Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Un sfat, va rog frumos
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Gazduire Web si Domenii
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
azzuro

Data înscrierii: 05/Iul/2005

Trimis: Joi Dec 22, 2005 11:36 am    Titlul subiectului: Un sfat, va rog frumos  

Am un client care are nevoie de un site. Omul vrea sa facem hostingul la el in firma. Recomandati-mi si mie cea mai buna solutie sa facem serverul acolo (precizez ca vom folosi SQL server). Multumesc, si Sarbatori fericite !
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Joi Dec 22, 2005 12:21 pm    Titlul subiectului:  

Fedora Core 4 sau Linux CentOS 4+.
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Joi Dec 22, 2005 2:35 pm    Titlul subiectului:  

OpenBSD, mai greu dar odata stapanit il instalezi 1 data si gata, are porturi
Slackware, relativ plug'n'play, dar apar cam 1-2 versiuni noi pe an si vine direct cu vechiul sendmail, se pune usor qmail

oricum bug-urile de care trebuie sa te feresti cel mai des vin pe (Apache&)php(&mysql) care nu sunt legate de platforma folosita.
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Joi Dec 22, 2005 4:38 pm    Titlul subiectului:  

white box linux, suse enterprise 7.3, redhat 9...
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Dec 22, 2005 4:47 pm    Titlul subiectului:  

Vad ca toata lumea recomanda... insa nimeni nu a observat ca vrea SQL server? Eu zic sa asteptam lamuriri (ce e aceal SQL Server, am un presentiment ca ar fi MS SQL) si dupa recomandam.
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Joi Dec 22, 2005 5:02 pm    Titlul subiectului:  

noi ne incapatanam sa recomandam in continuare ce am recomandat:D
nu pune MS SQL. chiar daca vei instala pe un windows fugi de MS SQL si fugi si mai tare de IIS. IIS-ul sta relativ bine acum, nu cred ca va sta peste 2-3 ani, asa cum nu statea bine nici acum 2-3. si e vorba doar de bug-uri de secu, ca de blocat, se mai apasa si butonul magic. mergi tot pe apache&php&mysql.

Apache: 1.3.xy , nu 2
Php: 4.1x , nu 5 (daca pui 5 si tu ai folosit 4 pana acum o sa-ti bati capul mult. 4 se va dezvolta o vreme buna de acum incolo. 5 desi are 1 an si ceva de la lansare, nu-i o solutie fiabila)
MySql: chiar 3.xy daca ai vreun kit, xy cat mai mare, ca n-ai nevoie de mai mult, sau un 4.x , cu x cat mai mic posibil

chiar ai nevoie de MS SQL?
Sus  
azzuro

Data înscrierii: 05/Iul/2005

Trimis: Joi Dec 22, 2005 7:18 pm    Titlul subiectului:  

Imi cer scuze, da era vorba de MS SQL. Si da, chiar am nevoie.
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004

Trimis: Joi Dec 22, 2005 7:27 pm    Titlul subiectului:  

In cazul acesta, ai nevoie de un server pe Windows. Desi cei de la Apache nu recomanda utilizarea sa pe Windows, in productie, asta nu inseamna ca nu ar fi potrivit in anumite situatii. Totusi, daca server-ul e accesat din exterior, Apache pe Windows nu e cea mai fericita alegere.
Asa ca recomand IIS, pe un Windows 2003 Server.
Sus  
aolex

Trimis: Joi Dec 22, 2005 7:45 pm    Titlul subiectului:  

toata lumea zice ca iis pe win e mai bun ca apache pe win. poate cineva argumenta? eu folosesc apache pe win si merge de minune!

PS: nu cred ca e nevoie de mssql cand poti folosi ceva mai bun...
Sus  
strategy

Data înscrierii: 19/Noi/2004

Trimis: Joi Dec 22, 2005 7:53 pm    Titlul subiectului:  

cine zice ca MSSQL ii naspa? .. io-l folosesc in productie, nu cu 1 utilizator local, ci intr-o companie .. si isi face treaba de minune.
Sus  
aolex

Trimis: Joi Dec 22, 2005 10:55 pm    Titlul subiectului:  

nu compara prostia aia cu mysql sau pgsql...
Sus  
strategy

Data înscrierii: 19/Noi/2004

Trimis: Vin Dec 23, 2005 8:56 am    Titlul subiectului:  

aolex, ai lucrat cu MSSQL? (de mentionat ca nu-s fan M$) pe langa ca MySQL mi-o facut faze cu niste bd si MSSQL nu, nu stiu ce sa zic, doar zic ca pana in ziua de azi isi face treaba cu brio.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Dec 23, 2005 1:50 pm    Titlul subiectului:  

try oracle si gata :P
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Vin Dec 23, 2005 3:26 pm    Titlul subiectului:  

Instaleaza un win XP, sau win2003. Daca nu te descurci cu IIS-ul (e mai greu de configurat corect) poti pune Apache 2.x dar ai grija sa-l configurezi si pe el cum trebuie. Ce spune ExcalIbvr este partial adevarat .. pentru ca majoritatea celor care instaleaza webservere sunt de fapt designeri sau coderi, care lucreaza cu setarile DEFAULT. Nu ajunge "sa mearga", trebuie sa fie "secure".

Daca folosesti IIS si MS-SQL fii atent la numarul de conexiuni simultane pe care il va admite serverul de web si de baze de date .. de obicei e limitat functie de versiune. Numai din cauza asta .. eu recomand Apache.

MS-SQL merge foarte bine cu 3-4 baze de date pana in 4Gb, dupa care incepe sa fie mai greoi, chiar daca lucrezi in a 5-a baza de date care e noua si mica. E doar un exemplu ce ti-am spus mai sus, viteza tine si de hardware (RAM, PROC, HDD-uri) dar la un web-site esti limitat de conexiunea la internet asa ca n-ar trebui sa fie probleme.

Daca ai o licenta de MS-SQL Enterprise pentru un server in productie, vezi ca impreuna cu ea vine un asa numit "personal version" free, dar limitat la 2Gb de date si 5 conexiuni simultane, dar care are in schimb toate facilitatile. Pentru ceva in spatele unui web-site e mai mult decat suficient, iar daca iti trebuie mai mult intotdeauna poti face un upgrade cumparand inca o licenta . De obicei, a doua licenta de MS-SQL are discount-uri pana la 30% daca o cumperi de la parteneri Microsoft seriosi.

Cand configurezi MS-SQL, pune-i parola la userul "sa". Majoritatea nu o fac si poti avea surprize. Defineste-ti corect userii cu care vei lucra la webserver astfel incat sa poti avea drepturi diferite pentru administrator, reporter, back-up si accesul normal. Tot ce se numeste "view" se poate encripta, iar in cazul in care clientul vrea modificari, n-are decat sa te cheme si sa plateasca pentru ele. Idem pentru proceduri stocate si alte facilitati pe care MySQL-ul incepe sa le aiba abia la ultima versiune.

Oracle e prea mare si prea tare pentru orice aplicatie legata doar de web. Daca nu e folosit si pentru alte lucruri nu merita investitia in licenta, administrator si hardware. Este foarte bun, dar costa de rupe.

cam asta este .. succes!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Gazduire Web si Domenii
Pagina 1 din 1