|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
miealex
Data înscrierii: 07/Aug/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Dum Aug 07, 2005 1:14 am Titlul subiectului: Diacritice intr-un meniu dropdown? |
|
|
Am un meniu dropdown orizontal pe care vreau sa-l modific ...
Printre optiunile lui din .js se afla si asta:
Menu3=new Array("Aplicatii","aplicatii.html","",0,18,120,"#8C8989","#216198","black","white","black","Verdana",12,1,0,"center","Aplicatii");
... unde Aplicatii este numele ramurii din meniul care apare pe site, iar aplicatii.html este pagina pe care o va incarca la click.
Intrebare: Cum fac sa apara in loc de Aplicatii ....... Aplicații .
Cu alte cuvinte, sa-mi apara diacriticele la acest cuvant.
Am incercat sa introduc chiar asa Aplicaţii ... insa nu merge.
Daca pun un < inainte de & # 3 5 5 ; atunci apare ț insa precedat de < :x
Daca stie cineva cum pot rezolva asta ... v-as fi tare recunoscator sa-mi spuneti si mie. Multzam. :wink:
Alex
|
|
| Sus |
|
yokozona
Data înscrierii: 12/Mai/2005
Locație: Turnul Chindiei
|
| Trimis: Lun Aug 08, 2005 8:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Foloseste imagini.
Bafta. |
|
| Sus |
|
webstone
Data înscrierii: 04/Apr/2004
|
| Trimis: Vin Aug 26, 2005 4:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
folosesti charsetul unicode pt. diacritice. uite un pdf aici:
http://www.unicode.org/charts/PDF/U0080.pdf
toate codurile din pdf trebuie precedate de \u de exemplu: \u00E8 |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Dum Sep 04, 2005 7:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat:
Standard ECMA-262 - 3r d Edition - December 1999
2 Conformance
A conforming implementation of ECMAScript must provide and support all the types, values, objects, properties, functions, and program syntax and semantics described in this specification. A conforming implementation of this International standard shall interpret characters in conformance with the Unicode Standard, Version 2.1 or later, and ISO/IEC 10646-1 with either UCS-2 or UTF-16 as the adopted encoding form, implementation level 3. If the adopted ISO/IEC 10646-1 subset is not otherwise specified, it is presumed to be the BMP subset, collection 300. If the adopted encoding form is not otherwise specified, it presumed to be the UTF-16 encoding form.
astfel JS stie UTF... eu m-am lovit de asa ceva cand am lucrat cu XMLHTTPRequest unde raspunsul trebuie procesat de JS...
Majoritatea browserelor sunt, acum, destul de destepte ca sa accepte mai multe seturi de caractere iar daca i se zice ca informatia care urmeaza este in caracterul X... atunci se va comporta ca atare...
Vezi ce charset default are serverul de web... vezi ce header de charset are default limbajul server-side... mai departe vezi ce charset declari in HTML si ce charset declari ca are fisierul JS... pentru ca elementul SCRIPT are printre atribute si charset ...
Cand toate cele de mai sus cad de comun acord... cred ca o sa vezi diacritice... fara probleme... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|