fie vorba intre noi ! Astia se uita la vechime si la portofoliu :) pei mai bine ia si fa niste siteuri decat sa-ti petreci timpul invatand pentru niste diplome !!

Hai nu-mi zi, Hurrycane-ule, ca tu nu mai dai la faculta, nu mai inveti, ci ai sa stai toata ziua la calc sa faci siteuri, sa ai portofoliu fat!
Oricat am incerca sa afirmam contrariul, conteaza diplomele, educatia in general..ele atesta ca ai o pregatire superioara, ca stii ce faci si ca faci bine ceea ce faci. acest "Ok" este dat de mai multi oameni cu "O" mare, si asta iti confera credibilitate oriunde. stii tu sa programezi in php mai bine ca aia de la zend, ai un portofoliu cu ceva proiecte..nu e de ajuns pt Google. nu e de ajuns nici pt o firma de web development de categorie medie din .ro. vb voi de google, redhat, dar uitati-va la firme din ro si la cerintele lor. luati softwin, de ex.
stim noi cum se iau diplomele daca faci parte din categoria celor care le iau sau care vor sa le ia asa cum stim noi nu ajungi prea departe.
spunea cineva ca e important sa fii civilizat, sa ai bagajul de cunostinte necesar pt jobul repectiv. dar mai trebuie ceva: sa gandesti bine. asta trebuie sa inveti in primul rand din faculate, sa gandesti bine! ca sunt multe materii in plus, ca se mai preda aiurea, de vina e sistemul. trebuie sa prinzi esentialul, pt ca asta le scapa multora, si atunci mai ai un atu.
Bafta!
[/quote]
Sus  
strategy

Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mie Ian 04, 2006 10:58 pm    Titlul subiectului:  

eu sunt angajat cu carte de munca ca programator . functia administrator baze de date si nu am nici o facultate terminata nici macar in curs . m-am lasat de ea in anul II .

diploma conteaza numai in romania.
Sus  
aolex

Trimis: Mie Ian 04, 2006 11:16 pm    Titlul subiectului:  

cand spun nimeni nu ma crede...

alt exemplu, postat recent:

http://www.arxia.ro/

citez:

Cerinte:

* Experinta in programarea web folosind PHP/MySQL;
* Cunostinte bune de JavaScript, HTML si CSS;
* Constituie un avantaj experienta anterioara cu OSCommerce si Typo3 CMS.

Cerinte:
GRAPHIC DESIGNER

* Experienta dovedita prin portofoliu;
* Utilizarea cu usurinta a unui soft de grafica vectoriala (CorelDraw, Adobe Ilustrator);
* Experienta in programe de editare grafica (Adobe Photoshop);
* De preferinta cunostinte HTML si CSS.

FLASH DESIGNER

* Experienta dovedita prin portofoliu;
* Realizarea de animatii folosind Macromedia Flash;
* Cunostinte excelente de Flash Action Script;
* Experienta in programe de editare grafica (Adobe Photoshop).

sunt orb sau nu vad eu cuvantul diploma? si dupa cerere si site, arxia group e o firma serioasa!
Sus  
assault

Data înscrierii: 03/Dec/2005

Trimis: Mie Ian 04, 2006 11:27 pm    Titlul subiectului:  

yo sincer nush la ce va bateti capu cu problema "diploma" diplomele-s de luat ochii la fraeri :lol:. Conteaza sa sti meserie nu conteaza ca ai diplome sau nu. Dar aceasta "teoria" se aplica doar in domeniul webdevelopmentului din nefericire :|.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1