Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

O mica intrebare.
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Uplink

Data înscrierii: 26/Oct/2005

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 4:37 pm    Titlul subiectului: O mica intrebare.  

Am si eu o intrebare, vreau sa fac un script pentru firma mea de hosting (shell hosting) care ar functiona ceva in genu:
-clientu isi face cont pe site, isi alege pachetul, uploadeaza chitanta scanata prin care dovedeste ca a platit.
-adminu intra ... verifica utilizatorii noi, accepta in cazul in care chitanta este valida.
-banii platiti de client vor fi adaugati la creditul acestuiaProblema este urmatoarea... vreau ca scriptul meu sa scada odata pe zi o anumita suma din creditul clientul si nu stiu cum sa fac ca smecheria asta sa se intample odata pe zi... (ce se intampla de exemplu daca nimeni nu acceseaza pagina in ziua aia ? nu se scade sau cum...)
In concluzie mie imi trebuie un fel de pagina php care sta conectata la baza de date non-stop si face update la creditele clientilor... ma ajuta si pe mine careva ?
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 5:33 pm    Titlul subiectului:  

te folosesti de functia time() mktime() sau date() pentru jocul de`a timpul ;) Apoi.. folosesti un cron in care setezi apelarea unui script in fiecare zii.. so nu trebuie sa acceseze nimeni pagina pentru a updata baza de date... asta o va face cron`ul...

Pentru upload.... folosesti copy sau move_uploaded_file , ..

...

Nu cred ca o sa iti faca cineva asta... doar vei primi sfaturi.
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 5:39 pm    Titlul subiectului:  

Il fac singur nu-i vorba de asta... n-am nevoie de mura in gura, pur si simplu nu stiam cum sa fac baza de date sa se updateze chiar daca pagina este accesata sau nu. Mersi de ajutor o sa studiez putin cron-urile ca inca n-am auzit de ele dar am google :) si sa vad cum merge treaba.
Sus  
oriceon

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 5:44 pm    Titlul subiectului:  

:) Ma bucur sa aud asta. Daca mai ai intrebari.. te pot ajuta.
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:01 pm    Titlul subiectului:  

Ar fi una... si e groasa treaba... pana iau server (mai exact cand termin toate scripturile) imi testez scripturile pe un freehost.. mai exact xhost.ro ... cum fac eu rost de cron in cazu asta ? ... sau daca exista alta metoda decat cronul care mi se pare prea complicat.
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:14 pm    Titlul subiectului:  

Pai pe calculatorul tau de ce nu-ti testezi? Instalaeaza-ti apache, php, mysql si poti testa in voie.

Referitor la problema initiala, DACA nu viziteaza nimeni site-ul, de ce trebuie sa scazi creditul? De ce zilnic? Nu-l poti actualiza atunci cand viziteaza?
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:17 pm    Titlul subiectului:  

Grrr... nici sa nu aud de php+apache+mysql pe windows.. in plus cron-urile sunt diferite intre windows si linux... fac o treaba aici si cand trec pe server de linux ce mai fac? Chiar nu-mi surade ideea deloc.
Sus  
carco

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:35 pm    Titlul subiectului:  

LOL! Sa inteleg ca ai contract cu Bill Gates prin care esti obligat sa folosesti Windows? Cine te obliga sa folosesti Windows pentru programare web?

Pune-ti Linux, ce mai astepti? (P.S. nu mușcă!)

Si vezi ca ti-am zis, nu ai nevoie de cron pentru ce vrei tu sa faci!
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:48 pm    Titlul subiectului:  

Ar fi o idee sa se actualizeze in functie de data dar pare cam complicata.
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:50 pm    Titlul subiectului:  

Apropo :d n-am contract cu Bill Gates ... am avut de mai multe ori linux instalat pe cate un calculator din casa dar momentan am ramas cu un calculator si un laptop... si cu pareri de rau... am nevoie de windows pe ele :)
Sus  
oriceon

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:56 pm    Titlul subiectului:  

Citat: vreau sa fac un script pentru firma mea de hosting (shell hosting)

Citat: mi testez scripturile pe un freehost

E clar :) :) ....

Aici am terminat in a iti raspunde.

Edit: Toti aveti firme.. chestii trestii insa nu va permiteti un amarat de PAYD HOST.... 1 dolar pe luna te costa... Nu bei o bere si ai si tu un host al tau.
Sus  
carco

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:57 pm    Titlul subiectului:  

Da, cunoastem, nu merge CS in Linux, nu?

In fine, revenind:

Logica cu scazutul zilnic e gresita. Ai urmatoarele variante:

regandesti logica aplicatiei (faci diferenta dintr data activari si data curenta si afli cate zile au trecut * x lei pe zi => credit consumat....)

sau

folosesti cron cum intentionai (cu variantele)
- cumperi hosting unde sa ai acces la cron
- iti pui linux
- folosesti scheduled tasks in windows
- http://www.cronjobs.org/
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 6:59 pm    Titlul subiectului:  

Lol :D pentru economie pur si simplu o sa iau serverul cand am scripturile gata... ce-i asa grav in a folosi un freehost ? Decat sa platesc serverul ala o luna ca sa-l tin doar pentru teste... laso draq.
Sus  
oriceon

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 7:01 pm    Titlul subiectului:  

Economie pe naiba. Iti prezinti serviciile firmei.. pana una alta :wink:
Sus  
Uplink

Trimis: Sâm Oct 29, 2005 7:01 pm    Titlul subiectului:  

Cand o sa iau serverul o sa am plesk/cpanel si o sa folosesc cronuri... problema e ca n-am mai folosit cronuri in viata mea si probabil ca o sa-mi ia o vreme sa le prind smecheria oricat de mura-n-gura e functia pentru cronuri din cpanel
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2