Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

www.truck-auto-shop.ro
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Joi Aug 11, 2005 8:51 am    Titlul subiectului:  

yokozona a scris: (...) (bine poate o faci doar ca "sa sari" peste un formular), dar gandeste ca java script e folosita de multi pentru meniuri, efecte pe texte,(...)

Am zis ca dezactivez suportul JavaScript din browser daca sunt o persoana rau intentionata si nu vreau sub nici o forma sa respect cerintele de validare ale formularului... Ce am zis eu a fost un semnal de alarma pentru realizatorul de mai sus, sa nu se bazeze numai pe validare client-side pentru ca nu rezolva nimic. Nu neg utilitatea JavaScript intr-un proiect, ba chiar folosesc si eu destul de mult... Cum a zis si whooper, nu este un efort prea mare sa mai adugi si o validare server-side...
Sus  
MasterPhoton

Data înscrierii: 06/Mar/2003

Trimis: Joi Aug 11, 2005 1:32 pm    Titlul subiectului: Etica  

Intrebare:
In cazul in care clientul (de altfel, doctor in informatic - la propriu) cere in mod special validare client side, desi i-am explicat ca nu e sigura, doar pentru ca asa se reduce solicitarea asupra serverului + se micsoreaza transferul de date ... e corect sa il ascult?!
Sus  
Ground.Zero

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Aug 11, 2005 1:49 pm    Titlul subiectului:  

il asculti doar daca serverul in cauza e 386-le din debara pus pe dial-up :lol: De ce ?! pai sa presupunem ca sunt utilizator ocazitional al internetului si ma duc ca tot omul la o sala de internet unde, din motive mai mult sau mai putin justificate, javascript este disabled. Si cum tu ai validarea si implicit submitul (daca tot ai mers pe ideea validarii din js.. faci si submitul tot de acolo) facute numai in javascript ... eu nu pot cumpara, comanda, etc... nimic folosind formularul respectiv. Un alt exemplu ar fi unul personal de data asta... acasa am js disabled by default (sunt mai obsedat de felul meu de css si ma streseaza la culme meniurile facute in js) deci o prima impresie in privinta site-ului ar fi una negativa.

regards
Sus  
bond

Data înscrierii: 15/Dec/2004

Trimis: Joi Aug 11, 2005 7:33 pm    Titlul subiectului: Re: Etica  

MasterPhoton a scris: Intrebare:
In cazul in care clientul (de altfel, doctor in informatic - la propriu) cere in mod special validare client side, desi i-am explicat ca nu e sigura, doar pentru ca asa se reduce solicitarea asupra serverului + se micsoreaza transferul de date ... e corect sa il ascult?!
Daca dom' doctor asa vrea, asa faci. Oricum daca aplicatia ruleaza in retea interna poti sa le dai regula stricta sa nu dezactiveze JS daca vor sa le functioneze.
Si mai bagi si asta in locul butonului de tip submit: Cod: <input type="button" value="Trimite" onclick="checkForm();"> unde checkForm() e functia JS de validare. La sfirsitul functiei JS de validare pui Cod: document.nume_form.submit(); care va submita formularul in cazul in care se trece de validari.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2