Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Doua butoane de submit in aceeasi pagina.
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
konkhra

Data înscrierii: 15/Iul/2005

Trimis: Vin Iul 15, 2005 5:20 pm    Titlul subiectului: Doua butoane de submit in aceeasi pagina.  

Salut tuturor.

Am urmatoare problema.

Se da o pagina html in care se afla doua butoane.Pe primul este actiunea <FORM action=pagina1.php method=post> si pe al doilea buton <FORM action2=pagina2.php method=post> .Problema este indiferent ce buton as apasa actioneaza pagina1.php si eu doresc ca fiecare buton sa-si pastreze actiunile.Se poate rezolva aceasta problema? :( Multumesc anticipat.
Sus  
konkhra

Trimis: Vin Iul 15, 2005 5:22 pm    Titlul subiectului:  

Am uitat sa mentionez ca am folosit diferite coduri javascript pe butoane si tot nu mi-a mers.Asta insemnand javascript pe buton care sa faca submit la form.
Sus  
Pro-Design

Locație: I`m here

Trimis: Vin Iul 15, 2005 5:57 pm    Titlul subiectului:  

Eu as zice ca la form-uri sa faci in felul urmator:

Cod:
<form name="form1" method="post" action="pagina1.php">
<!-- Aici poti sa pui butonul de submit -->
</form>
<form name="form2" method="post" action="pagina2.php">
<!-- Aici poti sa pui butonul de submit -->
</form>

Nu stiu daca este ceea ce doreai tu, dar :roll:
Sus  
konkhra

Trimis: Vin Iul 15, 2005 6:29 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc pentru reply Pro-Design dar nu merge nici asa.O chestie ar fi sa verific cu php care buton este apasat dar nu stiu exact cum sa procedez.
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Vin Iul 15, 2005 6:32 pm    Titlul subiectului:  

pai daca zici ca fiecare buton duce la o alta pagina , nu vad care e problema ...
poti sa incerci cu :

Cod: if(isset($_POST['buton'])) {
//*do something*//
}
Sus  
konkhra

Trimis: Vin Iul 15, 2005 7:13 pm    Titlul subiectului:  

Aolex ai putea sa dai un exemplu cam pentru ce imi trebuie mie?
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Iul 15, 2005 7:33 pm    Titlul subiectului:  

Ai o eroare tu in codul html. Poti avea _oricate_ form-uri cu ce action-uri vrei.
Mai bine posteaza codul care nu-ti merge. (vezi sa nu fie imbricate, adica primul form sa se inchida inainte de al 2-lea)
Sus  
aolex

Trimis: Vin Iul 15, 2005 9:46 pm    Titlul subiectului:  

2 butoane cu 2 destinatii diferite inseamna 2 formuri ... daca tu ai bagat ambele
butoane intr-un form (<form></form>) , amandoua vor avea destinatia formului
respectiv.
Sus  
Pro-Design

Trimis: Vin Iul 15, 2005 10:35 pm    Titlul subiectului:  

eu as zice ca la fiecare form sa pui si cate un hyden fyeld iar cand dai submit sa verifici care hyden fyeld il ai si ...
Sus  
aolex

Trimis: Vin Iul 15, 2005 11:09 pm    Titlul subiectului:  

Pro-Design a scris: eu as zice ca la fiecare form sa pui si cate un hyden field iar cand dai submit sa verifici care hyden field il ai si ...

mai e nevoie ? 2 nume diferite la butoane nu sunt de ajuns ? :)
Sus  
Pro-Design

Trimis: Vin Iul 15, 2005 11:12 pm    Titlul subiectului:  

Pai in caz ca nu merge nici varianta cu numele la butoane ...
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Sâm Iul 16, 2005 12:14 am    Titlul subiectului:  

Pai si eu zic ca daca nu merge varianta cu 2 hyden fyelds. sa mai adaugam inca 2 hyden fyelds si apoi inca 2 hyden fyelds pana da domnu' si merge :)..

Offtopic, dar e greu sa ma abtyn :)..

Numa' bune.
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Sâm Iul 16, 2005 10:46 am    Titlul subiectului:  

Precum a spus si aolx .. nu vad NICI o problema... deoarece paginile de verificare sunt diferite insa poti sa validezi printr-o singura pagina ...

formulare.php

<?php echo '<form name="exemplu1" action="verificare.php" method="post">       Nume <input type="text" name="nume" value=""><br>       Prenume <input type="text" name="prenume" value=""><br>      <input type="submit" name="Formular1" value="Trimite">      </form> ';        echo '<br><br><br><br>';   echo '<form name="exemplu2" action="verificare.php" method="post">       Varsta <input type="text" name="varsta" value=""><br>       Localitate <input type="text" name="localitate" value=""><br>      <input type="submit" name="Formular2" value="Trimite">      </form>';        ?>

verificare.php

<?php if(isset($_POST['Formular1'])) { echo 'Formular 1'; } elseif(isset($_POST['Formular2'])) { echo 'Formular 2'; } ?>

verificare.php

<?php if(isset($_POST['Formular1'])) {     if($_POST['nume'] == '' || $_POST['prenume'] == '') {     echo 'Completeaza campurile de la Formular 1';     } else {     echo 'Formular 1';     } } if(isset($_POST['Formular2'])) {     if($_POST['varsta'] == '' || $_POST['localitate'] == '') {     echo 'Completeaza campurile de la Formular 2';     } else {     echo 'Formular 2';     } } ?>

Cam asa se rezolva problema ta.

In pagina formulare.php ai cele 2 formulare iar in pagina verificare.php ai verificarea actiunii.. dupa cum vezi am folosit condifia if(isset($_POST['Formular1'])) . . .

Ai 2 exemple de verificare . . In primul exemplu ai doar verificarea butonului apasat iar in al II-lea ai verificarea butonului apasat + a campurilor. . .

Enjoy :wink:
Sus  
aolex

Trimis: Sâm Iul 16, 2005 10:59 am    Titlul subiectului:  

Pro-Design a scris: Pai in caz ca nu merge nici varianta cu numele la butoane ...

nu exista "nu merge" ... totul e posibil :)
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Sâm Iul 16, 2005 11:07 am    Titlul subiectului:  

Na si-n 2 pagini :D

formulare.php

<?php echo '<form name="exemplu1" action="verificare1.php" method="post">       Nume <input type="text" name="nume" value=""><br>       Prenume <input type="text" name="prenume" value=""><br>       <input type="submit" name="Formular1" value="Trimite">       </form>';        echo '<br><br><br><br>';   echo '<form name="exemplu2" action="verificare2.php" method="post">       Nume <input type="text" name="nume" value=""><br>       Prenume <input type="text" name="prenume" value=""><br>       <input type="submit" name="Formular2" value="Trimite">       </form>';        ?>

verificare1.php

<?php if(isset($_POST['Formular1'])) { echo 'Butonul submit din Formular 1 a fost apasat <br><br>'; echo 'Nume:'. $_POST['nume']; } ?>

verificare2.php

<?php if(isset($_POST['Formular2'])) { echo 'Butonul submit din Formular 2 a fost apasat <br><br>'; echo 'Nume:'. $_POST['nume']; } ?>
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2