Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

GD Library sau ImageMagick
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Software
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zeno

Data înscrierii: 08/Iul/2003

Trimis: Mar Iul 08, 2003 1:22 am    Titlul subiectului: GD Library sau ImageMagick  

Sunt un incepator pe web si incerc sa fac un album de imagini cu unul din albumele care le-am gasit la hotscripts.com.Dar mai toate programele bune cer GD sau ImageMagick instalat. Aici apare problema,nu ma descurc sa instalez vreunul dintre ele.Stie cineva vreun tutorial in romana pentru GD sau ImageMagick sau poate sa ma ajute pentru instalarea unuia dintre ele? :oops:
Sus  
RadioPunk

Data înscrierii: 21/Iun/2004
Locație: Constanta

Trimis: Lun Iun 21, 2004 6:12 pm    Titlul subiectului:  

Citat: What Can I do with GD?

GD is mainly used for creating images at runtime. You can construct graphs, charts, etc using the data available or create custom images based on requirement. For example you can use GD to display the results of a poll. They are quite handy and can provide easy understanding to users. There is another set of library called the JpGraph, which can be used to construct the charts, pie charts, graphs etc in a simpler manner. In this tutorial we will be dealing only with GD and not with JpGraph.

What is required to use GD library?

PHP 4.3.2 or Higher.

To check if GD library is there

Method 1: Use the phpinfo() Ensure that GD Support is enabled.
Method 2: Go to the command or shell prompt Execute ?php ?m? and ensure that ?GD? module is found.

How to Configure GD?

?php_gd.dll ? is the DLL which contains all the functions. Ensure you have the DLL.

I have the DLL with me

Configuring GD is simple. Go to the ?php.ini? and under the ?Dynamic Extensions ? you will see ?extension_dir = c:/php/includes? and ?extension=php_gd.dll? Uncomment the line (i.e. remove the ; before the line)and ensure that you have the ?php_gd.dll? in the specific directory.

I don?t have the DLL with me

Never mind, download the binaries from the PHP site and extract all the DLL?s to separate folder say ?includes?. Copy the folder to the existing PHP directory. Follow the procedure mentioned above.

Extras dintr-un tutorial GD. Vezi http://www.phpfreaks.com/tutorials/105/0.php pentru mai multe detalii.
Sus  
apann

Data înscrierii: 17/Mai/2004

Trimis: Mar Iun 22, 2004 11:48 am    Titlul subiectului:  

FastWork are GD:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=89492&package_id=106322&release_id=209237

ptr. a folosi ImageMagik trebe sa faci mai multe compromisuri (safe_mode=off si acesul la functii de tipul shell_exec()) si nu stiu cine iti ofera hosting cu asa ceva.
Sus  
coditza

Data înscrierii: 23/Ian/2004
Locație: cluj-napoca

Trimis: Mie Iun 23, 2004 6:00 pm    Titlul subiectului:  

apann a scris: FastWork are GD:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=89492&package_id=106322&release_id=209237

ptr. a folosi ImageMagik trebe sa faci mai multe compromisuri (safe_mode=off si acesul la functii de tipul shell_exec()) si nu stiu cine iti ofera hosting cu asa ceva.

98% din webhosteri...

+ ca exista o extensie pear pentru imagemagik...
Sus  
apann

Trimis: Joi Iun 24, 2004 9:46 am    Titlul subiectului:  

98% din web-hosteri au image magick? ciudat pentru ca acum maxim o luna am cautat si eu un host care ofera Image Magick si nu am gasit.

imagik e o extensie pecl nu pear :)) poti sa o iei de aici:
http://pecl.php.net/package/imagick

Despre fastwork, el te ajuta sa testezi libraria GD acasa. Apoi o sa iti cauti un host care ofera asa ceva :)
Sus  
coditza

Trimis: Vin Iun 25, 2004 2:56 pm    Titlul subiectului:  

imagemagik vine default cu mai toate distributiile de linux + tipurile de bsd-uri... tre numa sa stii sa cauti... si NIMENI nu o sa-tzi zica vreodata ca itzi da imagemagik... asta e ca si cum s-ar lauda ca au gcc pe server ;)

si probabil ai dreptate in legatura cu pera/pecl... whatever, never used them...
Sus  
apann

Trimis: Lun Iun 28, 2004 10:36 am    Titlul subiectului:  

Da, intradevar iti poti instala imagemagick pe orice server insa din cate stiu eu din php poti folosi imagemagick doar apeland functii de tipul shell_exec(), aici este problema, ce firma de hosting iti ofera tie acces la functii de tipul asta?
Alternativa este GD sau extensia pecl imagik (care este un wraper ptr. imagemagick). A II-a insa cade prentru ca instalarea ei nu este chiar floare la ureche (am instalat-o si nu stiu cate firme de hosting ar pierde timpul sa faca acelasi lucru).
Sus  
coditza

Trimis: Lun Iun 28, 2004 9:37 pm    Titlul subiectului:  

apann a scris: Da, intradevar iti poti instala imagemagick pe orice server insa din cate stiu eu din php poti folosi imagemagick doar apeland functii de tipul shell_exec(), aici este problema, ce firma de hosting iti ofera tie acces la functii de tipul asta?

many more then you think... bineinteles ca webhosterii care itzi dau spatiu free nu o sa faca asta, dar la aia unde ai platit tot ce e posibil...
Sus  
apann

Trimis: Mar Iun 29, 2004 9:30 am    Titlul subiectului:  

Parerea mea: acesul la functii de tipul shell_exec() este o gaura de securitate, indiferent daca este un hosting free sau platit.
Apropo, la linkul din semnatura ta nu am gasit o oferta de hosting in care sa se precizeze ca si image magick e inclus in vreun pret. Daca ai vreo legatura cu acel site, ar fi super misto daca ai pune un link catre php_info(), chestia asta lipseste din ofertele de hosting de la noi, nu de alta dar sa stiu si eu ce cumpar.
Sus  
coditza

Trimis: Mar Iun 29, 2004 10:50 am    Titlul subiectului:  

apann a scris: Parerea mea: acesul la functii de tipul shell_exec() este o gaura de securitate, indiferent daca este un hosting free sau platit.
Apropo, la linkul din semnatura ta nu am gasit o oferta de hosting in care sa se precizeze ca si image magick e inclus in vreun pret. Daca ai vreo legatura cu acel site, ar fi super misto daca ai pune un link catre php_info(), chestia asta lipseste din ofertele de hosting de la noi, nu de alta dar sa stiu si eu ce cumpar.

montezi partitia cu siteurile clientilor ca noexec si ai rezolvat problema...

si cum am mai zis, imagemagik vine default cu mai toate distributiile de linux... si ca un hoster sa se laude ca are asa ceva e ca si cum ar spune ca au gcc pe server... sau ca un monitor suporta 640x480@60Hz...
Sus  
apann

Trimis: Mar Iun 29, 2004 10:59 am    Titlul subiectului:  

Eu nu as da aces la aceste functii.
Cod:
<?php print_r(shell_exec("cat /etc/passwd")); ?>

Referitor la linkul catre php_info() :) ?

// later:: am vazut, merci :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Software
Pagina 1 din 1