| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mweb
Data înscrierii: 30/Mar/2005
Locație: RO
|
| Trimis: Joi Sep 22, 2005 1:03 pm Titlul subiectului: multilanguage cu php si javascritpt |
|
|
Salutare,
am si eu o problema
Ideea este, ca vreau sa fac o aplicatie php/mysql multilanguage.
Cu pertea de php e simplu, af facut cate o pagina cu textele in fiecare limba, cele luate dim mysql e iar la fel, dar...
cum fac cel mai simplu cu verificarile de form in javascript? mesajele pentru alert sunt scrise in js acum. Cum fac sa le iau din ceva fissiere de configurare? sa fac cu "if" si sa scriu in JS mesajele in fiecare limba e cam aiurea..
ceva idei? |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Sep 22, 2005 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| php poate genera cod javascript, deci fisierele alea pot sa fie de fapt niste php-uri care genereaza codul javascript. |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Joi Sep 22, 2005 2:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ... care iau limbile din alte fisiere :D |
|
| Sus |
|
bond
Data înscrierii: 15/Dec/2004
|
| Trimis: Joi Sep 22, 2005 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ...sau pui codul JS in fisiere .js separate pentru fiecare limba |
|
| Sus |
|
mweb
Data înscrierii: 30/Mar/2005
Locație: RO
|
| Trimis: Vin Sep 23, 2005 7:17 am Titlul subiectului: paida.. |
|
|
ar fi frumos ca sa las fisierul js asa cum este, doar ca sa pot defini sa zicem un alt fisier js prin care sa definesc doar mesajele de la alert. JS-ul este cam lung, nu este cea mai buna solutie de rescris in n ori.
mai bine fac 2, una pentru stringuri, una pentru restul functiilor. |
|
| Sus |
|
nekro
Data înscrierii: 17/Mar/2005
|
| Trimis: Mie Oct 25, 2006 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
la o chestie din asta m-am blocat si eu. pana acum rezolvasem destul de simplu, aveam index_ro.php, index_en.php, etc. Paginile erau aceleasi, modificam doar in header 2 randuri (setlocale() si calea catre fisierul de traduceri). Textul de tradus era definit prin constante intr-un fisier separat. E o modalitate simpla si fara prea mari batai de cap.
Insa solutia se potriveste pentru site-uri mici, la un site cu zeci de pagini nu prea mai poti sa faci aceeasi chestie.. pt ca te pierzi:)
asa ca am incercat o alta modalitate (ceva de genul index.php?lang=ro, en.. etc. insa m-am pierdut in propria stiinta.. am incercat sa folosesc sessions, insa iar nu am reusit!
nu exista o clasa, ceva, eventual PEAR?? |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Joi Oct 26, 2006 9:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| fiserele externe JS sunt cache-ate asa ca pot sa fie oricate .. incarca-l doar p'ala care trebuie o data (functie de limba) si dupa aia nu mai faci nici un trafic. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|