Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Site personal
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Iul 18, 2005 8:14 pm    Titlul subiectului:  

WOW
Division by ZERO e eroarea mea preferata!!!
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Lun Iul 18, 2005 10:25 pm    Titlul subiectului:  

Mai mai, ce rai sunteti. :twisted:
Sus  
DanielPopiniuc

Data înscrierii: 11/Iul/2005

Trimis: Mar Iul 19, 2005 7:14 am    Titlul subiectului:  

Pentru a elimina acele erori urate, a trebuit sa introduc o validare in plus tocmai pe fisierul care se apeleaza de cele mai multe ori in cadrul galeriei, bine-nteles cu impact imediat asupra timpilor de incarcare (mai ales de pe o linie de dial-up ca a mea). :x
Oricum pentru a putea apela doar fisierul ce genereaza imaginile trebuia sa te uiti in codul HTML, ceea ce oricum putin navigatori fac, deci posibilitatea obtinerii acelei erori era f. mica. :? Acum chiar am eliminat-o. :D

Thanks!
Sus  
DanielPopiniuc

Trimis: Mar Iul 19, 2005 7:17 am    Titlul subiectului:  

aurelian a scris: WOW
Division by ZERO e eroarea mea preferata!!!

Apropo, cum de site-ului tau (notat aici ca al autorului: www.locknet.ro) ii lipseste cea mai elementara chestie: declaratia !DOCTYPE ? :twisted:
Sus  
aurelian

Trimis: Mar Iul 19, 2005 8:01 am    Titlul subiectului:  

inca nu l-am pus la evaluat. si linkul dat de tine este gresit :)

apropo, am avut si page rank 4 :roll:
Sus  
DanielPopiniuc

Trimis: Mar Iul 19, 2005 8:44 am    Titlul subiectului:  

aurelian a scris: inca nu l-am pus la evaluat. si linkul dat de tine este gresit :)
Daca tot arunci cu pietre in altii (evaluezi scotand in evidentza slabiciunile) nu vad de ce nu ai fi si tu evaluat la randul tau (desi n-ai cerut asta in mod explicit, cine stie poate te temi de reactiile altora)!

Link-ul dat de mine este foarte corect. Chiar in setarile profilului tau scrie:'Site web: www.locknet.ro' !!! Deci daca e pus acolo ar cam fi ca o carte de vizita, nu?

aurelian a scris: apropo, am avut si page rank 4 :roll: Bine-nteles neprecizat unde... iar in functie de continut ma indoiesc ca e undeva de luat in seama. :twisted:

Acum, gata cu rautatile!
Multumesc mult pentru ajutorul dat in eliminarea slabiciunilor site-ului meu (I mean it)!
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Mar Iul 19, 2005 9:32 am    Titlul subiectului:  

[offtopic]
DanielPopiniuc a scris: aurelian a scris: inca nu l-am pus la evaluat. si linkul dat de tine este gresit :)
Daca tot arunci cu pietre in altii (evaluezi scotand in evidentza slabiciunile) nu vad de ce nu ai fi si tu evaluat la randul tau (desi n-ai cerut asta in mod explicit, cine stie poate te temi de reactiile altora)!

Se zice ca "facerea de bine e... de mama". Adica omul te ajuta si tu ce faci? Ti-a cerut cineva parerea referitor la site-ul lui (care nici macar nu stii ca e al lui)?
Este thread-ul in care se discuta despre site-ul TAU. Atat!
Se arunca cu pietre pentru ca sectiunea este Evaluare site.

In mod normal evaluarea / testarea sunt operatii care se platesc. De bine de rau aici se mai gasesc oameni dispusi sa-si arunce un ochi peste munca ta.
[/offtopic]
Sus  
aurelian

Trimis: Mar Iul 19, 2005 10:18 am    Titlul subiectului:  

DanielPopiniuc a scris:
Link-ul dat de mine este foarte corect. Chiar in setarile profilului tau scrie:'Site web: www.locknet.ro' !!!

chestia asta dovedeste clar ca tu nu stii sa postezi un link, incearca sa dai click totusi :)

Siteurile facute de mine nu vor fi puse la evaluat (prea curand) dintr-un motiv cat se poate de simplu:
nu prea imi place sa imi bat prea mult capul cu designuri HTML si in 90% din cazuri eu fac doar programare si lucrez cu persoane care se pricep la HTML. Asta inseamna si o diviziune a muncii apropo.

Atat timp cat codul php al unui site facut de mine nu poate fi citit, nu stiu ce ar putea fi evaluat. Insa nu cred ca o sa gasesti vreun division by zero nicaieri, sau daca el exista, nu cred ca iti afisez eroarea respectiva.

