|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
bogdanucom
Data înscrierii: 13/Aug/2003
Locație: craiova
|
| Trimis: Dum Sep 07, 2003 11:10 pm Titlul subiectului: nu imi merge chestia asta. |
|
|
am incercat tutorialul din chip web site special si
nu imi merge chestia asta de cod (de la pag32) atunci cand trebuie sa iau numele unui domeniu de pe un link
$sql1="select titlu from carti, domenii where nume_domeniu='".$_GET['nume_domeniu']."' and domenii.id_domeniu=carti.id_domeniu";
codul in pagina nde era link era:
while($row=mysql_fetch_array($resursa2))
{
//print $row['nume_domeniu'].'<br>';//
print
'<a href="domeniu.php?nume_domeniu='.$row['nume_domeniu.'].'">'.$row['nume_domeniu'].'</a><br>'; |
|
| Sus |
|
biban
Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu
|
| Trimis: Lun Sep 08, 2003 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai exact ce nu-tzi merge?
Incearca sa pui supa $sql1=........ un echo $sql1; shi vezi daca interogarea care apare afishata este una valida shi revino cu detalii mai multe.
Eventual spune shi pagina de unde ai copiat ca sa ma uit shi eu sa vad in ce context se afla. |
|
| Sus |
|
bogdanucom
Data înscrierii: 13/Aug/2003
Locație: craiova
|
| Trimis: Lun Sep 08, 2003 9:40 pm Titlul subiectului: ok rezolvat |
|
|
am reusit mai pe ocolite.am preluat variabila si apoi am folosit in interogare.totusi eu nu inteleg de ce nu a mers din prima cu preluare direct din interogare.oricum merge.ex este din chip special web site.faza cu id_domeniu era: aveam 3 domenii(poezii,povesti,teatru) intr-o baza de date fiecare cu un id unic.daca puneam in loc de get...id unui domeniu imi afisa corect, dar nu puteam sa folosesc acelasi id.oricum daca nu ai inteles te rog contact me!multumesc pt sfat.
aici este codul care merge.dar nu inteleg de ce citeste direct din interogare cu GET? doar din pagina domeniu.php!!
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2">
<title>libraria mea</title>
</head>
<?
include("conectare.php");
//se preia inaii variabila si apoi se foloseste in interogare!!!!!!!!!!!!!!
$id_domeniu=$_GET['id_domeniu'];
$sql1="SELECT titlu FROM carti WHERE id_domeniu=$id_domeniu";
$resursa=mysql_query($sql1);
$nr=mysql_num_rows($resursa);
print "<p>sunt $nr carti in acest domeniu</p>";
?>
<h2>titluri</h2>
<?
while($row=mysql_fetch_array($resursa))
{
echo $row['titlu'].'
';
}
?>
</html>
faza era ca nu imi numara inreg cu get si imi arata ca sunt 0 inreg!!!desi aveam in baza de date!! |
|
| Sus |
|
computershop
Data înscrierii: 01/Sep/2003
|
| Trimis: Vin Feb 27, 2004 9:58 pm Titlul subiectului: Re: ok rezolvat |
|
|
| asa este PHP-ul asta. cite o data mi se pare cel mai idiot (mediu de programare) iar cite odata mi se pare genial. problema ta este (dupa parerea mea) ca vrei sa folosesti o variabila ce vine cu GET din FORM direct intr-un string pentru MySql. Incearca cu concatenare: "select bla bla bla from bla when xy=".@$_GET_VARS["form_var"] etc. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|