|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 1:35 pm Titlul subiectului: Programatorii PHP din Romania (se intoarce) |
|
|
Pentru ca nu era recomandat sa continui o discutie offtopic in
thredul legat de repository-ul lui eXpertGiGi postez un topic nou.
Inceputul discutiei este aici
Raspunsul lui Piranha
Si continuare:
De la un programator php cu 5 ani experienta as avea si cateva asteptari:
- sa stie ce e ala un framework, si sa fie capabil sa scrie unul
- sa stapaneasca design patterns
- sa poata sa realizeze aplicatii web folosind MVC (Model - View - Controller)
- strong OOP skills (ar trebui sa stapaneasca foarte bine PHP 5)
- sa fie capabil sa scrie cod documentat conform standardelor (pear self documented, sau folosing php documentator, etc..)
- sa fie capabil sa optimizeze codul pentru timpi mai buni de rulare si economisirea resurselor
- sa fi realizat cel putin 1 aplicatie care sa foloseasca un RDBMS (Mylsql<=4.x nu se pune :), nici sqlite)
- sa stapaneasca bine lucrul cu bazele de date, scrierea aplicatiilor pentru mai multe baze de date, folosind database abstraction layers, etc...
- sa separe logica de partea de design (o parte din asta o reprezinta utilizarea template-urilor)
... si lista poate continua, poate se mai gasesc si alte persoane care sa faca adaugiri, remarci, critici legate de lista de mai sus.
Citat:
so ... what's the problem ?
va propun urmatorul lucru: comparati subiectele discutate pe forumul sitepoint,
PHP Application Design
si sectiunea "noastra" de PHP Avansat
ce concluzii puteti sa trageti?
bineinteles, sitepointul e un site de referinta in domeniu, si acolo activeaza profesionisti... dar eu sunt convins ca avem si d'astia
chiar aici in Romania. Or fi toti prea ocupati cu proiecte, sau nu au auzit de phpromania? sau sunt multi cu 5 ani experienta in php,
dar nu vor sa raspunda ca nu au timp sa posteze prostii de astea...
sa luam cateva topicuri de pe forum:
PHPTAL
1 raspuns - aurelian, 303 vizualizari
Error handling API
0 - raspunsuri, 36 vizualizari
PHP & Oracle cine a folosit asa ceva ?
1 raspuns aurelian, 246 - vizualizari
Smarty Recursion
2 raspunsuri, 150 - vizualizari
si puteti sa mai extrageti subiecte din forum, la care nu prea si-a exprimat lumea opiniile... |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 1:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acum pot fi acuzat pe buna dreptate ca am un ton ironic, sau malitios, dar, totusi, atunci cand ai N ani de experienta, si singura diferenta e ca stii sa faci debugging (adica recunosti de la ce ar putea fi eroarea, nu vb de xdebug sau libararii similare) si cunosti mai multe functii pe de rost, si stii cum sa le folosesti...
sau ca intelegi cat de cat scripturile realizatii de altii si poti sa le modifici:
cu ce esti mai presus de un code-monkey?
5 ani de experienta in PHP ar putea fi alaturati unui titlu de Senior Web Developer (pe langa php asta presupune si alte abilitati, dar acestea pot fi acumulate in decursul celor 5 ani...)... |
|
| Sus |
|
eXpertGiGi
Data înscrierii: 08/Iun/2005
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 3:05 pm Titlul subiectului: Re |
|
|
Nu pot zice ca sunt cel mai bun in php sau ca am experientza N ani, mai de curand vreau sa ajut, iar pentru asta am facut http://expert.no-ip.org/ si va astept parerile si pe topic-ul "Chack Mail - PHP Extension" din cadrul "PHP Avansat".
Va multumesc pentru promptitudine. |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
johnny , din post-urile tale reiese ca oricum nu prea conteaza cati ani ai experienta in asa zisul domeniu , ci conteaza cam ce stii sa faci dupa 5 ani ...
eu recunosc ca nu pot sa fac tot ce e pe lista aia , dar lista cu ce nu pot sa fac este destul de restransa (2/9 (anume MVC si RDBMS)) ...