Nu cred ca e greu (sau consuma prea multe resurse :roll: ) verificarea asta:
an style="color: #000000"><?php $foo = $_GET['foo']; if ($foo == 0) redirect_to('FOO-BAR'); $rezultat_impartire_periculoasa= 99/$foo; 

Daca vrei sa evaluezi locknet.ro, be my guest :)
Sus  
DanielPopiniuc

Trimis: Mar Iul 19, 2005 1:12 pm    Titlul subiectului:  

E clar ca bati campii!
Acel cod de directionare ar fi OK daca as lasa eroarea sa se intample, insa tocmai prevenirea acesteia este ideea. Daca te-ai fi obosit un pic sa citesti link-ul dat, parametrul dat NU e zero, nici macar nu e un numar sau o rezolutie (cum ar trebui sa fie) ci doar un 'whatever' (care dovedeste destul de clar intentia rautacioasa). Eroarea ar fi aparut undeva in interiorul codului PHP ca urmare a lucrului cu acel parametru. Revolvarea mea a fost tocmai verificarea parametrului dat fata de valorile permise, ceea ce e cu totul alt lucru.
Eu unul imi castig banii din programare, asa ca nu ma invatza tu ce-i aia programare sau HTML (cu care oricum tie nu-ti place sa-ti bati capul)!
Citat: In mod normal evaluarea / testarea sunt operatii care se platesc. De bine de rau aici se mai gasesc oameni dispusi sa-si arunce un ochi peste munca ta. pe cat de platita este aceasta evaluare, pe atat de calitativa si este. In afara de niste incercari de modificare a parametrilor $_GET altceva nu s-a evaluat. O singura persoana si-a batut capul cu o navigare normala si si-a dat cu parerea (`galeria e faina galeria`, paletele de culori sunt ok insa tot cea alba e mai ok, si alte cateva sugestii chiar ok).
Multumesc pentru tot, si aici inchei acest post.
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Mar Iul 19, 2005 1:28 pm    Titlul subiectului:  

na ca nu te las sa-l inchizi :p (glumeam)

Sfaturi / idei:
- avand in vedere ca e o galerie foto ar trebui totusi sa pui accent si pe design/layout... care acum cam lipseste... (mai ales daca o sa vrei sa o si distribui sub forma de script)
- link-ul de administrare n-ar trebui sa fi evizibil pentru utilizatorul/vizitatorul normal (n-am verificat securitatea, dar altfel e un click facut degeaba pentru el)
- poate ca ar trebui sa ranjezi sub alta forma categoriile disponibile, in asa fel incat sa fie accesibile toate fara sa fiu nevoit sa fac scrool
- am vazut ca folosesti formulari de genul Album(e) atribuit(e)... daca e numai unul pune doar album daca sunt mai multe pune doar albume... evita acele paranteze.. da mai bine din punct de vedere al limbii romane
- nu am inteles rostul acelor date calendarisitce puse fortat pe poza... daca te gandeai la copyright merge ceva mai finut... sau transparent in centrul imagini...
- interesanta treaba cu calcularea salariului dar ce legatura are cu galeria foto ?
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Iul 19, 2005 5:08 pm    Titlul subiectului:  

Offtopic, da' multi :)...
Nu pricep cum de se inflameaza toti daca cand sunt criticati.. O gramada e indivizi, cum au facut un ou, se grabesc sa ni-l arate.

Ontopic:

1. Vizual, galeria e boccie, punct. Evident, o parere personala si pur subiectiva.

2. DanielPopiniuc a scris: Pentru a elimina acele erori urate, a trebuit sa introduc o validare in plus tocmai pe fisierul care se apeleaza de cele mai multe ori in cadrul galeriei, bine-nteles cu impact imediat asupra timpilor de incarcare (mai ales de pe o linie de dial-up ca a mea). A spune ca a valida parametrii de intrare ($_GET, in cazul de fata) are impact asupra timpului de incarcare este echivalent cu a spune ca analizele medicale nu ar trebui facute pentru ca sunt pierdere de vreme. Plain dumb.

In plus, ce puii mei de legatura are dialup-ul cu povestea asta ?

Ai facut un profiling minim sa vezi cam ce impact au executia a 500 de evaluari de conditii la timpul de generare al paginii ?

Iti spun eu, neglijabil (de ordinul a zeci de milisecunde at most, depinzand si de hosting - evident) iar asta va fi insesizabil pentru unul care-ti citeste site-ul de pe dialup - oricum va astepta 1 minut dupa poze.

A, si inca ceva. Daca esti asa mare programator, atunci inventeaza o schema de output caching pentru a evita include-uri prea multe - pentru ca 10 include-uri sunt (probabil) mai scumpe decat 100 de evaluari de conditii.

3. Nu te-a intrebat nimeni nimic despre site-ul lui aurelian. Punct.

Numa' bune.
Sus  
ionut.gazdaru

Data înscrierii: 31/Iul/2005

Trimis: Dum Iul 31, 2005 11:15 pm    Titlul subiectului:  

pai daca tot e pe locul principal galeria ar fi interesant sa aplici sub texte un bounding-box semitransparent casa nu apara texte imposibil de citi. btw, cum alegi culoarea textului e ceva calculat din ce se afla sub text sau e random?
ar mai fi interesant sa fie si ratingul clasic sau si mai bine sa fie tot pe semitransparenta cu stelute click-uibile si cu imagemaps, sau pt optimizare zoan cu stelute si ce e dedesubt sa fie intr-o imagine separata suprapusa originalului cu css
-in rest cred ca faci cache la imagini si nu scrii live pe el informatia exif de fiecare data. eh, si se poate sa scrii cu css peste si cu un bg semitransparent real cu PNG sau simulat pt IE cu o tehnica asemanatoare cu ce am scris mai sus sau cu efecte de transparenta din directx
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2