| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
radu.baranga
Data înscrierii: 17/Iun/2005
|
| Trimis: Vin Oct 28, 2005 10:23 pm Titlul subiectului: Ghid de design |
|
|
Desi lucrez ca programator web de aproape un an, in materie de design sunt un noob si recunosc asta. Invit aici pe cei care sunt buni in domeniu sa creeze un indrumar de design (ce se face si ce nu se face in domeniu) astfe incat toti cei care au, la fel ca si mine, reticente in domeniu sa beneficieze de pe urma experientei lor.
Ex (argumente pro si contra) : folosirea unui template, layout bazat pe tabel vs layout pe div-uri, imagini vs CSS, etc.
Las cuvantul celor care vor sa dea o mana de ajutor si le multumesc totodata pt timpul acordat.
(PS : sper sa nu degenereze in discutii interminabile fara subiect, deci rugamintea mea este sa nu postati decat daca vreti sa ajutati) |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Vin Oct 28, 2005 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cand am intrat in lumea folosirii "Web-ului ca o platforma" m-am simtit realmente pierdut. Internetul e imens si nu stiam de unde sa-l apuc si cum sa incep. Ce m-a ajutat mult a fost background-ul BASIC -> GWBasic -> QBasic -> Pascal -> Visual Basic -> Delphi -> C++.
Am luat-o incet cu HTML si bobite de JavaScript. Ce incantat am fost cand am descoperit PHP si modul in care se integreaza in HTML-ul pe care-l stiam! Din mers am prins si MySQL, pe care l-am neglijat pana cam acum 1 an, cand am inteles puterea lui!
Etapa urmoatore (ele s-au intercalat, de fapt) a fost sa caut comunitati, forum-uri, blog-uri (erau mai putine atunci :wink: ), tutorials, carti. Am citit de nebun. Intre timp lucram si aveam unde sa aplic ceea ce invatam. "Self-tutored", ca majoritatea de-aici.
M-a incantat sa descopar legaturile intre "greii" web development-ului! A fost fantastic sa descopar ca Internetul nu e asa mare cum credeam, sau cel putin nu partea calitativa.
Acum, dupa acest scurt moment istoric (iertare, iertare, am febra si frisoane :oops: ), sa revin la topic:
Invatatura care e extrem de greu de aplicat si pe care sunt in proces (grea-i schimbarea asta!) de aplicare e punerea continutului inaintea aspectului.
Asta nu inseamna deloc ignorarea design-ului, ci inseamna sa faci design pentru continut si nu continut pentru un design meserias cu care vrei sa te lauzi la toata lumea.
O alta lectie importanta: defineste-ti publicul tinta! Rolul unui site variaza de la simpla prezentare a informatiei, pana la aplicatii de eCommerce si aplicatii web-based care indeplinesc sarcini specifice.
Repet, inainte de a incepe lucrul, defineste-ti publicul tinta si functionalitatea site-ului inainte de-a face orice altceva. Am invatat lectia asta pe calea dura 8) .
Oamenii revin pe site-ul tau daca gasesc acolo informatii utile si proaspete. Daca nimic nou nu se-ntampla la tine pe site vei avea doar vizitatori unici.
Un lucru pe care-l detest sunt reclamele, text si bannere grafice. Uglyyyyy...
Despre chestiunile tehnice referitoare la design gasesti scris mult si pe acest forum, dar mai ales cu cautari Google ("who's your friend?" "Goooooogle!")...
--[ RECLAMA DVS. AICI ]-- |
|
| Sus |
|
kknaru
Data înscrierii: 10/Dec/2003
|
| Trimis: Sâm Oct 29, 2005 4:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pt un programator e d ajuns sa tie design d bun simt!dar eu am o problema cu aspectul siturilor :evil: si pt cei care vor sa se apuce d un design cat de cat am un pont: sa invete PhotoShop si se skimba radical situatia!e simplu: grafica in PS and than comes the site :D in colaborare cu html,css,JavaScript! |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
|
| Trimis: Sâm Oct 29, 2005 9:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sau Fireworks. Personal prefer Fireworks de n ori mai mult decat Photoshop si asta dupa ce le-am incercat pe ambele. |
|
| Sus |
|
kknaru
Data înscrierii: 10/Dec/2003
|
| Trimis: Sâm Oct 29, 2005 9:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
| alegerea ta! dar faci o mare confuzie!fireworks e p acelasi "teren" cu photoshop??? |
|
| Sus |
|
Mascka
Data înscrierii: 01/Oct/2005
Locație: Braila
|
| Trimis: Sâm Oct 29, 2005 10:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa ma bag si eu in seama cu PhotoImpact de la Ulead?
