| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
yokozona
Data înscrierii: 12/Mai/2005
Locație: Turnul Chindiei
|
| Trimis: Mar Iul 26, 2005 2:06 pm Titlul subiectului: De ce oare Google "a distrus" Yahoo |
|
|
Ma uit prin statistici si ce observ cam 90% din vizitatorii adusi pe siturile administrate de mine de catre motoarele de cautare sunt veniti de pe Google.
Nu stiu insa in alte tari cum sunt statisticile.
De ce oare se intampla chestia asta.
Si Yahoo are un sistem de cautare foarte bun, chiar indexeaza situri inainte ca Google sa o faca. Sa fie oare o chestie psihologica care a ramas in minte romanilor. Adica Google e mai usor de retinut decat Yahoo. O sa ma documentez privitor la asta.
Astept pareri/ opinii. |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Mar Iul 26, 2005 3:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa zicem doar ca e mai usor sa scrii
google.com
decat
search.yahoo.com
(mie mi s-a parut nice beta.search.msn.com) |
|
| Sus |
|
beeuser
Data înscrierii: 20/Mai/2004
|
| Trimis: Mar Iul 26, 2005 4:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si inca cateva motive.
http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/5051/Gratis-de-la-Google/ |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Joi Iul 28, 2005 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
apropo ... sa ma leg un pic de minunatul Google Earth ...
(e chiar minunat ... am stat vreo 5 ore pe el incontinuu ... (nu am gasit polul nord))
anyway ... se pare ca si msn se arunca inainte si face ceva genul google maps
http://virtualearth.msn.com/
acum sa ma uit si pe la yahoo ... ei nu pot fi mai prejos ... sau poate nu se baga in chestia asta "copilareasca" ... :roll: |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Joi Iul 28, 2005 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Raspunsul e simplu: tehnologia. De altfel multa vreme Yahoo s-a folosit de Google pentru prima pagina de rezultate de search, au stricat prietenia relativ de curand.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Iul 28, 2005 7:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Interesat http://virtualearth.msn.com/, seamana mai mult cu google maps, dar nu puteau sa-l faca la fel... zoom in/out on scroll, nice..
ajax sa traiasca...
oricum, sper sa iasa ceva bun din competitie si in folosul utilizatorilor... yahoo pare sa ramana pasiv la aceste gadgeturi, dar cine stie ce pregatesti in laboratorare secrete... |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Sâm Iul 30, 2005 12:45 am Titlul subiectului: |
|
|
apropo ... yahoo scosese deja ...
:D
/me dumb ...
http://maps.yahoo.com/maps_result?trf=1&csz=Pittsburgh%2C+PA
si uite asa se bat titanii cap in cap ...
sa caut si faza cu satelitul pe yahoo ... :P |
|
| Sus |
|
necenzurat
Data înscrierii: 10/Sep/2005
|
| Trimis: Mie Sep 21, 2005 6:50 pm Titlul subiectului: yahoo mesenger |
|
|
da acuma serios ce naiba uitati de yahoo mesenger
are popularitate mai mare decat google talk http://www.google.com/talk/ da ma rog depinde si de design la google inca e beta :wink: |
|
| Sus |
|
oriceon
Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta
|
| Trimis: Mie Sep 21, 2005 7:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Simplu.
Pentru ca google a avut un start extraordinar, pentru ca toata lumea stie de google ca fiind cel mai bun motor de cautare, pentru ca numele se transmite din "tata-n fiu :)" adica.. eu vasilica, ma duc la maricica si ii zic sa intre pe google.com si sa caute xxx... maricica se duce la viorica si ii spune ca a cautat pe un SAIT :) :) .. niste informatii si a gasit.. si tot asa.
Yahoo e cunoscut mai mult ca serviciu de email.. insa.. si aici google vrea sa il detroneze insa.. nu va putea sa o faca.
Anyway, inainte sa apara google nici nu cautam cu yahoo..
MetaCrawler rulez.. era un motor excelent si super utilizat... mai mult k yahoo. |
|
| Sus |
|
i0nutzb
Data înscrierii: 07/Iul/2004
|
| Trimis: Mar Sep 27, 2005 6:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: Anyway, inainte sa apara google nici nu cautam cu yahoo..
MetaCrawler rulez.. era un motor excelent si super utilizat... mai mult k yahoo.
înainte să apară google, nici nu știai ce e ăla internet :P
Cod: adica.. eu vasilica, ma duc la maricica si ii zic sa intre pe google.com si sa caute xxx... maricica se duce la viorica si ii spune ca a cautat pe un SAIT
ăsta se numește EFECT nu CAUZĂ :)
cauza efectului de mai sus este următoarea: pentru a căuta cu yahoo, cel mai simplu este sa intri pe yahoo.com și să cauți direct din portal. DAR, chestia este că, portal fiind, stai mai mult să se încarce... (presupunând că nu vrei să scrii search.yahoo.com)
apoi, cei de la google, în momentul când au intrat pe piată, au venit cu un algoritm de căutare nou, mai performant decât ce era până atunci.. tocmai ăsta e motivul pentru care yahoo a renunțat la yscript și a apelat la serviciile google. în momentul când yahoo a pus la punct un algoritm suficient de puternic, a renunțat la google și luptă împotriva lui... |
|
| Sus |
|
karl_greifenklau
Data înscrierii: 22/Sep/2005
Locație: bucuresti
|
| Trimis: Mar Sep 27, 2005 9:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sper ca aia de la google earth sa actualizeze hartzile ka lumea .. sa se poata vedea shi bucureshtiu din satelit ... |
|
| Sus |
|
necenzurat
|
| Trimis: Mar Sep 27, 2005 9:19 pm Titlul subiectului: g earth |
|
|
| ba asa e bucurestiu se vede cas un rahat din g earth ma rog am gasit pe el satul bunicilor mei care nu apare pe o harta romaneasca 2-0 pentru g earth :D :D :D TINE-o tot ASA |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Mar Sep 27, 2005 9:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
no ce ar fi sa va luati voi sa programati satelitul sa faca poze din kilometru in kilometru si sa vi le trimita si sa le aranjati ?
critica constructiva e utila ...
critica de genul asta nu prea conteaza pentru ca google nu o sa piarda bani ca sa actualizeze harta cu detalii sau cu satucuri ... |
|
| Sus |
|
necenzurat
|
| Trimis: Mar Sep 27, 2005 9:25 pm Titlul subiectului: g earth |
|
|
da da baza de date de la google earth are vreo 19 terra
SE INCUMETA CAREVA
:P |
|
| Sus |
|
sponge001
Data înscrierii: 06/Mar/2005
|
| Trimis: Mar Sep 27, 2005 10:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cei de la google au harti foarte noi dar nu le expun publicului larg din motive de securitate si nu numai Acesta a fost si unul din motivele de ingrijorare la preluarea acestui proiect de catre google dar se pare ca cei de la google au gasit si aici o rezolvare mai mult sau mai putin acceptata de noi |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|