Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

MySQL 5
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
TheWanderer

Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Noi 26, 2005 12:10 am    Titlul subiectului: MySQL 5  

A aparut mysql 5. A testat cineva noile features?
Cei de la php au anuntat api-ul pentru mysql5?
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Noi 28, 2005 2:56 pm    Titlul subiectului:  

Testat. E ok !
Views, Stored Procedures, Cursors... toate sunt mortale... si in sfarsit le putem folosi si in MySQL !

Acasa am facut mici scriptulete care imi ofera la orice moment orice combinatie intre PHP 4 & 5 si MySQL 3 & 4 & 5.

Pe linux folosesti direct librariile MySQL 5... pe win ai un DLL...
Din PHP 5 poti folosi MySQL (4 si) 5 fie prin vechea extensie MySQL (mysql_connect, mysql_query) dar si prin noua extensie care iti ofera mai multe printre care si noile functionalitati din MySQL... noua extensie se numeste MySQLi... astfel vei avea mysqli_connect, mysqli_query ... si altele... noutatea este ca se introduce si o versiune OOP... ma rog... care din punctul meu de vedere are cel putin o lipsa...

$cnex = new mysqli("localhost", "username", "pass", "db");
si apoi
$res = $cnex->query("SELECT ...");
Numarul de randuri il vei regasi acum in $res->num_rows iar in cazul unui UPDATE/DELTE numarul de randuri "afectate" sunt in $cnex->affected_rows ...

Tot ce trebuie este sa te joci putin cum el !
Inclin spre folosirea lui OOP (asa cum am spus... chiar daca are cel putin o lipsa)... pentru ca daca este folosit procedural... parametrul de conexiune nu mai este optional...
$cnex = mysql_connect(("localhost", "username", "pass", "db");
$res = mysql_query($cnex, "SELECT ...");
Si in plus lucrurile sunt mai clare... "affected_rows" este metoda pentru "mysqli" pentru ca numarul de randuri 'afectate' se memoreaza per conexiune
...iar 'num_rows' este metoda in obiectul 'mysqli_result' intors de metoda 'query' a obiectului 'mysqli'... si multe alte lucruri de genul asta care acum ofera o imagine foarte clara asupra ceea ce se intampla pe acolo !

Apare si mysqli_multi_query cu care se pot rula mai multe cereri... in sf. a dat domnul... pot face si eu: Cod: SET @parent=5;
SET @pim=0;
SELECT @lev:=`level`+1 FROM `categ_main` WHERE `id`=@parent;
SELECT @ordine:=IFNULL(MAX(`ord`)+1,1) FROM `categ_main` WHERE `parent`=@parent;
INSERT INTO `categ_main` (`id`, `parent`, `level`, `present_in_menu`, `ord`) VALUES (NULL, @parent, @lev, @pim, @ordine);
SELECT @lid:=LAST_INSERT_ID();
UPDATE `categ_main` SET `no_of_children`=`no_of_children`+1 WHERE `id`=@parent;
INSERT INTO `categ_name` VALUES (@lid, 'Some text') intr-un query...

Ce ii lipseste ?... cine a lucrat cu DBX poate-si aduce aminte ce rezultat "ciudat" dar util intoarce dbx_query() ... ar fi fost util un astfel de rezultat si aici !

Am lucrat deja 2 site-uri care folosesc numai PHP 5 & MySQLi dar... MySQL 4.1.x (recunosc erau pe InnoDB... dar merge excelent si pe MyISAM)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1