|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
eXpertGiGi
Data înscrierii: 08/Iun/2005
|
| Trimis: Vin Sep 09, 2005 11:49 pm Titlul subiectului: re |
|
|
In primul rand vreau sa-ti multumesc whooper ptr. comentariile aduse.
Acum ma simt responsabil sa vin cu comentari aferente fatza de ce ai scris mai sus.
1. Dupa cum am spus Check Mail va avea optiune de verificare MX/DNS records.
2. smtp_mail() e creat pur si simplu ptr. ca utilizatorul sa aibe o alternativa simpla (zic io) de a trimite mail chiar daca nu are un smtp server pe localhost, cu alte cuvinte varianta la functia mail() directa' catre client.
Daca un utilizator vrea sa puna la "from mail" o adresa care nu are zona MX asta e alegerea lui.
3. La get_rand() am mai explicat .. dupa cum se observa din cod e o functie ce poate creea aleatoriu un sir de caractere PREDEFINITE pe cand domnul whooper nu a luat in evidentza' acest caz.
Si va rog si tin neaparat sa scrieti si numele autorului la cod-urile php pe care le faceti publice aici, chiar daca e numai o parte din el (sper ca whooper sa citeasca acest rand) si daca se poate si adresa web unde le gaseste toata lumea in intregime.
Va multumesc dinou si va astept cu alte comentarii.
P.S : Sunt curios si ce parare aveti despre remote_filesize() si read_dir(). |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Despre remote_filesize, ai ceva acolo care cred ca ti-a scapat :
an style="color: #000000"><?php $proto = "ssl://";
care este probabil
an style="color: #000000"><?php $proto = "https://";
pentru ca primul nu este un protocol standard. see >> http://grc.com/port_443.htm
in rest .. seamana cu asta > http://www.phptalk.com/forums/index.php/topic,4640.0.html
Si acum despre read_dir() .. ar fi mai interesant acolo sa faci 2 array-uri. Unul cu directoare, altul cu fisiere pe care sa le sortezi dupa cum vrea userul si sa le concatenezi la sfarsit. Ar fi intersesant sa cauti in directoare recursiv, si sa faci lista de fisiere completa -- pe cate nivele vrea userul. Uite aici un exemplu! .
NOTA IN CEEA CE MA PRIVESTE: Codurile pe care le postez sunt PERSONALE. N-ai decat sa adaugi tu la ele de unde le iei si cine le-a postat daca vrei sa le folosesti asa cum sunt. Daca doar te inspiri, n-are nici un rost sa pun in ele comentarii inutile. Cand vreau sa-mi fie mentionat numele prin scripturi .. subliniez eu asta, n-ai nici o grija. |
|
| Sus |
|
eXpertGiGi
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 12:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru SSL te rog sa citesti :
"As of PHP 4.3.0, if you have compiled in OpenSSL support, you may prefix the hostname with either 'ssl://' or 'tls://' to use an SSL or TLS client connection over TCP/IP to connect to the remote host." de la adresa : http://ro.php.net/fsockopen
,iar spre deosebire de functia publicata akolo ca fiind remote_filesize te rog sa mai te uiti peste cum e facut cea de pe : http://expert.no-ip.org/?free=remote_filesize&func mai ales la linia de comentariu :
Cod: // get ONLY header informations
asta face diferentza intre a nu lua in intregime tot fisier-ul (datele) si numai ceea ce e nevoie, pentru a evita statu' cu zilele la un fisier de 100Gb (pardon) si am folosit metoda GET. Oricum aici ai avut dreptate si o sa folosesc metoda HEAD pentru a evita orice neplaceri.
I-ti multumesc pentru promtitudine. |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
S-HTTP (HTTPS) is defined by IETF (http://www.ietf.org ) RFC2660.
TLS is defined by IETF (www.ietf.org ) in RFC 2246 and updated in RFC 3546.
si fii atent aici : https://datatracker.ietf.org/public/idindex.cgi?command=id_detail&id=1243
Citat: # I-D Title: The SSL Protocol
# I-D Status: Expired
# I-D Intended Status at Publication: None
# RFC Number:
# I-D Tracker State: ID Exists |
|
| Sus |
|
carco
Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 7:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Ceea ce spune whooper despre smtp se gaseste destul de frumos implementat in phpMailer (a se vedea clasa SMTP, class.smtp.php, ce implementeaza "all the rfc 821 SMTP commands except TURN " deci inclusiv AUTH). Daca ma uit mai bine, paste-le dat de whooper este chiar din phpMailer, clasa phpMailer ("PHP email transport class").
eXpertGiGi a scris:
P.S : Sunt curios si ce parare aveti despre remote_filesize() si read_dir().
