Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

transmitere variabila din flash>PHP
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP & Flash
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
sarah2005

Data înscrierii: 13/Sep/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Sep 13, 2005 1:11 pm    Titlul subiectului: transmitere variabila din flash>PHP  

salut
am si eu o problema, poate ma depaneaza cineva:
am un .swf in care apar 2 linkuri: 1 si 2
am o DB pentru niste poze si vreau sa afisez intai jumatate (cand e linkul 1 activ) si apoi cealalta jumatate, atunci cand se face click pe linkul 2 din swf (aici as vrea sa mi se trimita o variabila "rang"=22, care va fi folosita la "mysql_fetch_array... LIMIT rang, 21).

in HTML ar veni cam asa: <a href="#?rang=22>link2</a>

am incercat in flash cu "set URL" dar nu vreau sa mi se incarce din nou pagina, vreau doar ca variabila sa se transmita.

cine ma poate ajuta... ii multumesc anticipat.
Sus  
uji21

Data înscrierii: 21/Mai/2004

Trimis: Mar Sep 13, 2005 2:32 pm    Titlul subiectului:  

on (press)
{
getURL("index.php?rank=22")
}

sau daca vrei sa trimiti variabile din flash catre php atunci:
loadVariablesNum("trimite.php", 0, "POST");

Atentie 0 inseamna ca te afli in _level0.
1 vei avea pentru _level1 s.a.m.d.
Sus  
sarah2005

Data înscrierii: 13/Sep/2005

Trimis: Mar Sep 13, 2005 2:38 pm    Titlul subiectului:  

getURL("index.php?rank=22") asta nu ma ajuta pt ca se incarca din nou fisierul index si atunci .swf-ul afiseasza frame-ul 1 din flash.

ce nu am specificat este ca in mom cand se face click pe linkul2, se incarca frame-ul 5 si eu vreau sa-mi ramana vizibil acest frame. Daca se incarca din nou fisierul, nu se vede frame-ul 5.

O sa incerc cu level. merci
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Sep 13, 2005 3:18 pm    Titlul subiectului:  

nu e mai "smart" sa bagi niste if-uri in primul frame ??

daca exista ceva cu POST atunci sa afiseze bla bla
daca nu , atunci sa afiseze ce naiba aveai tu pe la frame 1
Sus  
stealth

Data înscrierii: 21/Iun/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Mar Sep 13, 2005 11:36 pm    Titlul subiectului:  

In _root iti trebuie o variabila ... cel mai simplu e sa pui o casuta de text dinamica si sa ii dai un nume de variabila ... sa zicem ... "pagina".

adaugi un MC gol in scena, tot in root si ii dai numele "placeholder".

iti construiesti in librarie un MC care sa contina in primul frame urmatorul action script, si ii dai denumirea "loader":
Cod:
loadVariablesNum("trimite.php&pagina="+_root.pagina, 0, "GET");

butoanele de care ziceai le pui ... urmatorul actionscript:
Cod:
on (release)
{
_root.pagina=x;//x=numarul paginii
_root.placeholder.loadMovieClip("loader");
}

si cam asta este ... nu l-am testat dar asta este. daca functioneaza ar trebui ca in cadrul mc-ului loader sa ai variabilele ce ti le trimiti prin scriptul PHP. Ai grija: rezultatul scriptului PHP trebuie sa fie ceva de genul : var1=val1&var2=val2 si asa mai departe.

Oricum cea mai buna solutie este sa folosesti XML pentru transfer de date intre scripturi PHP si FLASH. Daca vei cauta putin pe google o sa gasesti tot ce iti trebuie
Sus  
u0m3

Data înscrierii: 28/Dec/2005

Trimis: Mie Dec 28, 2005 8:37 pm    Titlul subiectului:  

Nu stiu exact ce versiune de flash ai dar ai putea incerca sa folosesti urmatorul cod ActionScript. Trebuie sa mentionez ca aceasta metoda e foarte buna daca ai nevoie sa primesti o lista de url-uri. PHP-ul trebuie sa iti trimita un XML care va fi parsat de flash. Cod:
xml.load("http://myserver/mypage.php?start=1&end=10)
//acestea sunt variabile imaginare

Alta alternativa ar fi xml.sendAndReceive(url, returnXML). Aceasta functie este mai complicata. In mare trimite continutul xml, folosind POST, la url-ul mentionat si va umple continutul variabilei returnXML cu xml-ul care il va primi din acel php. Aceasta solutie este recomandata daca vrei sa trimiti multe informatii (mai multe decat poate duce GET). De asemena are nevoie de acel php care va primi xml-ul sa stie sa il parseze.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP & Flash
Pagina 1 din 1