Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Zona transparenta [rezolvat...]
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Design
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
mmarmms

Data înscrierii: 08/Feb/2007
Locație: Focșani

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:04 pm    Titlul subiectului: Zona transparenta [rezolvat...]  

Are cineva idee cum as putea face o zona transparenta intr-o imagine? (de exemplu daca am un dreptunghi sa fac in mijloc un cerc transparent). Imi trebuie chestia asta sa o aplic peste un fundal (o poza) si in acest mod sa fie vizibila doar partea marcata (cercul in cazul de fata). Multumesc!
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:11 pm    Titlul subiectului:  

salvezi ca gif
Sus  
mmarmms

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:13 pm    Titlul subiectului:  

ideea e ca nu prea stiu cu ce se mananca photoshopul (cred ca la el te-ai referit)... am inteles ca trebuie sa salvez ca gif... dar cum fac "gaura"? :D
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:20 pm    Titlul subiectului:  

in primul rand tre sa stergi layer-ul Background [care are culoarea mata]... apoi, dupa ce faci ce vrei sa faci, dai save for web si acolo specifici ca vrei sa fie cu transparenta
Sus  
mmarmms

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:21 pm    Titlul subiectului:  

sa incercam...
Sus  
mmarmms

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:23 pm    Titlul subiectului:  

hmmm... pai eu vreau sa am transparenta in mijloc.... ufff
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:31 pm    Titlul subiectului:  

:lol: in loc sa faci un cerc faci un patrat cu gaura, ce-i asa greu 8)
Sus  
mmarmms

Trimis: Mie Apr 25, 2007 6:33 pm    Titlul subiectului:  

pai e greu, ca nu stiu cum sa fac un patrat gaurit :(. daca nu stiu cum e cu photoshopul... ce sa fac, e greu!
Sus  
Copyright

Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Apr 25, 2007 10:20 pm    Titlul subiectului:  

Un gif transparent e o alegere proasta pentu ce vrei tu sa faci, si asta deoarece formatul gif nu suporta decat pixeli transparenti si solizi(opacitate 100%).
Eu as folosi mai degraba un PNG24 care permite si opacitate pe langa transparenta.
mmarmms a scris: pai e greu, ca nu stiu cum sa fac un patrat gaurit Sad. daca nu stiu cum e cu photoshopul... ce sa fac, e greu!
1. Creezi o imagine(Ctrl+N),introduci dimensiunea dorita si selectezi: background contents -> Transparent
2. Creezi un nou layer (Shift+Ctrl+N)
3. Umpli layer-ul cu o culoare (Edit->Fill , Use -> color se unde alegi culoarea)
4. Selectezi tool-ul Eliptical Marquee tool(primul tool din toolbar, initial apare ca un patrat, dar daca tii apasart mai mult timp o sa apara o lista de unde alegi forma eliptica)
5. Selectezi cu mouse-ul forma dorita si in aceelai timp tii apasat Shift pentru ca forma sa fie cerc si nu elipsa.
6. Apesi tasta Delete pentru a decupa cercul.
7. Salvezi fisierul(File ->Save for Web, de unde alegi Preset: PNG-24)

Later.
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mie Apr 25, 2007 10:41 pm    Titlul subiectului:  

problema apare in IE
Sus  
mmarmms

Trimis: Joi Apr 26, 2007 7:45 am    Titlul subiectului:  

cred ca-s idiot... am incercat sa fac dupa indicatiile lui copyright dar atunci cand dau delete sa sterg cercul nu-mi ramane gaura, pur si simplu se sterge si ramane ce aveam inainte de a desena acel cerc... adica dreptunghiul initial, fara "gaura"... nu stiu unde gresesc...
Sus  
Copyright

Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Apr 26, 2007 8:59 am    Titlul subiectului:  

mmarmms a scris: cred ca-s idiot... am incercat sa fac dupa indicatiile lui copyright dar atunci cand dau delete sa sterg cercul nu-mi ramane gaura, pur si simplu se sterge si ramane ce aveam inainte de a desena acel cerc... adica dreptunghiul initial, fara "gaura"... nu stiu unde gresesc...

Cand desenezi un dreptunghi se creeaza un layer nou pentru forma respectiva, care trebuie sa fie selectat in timpul apasarii tastei delete. Pentru a selecta layer-ul cu forma(dreptunghiul) respectiva trebuie sa faci click pe el in layer pallete.

octavian a scris: problema apare in IE
http://virgilpana.8k.ro/PNG24_IE6/index3.html
Sus  
mmarmms

Trimis: Joi Apr 26, 2007 10:46 am    Titlul subiectului:  

cred ca am reusit pana la urma (nu stiu daca-mi mai iese si la o alta incercare); parca nici n-am folosit delete... in fine, multumiri pentru ajutorul acordat!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Design
Pagina 1 din 1