Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cum fac REFRESH automat ?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ass

Data înscrierii: 11/Apr/2003

Trimis: Sâm Iul 05, 2003 8:18 pm    Titlul subiectului: Cum fac REFRESH automat ?  

Am o anumita pagina care sa incarca. Pagina respectiva are informatii care se modifica intre timp. Dorinta mea este sa fac, sa nu mai dea vizitatorul Refresh sau sa apese F5, ci sa se faca automat refresh la un intreval de timp stabilit de mine, de exemplu la 5 minute. Se poate face in PHP ?
Ma poate ajuta cineva ???
Sus  
Lucian

Data înscrierii: 02/Oct/2002
Locație: Bacau

Trimis: Sâm Iul 05, 2003 9:06 pm    Titlul subiectului: Meta-Tag  

Pentru a face ca o pagina sa se reactualizeze la fiecare 10 secunde, de exemplu, foloseste un meta tag.

<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="10">

Acest meta tag va face ca pagina respectiva "sa aiba refresh" la fiecare 10 secunde. Pentru cinci minute ai 300 secunde, deci content va avea valoarea CONTENT="300".
Sus  
ass

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:09 pm    Titlul subiectului:  

Prima problema a fost cea mai simpla, dar eu as vrea ceva mai elegant, adica:

Mai multi vizitatori intra pe site pe o pagina anume (pag1.php) care afiseaza date dintr-o baza de date. In acelasi timp un alt vizitator intra pe o alta pagina (pag2.php) si introduce sau modifica datele in baza de date.

Cum pot face refresh la pagina (pag1.php) pentru ca toti vizitatorii de pe acea pagina sa vada datele nou aparute sau schimbate, fara ca sa fie nevoiti sa apese F5 din cand in cand sau pagina sa se actualizeze la un interval scurt de timp ca in primul caz?

Multumesc.
Sus  
Constantin

Data înscrierii: 20/Sep/2002

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:35 pm    Titlul subiectului:  

Sa modifici pag1 si ca raspuns instantaneu sa se faca refresh tuturor vizitatorilor care DEJA au deschis pag2, nu poti.

Dar daca in pag2 pui meta refresh la o valoare acceptabila, poti obtine un rezultat acceptabil.
Sus  
ass

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:46 pm    Titlul subiectului:  

Am vrut sa caut o situatie mai eleganta, dar daca nu se poate asta este, ma multumesc cu ce am.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1