La remote_filesize() nu am priceput de ce trebuie sa folosesti GET (urmand ca apoi sa-i trantesti usa-n nas serverului inchizandu-i conexiunea inainte de a citi tot ce-ti trimitea) cand ai putea folosi HEAD.
Iar ca utilitate, nu prea, pt. ca o sa capeti cam peste tot "unknown".
Uite TOATA comunicatia (din exemplu tau) folosind HEAD
Cod:
HEAD /index.php?get_checkmail=0 HTTP/1.1
Host: expert.no-ip.org
Connection: close
HTTP/1.1 200 OK
Date: Sat, 10 Sep 2005 06:27:59 GMT
Server: Apache/1.3.33 (Win32)
Accept-Ranges: bytes
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Content-Disposition: attachment; filename=php_checkmail.dll
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Pragma: no-cache
X-Powered-By: PHP/4.4.0
Set-Cookie: PHPSESSID=a8dd0162a27b1ac791c6df3ac19fc795; path=/
Content-Length: 20480
Connection: close
Content-Type: application/x-download
|
|
| Sus |
|
eXpertGiGi
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 9:36 am Titlul subiectului: re |
|
|
Inca o data va spun si va rog in acelasi timp sa cititi cele scrise mai sus inainte de a scrie ceva. Deci am scris mai sus : "Oricum aici ai avut dreptate si o sa folosesc metoda HEAD pentru a evita orice neplaceri.", whoope poate sa-mi confirme.
Va multumesc ptr. comentarii si va astept cu altele noi. |
|
| Sus |
|
carco
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut ca ai zis dar mi s-a parut ca nu ai inteles (d'aia am postat toata comunicatia). Pentru ca ai combatut functia data ca exemplu de whooper cu codul tau ("get only the header"). Eu am dedus ca nu stii ce face HEAD din moment ce nu te-ai prins ca-n exemplu cu head nu mai era nevoie de intreruperea conexiunii ca-n cazul tau.
Scuze! |
|
| Sus |
|
carco
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 10:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Si inca o chestie, inainte de a incheia pe acest thread.
Oameni buni, fara suparare, dar cand postati in experti si incepeti sa le dati altora lectii, macar aveti grija de codul pe care-l puneti pe site-urile proprii. (display_errors=Off macar)
Cod:
Warning: file_get_contents(free/[...]/read_dir[...].php): failed to open stream: No such file or directory in d:\[...]\highlight.php on line 129
|
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 10:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt curios ce o sa se intample, dupa ce se obtine o versiune stabila a functiei...
O sa fie postata in "repository" asumadu-si full credit...?
( "Functia mea... originala 100%", nu? e repository-ul meu... deci functiile mele )
ps: eXpert, da bine ca nickname pe site-urile de freelancing?
si deviind offtopic:
toti se dau experti, profesionisti 5 ani experienta PHP (nu ma refer la eXpertGiGi, ci in general, din vastul browsing pe forumuri de programare, site-uri de freelancing, portofolii...)...
PHP 4.0.0 a fost released in 22 mai 2000, nu era versiune stabila, avea si probleme... 4.1.0 a fost released in 10 dec 2001 ...
Nu neg faptul ca erau programatori care au folosit php de la 3.0, dar de unde atatia...
Php usage graph:
Cei mai multi "programatori" PHP (aici excludem pustii sau wannabe programmers care stiu sa instaleze phpbb si cred ca sunt programatori php, sau dau copy&paste si posteaza sute de topicuri pe forumuri pentru ajutor)
au 1-2 ani experienta, notiuni slabe de OOP, experienta limitata in lucrul cu bazele de date, nu prea au folosit/avut nevoie de incarcarea unor extensii suplimentare, nu stiu cati au compilat php-ul din surse, sau au avut curiozitatea de a vedea cum arata sursele php-ului ( cred ca numarul tinde la 0 ).
