|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mirlila
Data înscrierii: 06/Sep/2005
|
| Trimis: Lun Noi 14, 2005 7:51 am Titlul subiectului: Trimitere de emailuri cu functia mail() |
|
|
Buna dimineata!
Ma confrunt cu o problema, sunt pe aproape de rezolvarea ei, insa nu am reusit sa ii dau de capat pana la urma. Despre ce este vorba?
Am un mic site, pe internet si doresc ca in urma completarii unui formular in care isi insereaza si adresa de email, vizitatorul sa primeasca automat un email generat prin cod php si trimis cu functia mail(). Am inteles ca ar trebui configurat php.ini astfel incat la directiva SMTP: sa introduc un server de mail cunoscut, daca se poate chiar serverul de mail la care am contul meu de email. (exemplu: mail.yahoo.com). Apoi ar mai trebui ales portul pentru outgoing mail: 25 de obicei. Cum am eu acces la php.ini de pe serverul care imi gazduieste mie site-ul?
Daca ma veti "lumina" in privinta acestei probleme, mai am o intrebare legata de prima: trimiterea mailurilor de acasa. Se face la fel, fara sa am nevoie de altceva? Sau am nevoie de un server SMTP instalat pe calculatorul de acasa?Fara un astfel de server nu se pot trimite mesaje de email (folosind doar directiva din php.ini SMTP: mail.yahoo.com si eventual
smtp_port="25")?
Va multumesc mult pentru atentie si astept un rapsuns din partea dvs.
Traian P. |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Lun Noi 14, 2005 8:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca server-ul e Linux nu trebuie configurat nimic pentru ca foloseste default sendmail, serviciu nativ in distributiile de Linux.
Daca server-ul e Windows sau pur si simplu vrei sa folosesti alt server de mail, poti folosi GMail. Yahoo! nu ofera suport SMTP gratuit. Setarile le faci in php.ini, cum ai zis. |
|
| Sus |
|
mirlila
Data înscrierii: 06/Sep/2005
|
| Trimis: Lun Noi 14, 2005 11:31 am Titlul subiectului: mi se permite accesul la php.ini? |
|
|
| Mi se permite accesul la php.ini de pe serverul care imi gazduieste pagina? |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Noi 14, 2005 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
| lol ... daca ai server privat,da |
|
| Sus |
|
carco
Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Noi 14, 2005 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| De fapt ai acces la o parte din setarile din php.ini, unele setari le poti face in .htaccess altele direct in codul php (vezi How to change configuration settings). |
|
| Sus |
|
lixor
Data înscrierii: 10/Feb/2005
Locație: craiova
|
| Trimis: Lun Noi 14, 2005 4:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca ai site-ul pe un domeniu free, gen 3x.ro, uv.ro... mai mult ca sigur ruleza in safe mode, ai accesul oprit la functia mail() si nu ai ce sa-i faci. pt. un hosting platit normal ar trebui sa fie setat corect
pt. acasa pe windows, eu am in php.ini:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = mail.rdslink.ro
smtp_port = 25
; For Win32 only.
sendmail_from = me@example.com
si merge ok |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot