Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cum configurez accesul securizat la htdocs la apache win?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bdobrica

Data înscrierii: 21/Aug/2005

Trimis: Dum Aug 21, 2005 6:28 pm    Titlul subiectului: Cum configurez accesul securizat la htdocs la apache win?  

Cum configurez accesul securizat la htdocs prin deschiderea unui popup care cere user si parola? Am un server apache instalat pe windows. Am intelez ca pot sa creez un fisier .htaccess si .htpasswd in directorul htdocs. Ce linii trebuie sa scriu in ele?

Mai exact accesez adresa mea IP (ex: http://125.126.123 si la incarcare sa se dischida acel popup de care v-am vorbit mai sus)

Multumesc!
Sus  
Smart

Data înscrierii: 02/Mar/2005
Locație: Braila

Trimis: Dum Aug 21, 2005 6:56 pm    Titlul subiectului:  

pai iti faci un sistem de autentificare mare lucru
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Aug 21, 2005 7:11 pm    Titlul subiectului:  

Pui in directorul care doresti sa-l protejezi un fisier .htaccess :
Cod:
AuthType Basic
AuthName "Acces privat"
AuthUserFile c:\servere\parole
Require user ceuservreitu

Fisierul parole poate fi oriunde, nu e indicat sa-l pui in htdocs si poate avea ce nume vrei importat e sa-i specifici calea completa cu AuthUserFile

Pentru creearea userului cu parola aferenta te duci in command prompt, schimbi directorul in Apache\...\bin (cd C:\Program Files\Apache...\bin\ ) si de acolo rulezi htpasswd
Cod:
htpasswd -c C:\servere\parole ceuservreitu

-numele fisierului tb. sa fie identic cu cel indicat prin AuthUserFile in .htaccess
-c e necesar doar cand fisierul de parole nu exista deja. Daca vrei sa mai adaugi si alt user nu mai pui -c

Vezi Authentication, Authorization and Access Control
Sus  
Gifgul

Data înscrierii: 03/Aug/2006
Locație: USA

Trimis: Joi Aug 03, 2006 12:23 am    Titlul subiectului:  

Sick.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Pagina 1 din 1