|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mana
Data înscrierii: 09/Iun/2005
|
| Trimis: Mie Iul 06, 2005 8:49 am Titlul subiectului: Ajutor - Instalare si configurare Postgresql & PHP |
|
|
Ok sa spunem ca am luat sursele de pe http://www.postgresql.org, cum il configurez, ca da niste erori.
M-ar interesa un instaler ceva care sa-si puna el la locul lui toate dll-urilr.
Si oricum dupo ce il instalez cred ca mai e ceva de unca pana il configurez cu php-ul.
As dori ceva ajutor, ceva link-uri.
Pa |
|
| Sus |
|
dragon tech
Data înscrierii: 31/Mai/2005
Locație: Cluj-Napoca
|
| Trimis: Mie Iul 06, 2005 11:07 am Titlul subiectului: |
|
|
pai o idee buna ar fi sa nu iei sursele ci instaler-ul tot de acolo (http://www.postgresql.org/ftp/binary/v8.0.3/win32/ pentru windows si alegi postgresql-8.0.3.zip).
iar dupa ce il instalezi e la fel de simplu sa lucrezi cu postgresql ca si cu mysql (sa downloadezi pgAdmin III si PhpPgAdmin o sa te ajute mult pentru administrare, asta daca nu vrei sa lucrezi din linia de comanda) |
|
| Sus |
|
mana
|
| Trimis: Joi Iul 07, 2005 7:34 am Titlul subiectului: Ok am downloadat ce trebuia. Dar... |
|
|
...dar nu imi functioneaza phpPgAdmin, nu ma lasa sa ma logez, am citit prin help, am vazut ca trebuie configurate cele 3 fisiere din directorul DATA, e problema e ca nu am gasit unde sa umblu.
De exemplu urmatoarea linie nu se gaseste in fisierele de configurare
#tcpip_socket = false
sau
tcpip_socket = true
Daca stiti ceva de treaba asta raman dator.
Bine oricum eu nu prea am lucrat cu MySql dar din ce am vazut pare mai simplu, cel putin administrarea cu MySql Front e super easy fata de pgAdmin. |
|
| Sus |
|
mana
|
| Trimis: Joi Iul 07, 2005 9:11 am Titlul subiectului: Hai ca s-a rezolvat si problema asta ! |
|
|
Oricum super dificil PostgreSQL-ul la prima vedere in comparatie cu MySql.
Va pupa nenea !
Pa. |
|
| Sus |
|
dragon tech
Data înscrierii: 31/Mai/2005
Locație: Cluj-Napoca
|
| Trimis: Joi Iul 07, 2005 9:58 am Titlul subiectului: Re: Hai ca s-a rezolvat si problema asta ! |
|
|
mana a scris: Oricum super dificil PostgreSQL-ul la prima vedere in comparatie cu MySql..
Spre deosebire de mysql, postgresql este un dbms adevarat care suporta aproape complet standardul SQL, inclusiv foreign key, frunctii, store procedures, etc. Si iti recomand sa citesti ceva documentatii despre teoria bazelor de date inainte sa te apuci sa lucrezi, altfel ori nu o sa intelegi mai nimic din cum functioneaza unele lucruri ori nu o sa folosesti toata functionalitatea oferita de postgresql. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|