Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

DOMO.ro
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mie Dec 21, 2005 6:17 pm    Titlul subiectului:  

avand in vedere ca google si yahoo NU sunt facute folosind php (ci python and c++) , si ca sunt marii giganti , cred ca isi permit sa nu fie valizi ...

cat despre domo ...
pai domo pe langa google e ca o pietricica pe langa un munte ...

si fiind constient de chestia asta , macar sa fie o pietricica valida ...
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Dec 21, 2005 7:52 pm    Titlul subiectului:  

pana la urma e coMfort sau coNfort ?

http://www.domo.ro/gama.php?id=G:11

Meniu: Home Comfort
Bannerul reclama: Cu confortul pe care-l ai acasa....
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Mie Dec 21, 2005 7:58 pm    Titlul subiectului:  

Nu ca vreau sa tin cu DOMO, dar..
Ar fi 2 lucruri diferite:
e in engleza, iar "confort" e in romana...

romgleza înflorește pretutindeni
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Dec 21, 2005 8:29 pm    Titlul subiectului:  

atunci e clar :)
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Joi Dec 22, 2005 6:40 pm    Titlul subiectului:  

Site-ul e frumos. Din toate comentariile care urmeaza consider ca nici unul nu este de o importanta majora. Merge bine si asa cum e acum. Deci, fara a avea intentia ocuparii postului de carcotas de serviciu:

- in primul si in primul rand imaginile dupa ce ca sunt multe nu sunt nici optimizate f. mult (sper ca sunt totusi ceva). Folositi Fireworks. Aveti 350k pt prima pagina. Multisor. Am redus card_ultim.jpg de la 40k la 25k. Cu putin rabat la calitate, f. putin. Eu zic ca site-ul se poate aduce < 250k, mai ales pe imaginile originale in format necomprimat. E important.
- externalizati Javascript-ul
- sus dreapta imagine cu link 'Magazine Domo'. nu inteleg ce e? ah... Harta Magazine Domo? acum da. icon-ul ajugea ca imagine.
- customizati pagina pt cautarea goala. nu cred ca este necesar insa si pt produsul inexistent. macar la cautare goala.
- am dezactivat si eu javascript-ul dar n-am reusit sa fac nici o magarie (in afara de a ma inregistra cu niste date invalide, fara sa dau check pe 'Agree cu termenii',etc.). eu nu, altul poate... ar mai trebui studiat. mie mult mai periculos mi s-a parut jucatul cu cookie in js acolo. dar asta e doar o parere. nefondata.

- link oferte speciale cu rosu? asa a vrut conducerea? ajungea iconul special
- path-ul de sus pe textul activ fontul e cam mare, daca e si un produs cu denumirea mai lunga nu mai incape (bine ca nu strica design-ul). De ce 'Home' apare cu font diferit fata de restul? E o subliniere in plus. De ce apar imagini in path (codite din vechea forma)?
- catalogul pus sa fie browsat online jpg cu jpg:)) cool! trec vizitatorii de pagina 5? check loguri. daca asa a vrut clientul puneti si un pdf alaturi "download catalog xyz Kb".
- la calculator rate in stanga sus un pic mai mult spatiu, un tag de paragraf ceva
- nu este valid? cui ii pasa insa? echipei de olimpici la informatica? eh... totusi in cazul asta conteaza. Aveti vreo 20% vizitatori FF si Opera nu? Destul. Trebuie respectati. Ia check cum arata textul (c) pe fiecare pagina si termeni_conditii.php in FF sau Opera - sunt niste taguri scrise aiurea. La asta e buna validarea. Fiind valid sansa de a se vedea la fel in cat mai multe browsere (si e vorba de alea care intereseaza mai ales) creste foarte mult. Ar trebui sa ia cam 1 zi corectia tuturor erorilor. Nu-i foarte mult, pentru 20% din popor merita.
- aveti pop-up pe prima pagina: inutil. Facut cum e si la 'mareste imaginea' pe detalii produs. window.open cu self.resizeTo.
- in pagina de detalii produs, linkul (ancora) de Detalii e inutil
- se pot pune emailurile pentru fiecare magazin din tara la info contact?
- de ce nu si un contact form? ce costa? daca costa... fara. dar cu un select catre cine sa se duca mailul e un plus.
- numarul de telverde pe contact.php mai mare si verde, normal, iar in imaginea de pe prima pagina nu poate fi folosit copy&paste (normal, fiind imagine)
- daca am deja user si vreau sa intru a doua oara, unde-i panelul de login? ce? cookie, etc? unde scrie: Salut, Gigi, bine ai revenit, etc.
- v-ati pus logo pe site-ul lor (1st solution), dar nu ati inclus in tagul de acora si 'Web Design & Programming'. un minus SEO.

plus-uri:
- excelent ca nu l-ati incarcat ca pe un pom de iarna pe perioada sarbatorilor. thumb up!
- foarte misto calculatorul de rate. bravo
- misto pagina de detalii produs
- asemeni: recomandarea saptamanala + noutati
- bune si textele combinatate cu usabilitatea vizavi de cumpararea unui produs.

Pana la urma de ce ati dat site-ul aici? Sa va faca cineva moka audit de secu? E bine facut site-ul, poate ii lipseste mai multa promovare online si mai multa concentrare SEO pe ceva: "aparate electrocasnice" (spre exemplu, n-am studiat). Si din:
http://stat3.trafic.ro/stat/domoro/sistem/#browser
e clar de ce intra lumea pe el. Care e primul cavant cheie cautat? "domo". lumea stie din afara web-ului ce-i domo, si intra sa vada produsele de la domo, sa le compare. E folosit precum showroom virtual si 'sa vedem ce pret are'. Desi cere multa dezvoltare v-ar fi utila zic eu o functie de comparare produse. vezi site Tornado. Vanzarea finala, desi e bine sa fie, nu trebuie musaaai sa fie scopul principal al unui site e-commerce. Site-ul e un tool. Cum imi sta mai bine cu el? In mana stanga, in mana dreapta, la sold, la pana la palarie...

Si as fi de acord ca "firmele din romania, devin din ce in ce mai zgarcite", dar acest site este facut de amatori, aici nu mai sunt de acord. pana la un defaced:)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2