Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

php template engine ...
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Software
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
liviurad

Data înscrierii: 12/Sep/2003
Locație: buc

Trimis: Vin Sep 12, 2003 2:51 pm    Titlul subiectului: php template engine ...  

[url]smarty.php.net[/url]
[color=darkblue]

[color=red]vote ! vote ! vote !
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Vin Mar 12, 2004 2:49 am    Titlul subiectului:  

In house developed...

Filozofia e aceeasi cu a lui Smarty, cu cateva deosebiri (de altfel, de-asta a fost si scris). Cu alte cuvinte, e tot compiling template engine (creeaza .php), sintaxa e asemanatoare, etc

Avantajul cel mai mare e ca permite folosirea de expresii PHP valide peste tot (tag-uri, parametri modificatori, parametri functii, etc), sintaxa simplificata si mai puternica pentru section/foreach (loop), compilatorul foloseste tokenizer-ul PHP si este mult mai flexibil, functiile apelate cu parametri statici genereaza HTML static, etc

Si in plus, e o idee mai iute.

Singurul minus major este ca nu are un 'safe' mode, ca Smarty (si a implementa asa ceva va fi greu). Si bineinteles, ii lipsesc toata gasca de modifiers si functii care vin cu Smarty, in afara de alea pe care le folosesc uzual (html_options, html_select_date, truncate, escape, etc).
Sus  
contact_bogomil

Data înscrierii: 24/Iun/2002
Locație: Sofia, Bulgaria

Trimis: Mar Mai 04, 2004 12:26 pm    Titlul subiectului: da  

câştigătorul meu este TemplateTamer ;)
Sus  
Emil

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Mar Mai 04, 2004 1:52 pm    Titlul subiectului:  

Da' de patTemplate ati auzit ? a iesit primul in multe topuri de peste hotare .. si mai sunt o gramada de motoare bune. Poll-ul ar trebui modificat :)
Sus  
dbudai

Data înscrierii: 08/Mar/2005

Trimis: Mar Mar 08, 2005 5:48 pm    Titlul subiectului:  

un pic cam vechi threadu, dar haideti sa va spun parerea mea:

folosesc smarty de cateva luni bune, dar drept sa va spun eu prefer o alta metoda, cititi aici
http://www.massassi.com/php/articles/template_engines/

singura problema cu aceasta metoda e legata de faptul ca deobicei eu nu fac templaturile iar designerul nu stie desul PHP

smarty e destul de bun dar tot ce poti sa faci cu smarty poti face si cu celalta varianta (si mai eficient)
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Mie Noi 23, 2005 5:35 pm    Titlul subiectului:  

Nu suport smarty... daca e sa folosesc vreo data un template engine.. o sa lucrez cu cel MULT simplificat... mda tot de la smarty insa cu doar maxim 10 functii... in rest toate mi se par balarii.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Software
Pagina 1 din 1