Mai exista un caz: poti sa ai experienta limitata (pana in 1-2 ani), dar sa ai un background ca programator (Perl, Java Servlets, JSP, EJB, ASP etc...) si atunci progresul in php se face mai rapid. Dar acest tip de web developeri ocupa un procent prea mic.
Puteti consulta si acest survey Zend
(June 2003), 10.000 de raspunsuri:
si
cum poti sa spui ca ai sa zicem 3 ani experienta in php, cand de fapt 1 an te-ai jucat sporadic, si doar 2 ani ai facut cate ceva practic/util...
Personal, rezultatele mi se par subiective ...
(Poate ar fi mai bine ca acest post sa fie intr-un topic separat...) |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 12:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: toti se dau experti, profesionisti 5 ani experienta PHP
offtopic ( cineva sa taie va rog topicul ca eu nu am voie :) )
uhm ... eu pot sa zic ca am 5 ani experienta , 2 ani ma jucam si eu cu basic stuff si ceva functii si d-abia apoi am inceput sa fac ceva util :)
( la 11 ani e destul de greu sa intelegi ce-i ala vector de unul singur :) )
so ... what's the problem ? :D |
|
| Sus |
|
eXpertGiGi
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
em@il fii mai concret cu erorile ca la mine pe site nu gasesc asha ceva (era simplu daca dadeai copy & paste).
johnny n-ai de unde sa stii cat php sau alte limbaje de prograre stiu si de cat timp le folosesc (nu teoretic ci practic).
Va multumesc si va rog sa nu vorbiti pe langa subiect, ma asteptam sa puteti aduce imbunatatiri functiilor de pe pagina : http://expert.no-ip.org/ inca nu mi-am pierdut sperantza. |
|
| Sus |
|
carco
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
eXpertGiGi a scris: em@il fii mai concret cu erorile ca la mine pe site nu gasesc asha ceva (era simplu daca dadeai copy & paste).
ESTE copy/paste doar ca am cenzurat putin ca sa nu se deduca query-ul cu care am obtinut-o si sa nu se vada calea la fisiere (reveal path). Poftim un paste mai cuprinzator (Query-ul il las inca cenzurat):
Cod:
Warning: file_get_contents(free/func/read_dir******.php): failed to open stream: No such file or directory in d:\expert.no-ip.org\highlight.php on line 129
Poate acum ma crezi ca e la tine pe site (nu aveam de unde sa stiu calea).
Nu e eroare, e un warning. Eroarea consta in modul de tratare al acelui warning (nu e normal sa-l vada oricine)
Daca nu te-ai fi considerat perfect ("la mine pe site nu gasesc asha ceva") pana acum ai fi identificat problema. |
|
| Sus |
|
eXpertGiGi
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 2:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc, dar de ce nu vrei sa fii mai sigur si sa dai aici paste chiar la URI :?:
Si nu am pretins ca sunt perfect .. greseala este omeneasca. |
|
| Sus |
|
carco
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ai loguri la apache? In fine... free=get_rand\&func
Referitor la
eXpertGiGi a scris: ema asteptam sa puteti aduce imbunatatiri functiilor de pe pagina : http://expert.no-ip.org/ inca nu mi-am pierdut sperantza.
Eu zic ca ti s-au adus imbunatatiri (chr in loc de un vector cu toate literele, head in loc de get, ...).
Pt. checkmail.dll posteaza sursele si discutam. |
|
| Sus |
|
eXpertGiGi
|
| Trimis: Sâm Sep 10, 2005 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. in primul rand nu aveai cum sa ajungi la query-ul respectiv, doar intentionat (aici i-ti multumesc, am fixat problema) si oricum nu e o problema de securitate daca vezi calea unui fisier (cel putin pentru mine) pentru ca oricum am metoda mea de protejare al fisierelor din acel director.
Si explicit am lasat display_errors = On ptr. ca sa descoper eventualele erori.
2. chr() nu-l voi fol. deoarece nu i-si are locul in get_rand(), ti-am mai explicat de ce .. get_rand() e facut pentru a creea un string de caractere PREDEFINITE , adica la al doilea parametru al functiei nu te-ai uitat.
3. metoda HEAD o sa o implementez ca pe optiune nu ca pe un standard (aici ar fii singurul ajutor dar neintetionat al domnului whooper pentru ca tot eu l-am descoperit primul).
Astept inca sa ma ajutati la dezvoltarea functiilor din cadrul : http://expert.no-ip.org/ |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|