De fapt poti sa ai tu mama programului ca daca nu te duce asa putin glagoria catre design te invarti in loc si nu faci nimik. Desigur se invata si din greseli si perseverenta dar.. trebuie sa fie si "ceva" acolo... |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
|
| Trimis: Sâm Oct 29, 2005 10:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| kknaru, inteleg ca nu ai lucrat cu Fireworks. Imbina foarte elegant grafica vectoriala cu bitmap. |
|
| Sus |
|
radu.baranga
Data înscrierii: 17/Iun/2005
|
| Trimis: Dum Oct 30, 2005 9:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Am incercat si Photoimpact (cu el im inceput) si Fireworks, iar acum lucrez cu photoshop, dar degeaba ai un program, fara creativitate e nimic. dupa cum am spus :
Citat: (PS : sper sa nu degenereze in discutii interminabile fara subiect, deci rugamintea mea este sa nu postati decat daca vreti sa ajutati)
haideti sa pastram discutia on-topic (multumesc excalibur) va rog.
Revenind, intrebarea nu priveste programul (sau de metoda) ci mai ales esenta adica principiile de baza in design astfel incat rezultatul sa nu fie un kitch de prost gust. |
|
| Sus |
|
Thor
Data înscrierii: 12/Dec/2005
|
| Trimis: Lun Dec 12, 2005 3:30 pm Titlul subiectului: WebDesign |
|
|
| Din punctul meu de vedere dca nu ai imaginatie si fler de pictor nu are rost sa te chinui cu PhotoShopul si sa te chinui pe design. Ca sa poti sa creezi ceva decent iti trebuie mult timp si sa stai sa vizionezi o gramada de templateuri ca sa ai ca de cat idei de grafica si de modul de a combina culorile in design, foarte importante sunt culorile. Cei care s-ar pricepe bine ar fi ei de la arte plastice zic eu care au o imagineatie in domeniul acesta mult mai mare decat un coder. Pacat ca grafica nu se poate face din linii scrise in PHP :) |
|
| Sus |
|
seraphim
Data înscrierii: 25/Noi/2005
Locație: Romania - Suceava
|
| Trimis: Joi Dec 15, 2005 8:33 am Titlul subiectului: |
|
|
| Fireworks... versiunea 8 a adus unele imbunatatiri,si prefer sa folosesc fireworks-ul... o fi el mai "artistic" ps-ul ... dar pt. site-uri mult mai indicat cred ce este fireworks-ul...e mai simplu...si rezultatul e mai mult decat multumitor! :lol: |
|
| Sus |
|
punctNET
Data înscrierii: 14/Dec/2005
|
| Trimis: Sâm Dec 17, 2005 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Intradevar asa este, ..sunt foarte bune programele Phtshp CS2 si CDraw!12(PhotoPaint-ul), Fireworks (slice-uri fixe) ..atat pentru web cat si pentru print .. imbinand grafica cu CSS si talent. :wink: |
|
| Sus |
|
bld
Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska
|
| Trimis: Dum Dec 18, 2005 11:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce cred ca trebuie sa faci este sa-ti creezi pe calculator o galerie cu site-uri cu aspect interesant/placut/clean si asa mai departe de pe web-ul romanesc si nu numai.
Doar astfel vei capata experienta in design de care ai nevoie fara a avea la dispozitie documentatii si instruire de acest gen.
Sau ai putea da niste bani pe unele carti care te-ar putea ajuta. Si anume:
1. Proiectarea Site-urilor Web - design si functionalitate Editia a 2-a (Sabin Buruga) pret: cc 350.000
2. Proiectarea site-urilor web - design si functionalitate Editia 1 (Sabin Buruga). pret: cc 250.000
3. Optimizarea paginilor web . pret: 250.000
4. Design pentru web Robin Williamms , John Tollett. preT: cc 350.000
Spor |
|
| Sus |
|
davi
Data înscrierii: 04/Iul/2005
Locație: unde nu te astepti...
|
| Trimis: Mar Ian 17, 2006 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
ca sa realizezi un design misto la un site...trebuie sa ai cat de cat bun gust in materie de combinarea culorilor si putin talent...
culorile au un rol foarte important in design-ul unui site...presupun ca ati intalnit cu totii site-uri cu un fundal negru si cu scris verde si rosu de iti speria retina...practic un astfel tip de site nu va atrage prea multi vizitatori pentru ca, oricat de interesant ar fi continutul, ochiul va obosi din cauza contrastului...
de asemenea designul trenuie sa se "asorteze" cu subiectul site-ului si trebuie sa atraga vizitatorul si sa-i lase o senzatie placuta...
sunt de acord cu afirmatia lui thor referitoare la template-uri...cu cat vizionezi mai multe template-uri, cu atat iti formezi o idee despre grafica si felul de a combina culorile...desi nu am folosit si nu voi folosi niciodata template-uri, le consider utile in materie de inspiratie...
referitor la soft-uri de deisgn...cel ma bun mi se pare Photoshop CS 8...
pentru mai multe idei viziteaza http://www.webdesign.org/web/web-design-basics/color-theory/ |
|
| Sus |
|
kul
Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta
|
| Trimis: Mar Ian 17, 2006 4:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ce misto e cand isi dau inginerii cu pararea despre design... |
|
| Sus |
|
red_eye
Data înscrierii: 04/Mar/2006
Locație: banat
|
| Trimis: Sâm Mar 04, 2006 2:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca incepator pe mine m-ar interesa daca a angajat cineva un artist,designer si cam cit a fost pretul?
Si cum alegeti voi culorile ptr un anumit site. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|