Citat: 5 ani de experienta in PHP ar putea fi alaturati unui titlu de Senior Web Developer (pe langa php asta presupune si alte abilitati, dar acestea pot fi acumulate in decursul celor 5 ani...)...
as zice ca este o tampenie sa stai numai pe php in 5 ani de zile ...
macar sa incerci un asp sa vezi o diferenta ...
so ... pentru ca nu prea sunt destul de odihnit ca sa fac o lista , ce ar trebui sa mai stie un individ dupa 5 ani de zile (except php) ? (sa stiu cum sunt "plasat") :P |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Lun Sep 12, 2005 9:29 am Titlul subiectului: Re: Programatorii PHP din Romania (se intoarce) |
|
|
Din pacate si eu sunt dezamagit de discutiile din cadrul php romania si php Avansat (in special). Se poate generaliza si catre alte forumuri ce contin subiecte despre php (programare) din .ro.
Pentru ca sincer sa fiu, in ultimul an si jumatate (sa zicem) nu am invatat nimic nou de pe forum.
Iar uneori, raspunsurile mele (parerile mele) sunt criticate de alti utilizatori. Oricum, eu incerc tot timpul sa impartasesc din experienta mea si nu cred ca am indrumat pe cineva spre o cale gresita.
johnny a scris:
sa luam cateva topicuri de pe forum:
PHPTAL
1 raspuns - aurelian, 303 vizualizari
Error handling API
0 - raspunsuri, 36 vizualizari
PHP & Oracle cine a folosit asa ceva ?
1 raspuns aurelian, 246 - vizualizari
Smarty Recursion
2 raspunsuri, 150 - vizualizari
Chiar daca am fost singurul care a incercat sa dea niste raspunsuri la subiectele de mai sus, totusi eu nu am o experienta de 5 ani in php si nici nu am in background liceu/facultate de profil.
Insa de 2 ani lucrez ca programator php iar 1 an l-am petrecut invatand (din pasiune -:p). In timpul asta am programat cu success si in java sau c (vezi extensia php Windows Service Management: http://developer.berlios.de/projects/wsm/ http://cvs.berlios.de/cgi-bin/viewcvs.cgi/wsm/wsm/ ) |
|
| Sus |
|
oriceon
Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta
|
| Trimis: Lun Sep 12, 2005 9:44 am Titlul subiectului: |
|
|
aurelian, din sectiunea php avansat.. nu stiu cati or fi invatat lucruri noi .. insa in sectiunea php incepatori.. iti zic eu ca toti au fost multumiti de raspunsuri, toti au fost ajutati..
Si, stai linistit.. ca dai raspunsuri bune... de.. trebuie sa mai existe si certuri.. NU ? Altfel.. apare monotonia :) ..
Edit: Programator adevarat esti atunci cand stii multe protocoale, cand lucrezi cu socket-uri legat la oki, cand realizezi clase si functii in adevaratul sens al cuvantului .. nu .. "Hello World" .. nu cand te joci dea 2 .. 3 if-uri.. stii ce-i o baza de date si.. gata.. sunt programator. .. .
Anyway, multa lume INCA invata.. multa lume INCA se joaca de-a php`ul.. ca si mine de altfel.. insa nu pot spune ca nu am habar cel putin 50% despre si cu ce se mananca php`ul si bazele de date.
Ca mai gresesc.. e, orice om greseste.. nu suntem masini, nu suntem calculatoare.. sa vina sefu la noi .. sa tasteze cerintele proiectului si noi.. sa le realizam fara nici o greseala.
Ideea e sa fim alaturi unul langa altul, sa lasam prostia de o parte si sa ne ajutam cu raspunsuri clare si dovezi date raspunsului.
Ca si in sectiunea cu tutorialul, eu o tineam pe a mea cu htmlent.. insa mi-ati deschis umpic ochii asupra functiei si em@il a venit cu un - 2 contraexemple.
Nu este de ajuns sa spui: nu faci bine... Mai ales daca te crezi "profesionist" cum unii de pe forum chiar se cred.. ci este foarte frumos si corect, multumitor, sa vii cu .. contra exemple.
Enjoy |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|