|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Tudy
Data înscrierii: 22/Sep/2004
Locație: Cluj-Napoca, Romania
|
| Trimis: Mie Iun 29, 2005 2:36 pm Titlul subiectului: Ajutor in legatura cu Flash |
|
|
Buna.
Scuzati de forumul in care am postat dar Flash simplu nu am gasit. Oricum, mai incolo, dupa ce voi afla ce am de aflat va fi vorba si de PHP-Flash.
Pentru inceput, as dori sa va spun ca nu am mai lucrat deloc deloc in Flash, nu stiu ce e, cum e. (am zis asa de "exagerat" ca sa se inteleaga ca sunt incepator. Am vazut site-uri, lucrari in Flash si m-am jucat putin pana acuma si cu Macrimedia Flash, dar nu stiu ce e Flash).
Ceea ce as dori eu este sa ma familiarizez cu Flash-ul, sa inteleg ce este, cum arata si sa lucrez putin cu el.
Nu va pot cere sa ma invatati, deoarece ati putea zice f usor ca am internetul in fata, dar credeti-ma ca nu stiu ce sa caut.
Deci, sa termin cu inceputul... trec la cuprins.
As dori sa-mi dati niste informatii cat de cat detaliate si pentru incepatori in legatura cu Flash-ul. Flash-ul este ceea ce faci in programul Macromedia (acuma cica va fi Adobe) Flash ? Sau este cod (programare) ?
Cam cum arata, daca este cod ? Cum as putea lucra in el ?
Eu am inceput o data si am construit o mica aplicatie Flash, cu o poza, un desen, doua texte la care le-am pus link-uri. Dar ... am deschis-o cu Flash Player. Nu stiu cum s-o pun in site, s-o transform (asta era asa, pentru inceput, deoarece mai am pana sa ajung acolo).
Eventual niste site-uri, dar de preferinta in romana, pentru a intelege mai exact ce este, dar ceva pentru inceputul incepatorilor, ar fi foarte utile.
Sper ca m-am facut inteles si ca ma veti putea ajuta cat de cat.
Hai ca termin c-apoi e prea mult de citit si nimeni nu mai ia in seama postul.
Pentru sfarsit nu am decat sa va spun multi de "multumesc" si sa sper ca intr-o buna zi ma voi familiariza si/sau voi stii ce este Flash-ul.
Multumesc mult si o zi buna va doresc. |
|
| Sus |
|
NDC
Data înscrierii: 19/Feb/2005
|
| Trimis: Mie Iun 29, 2005 4:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Flash este destinat atat programatorilor cat si designer-ilor. Limbajul de programare din spatele Flash este ActionScript, are o sintaxa identica cu C, PHP, Java (ma refer la cuvintele cheie de baza, operatori, structurile de control), insa si o colectie bogata de functii proprii pentru diverse scopuri.
Ca o idee de baza, prin intermediul acestui limbaj poti modifica obiectele cu care lucrezi, in mod dinamic, ai acces la diverse proprietati si metode ale obiectelor grafice folosite. Deci este orientat puternic pe obiecte, intr-un fel ca si Visual Basic.
Imbinand asadar partea de programare (variabile, functii etc.) cu accesul la obiectele grafice (de asemenea poti crea sau sterge dinamic noi obiecte), reiese o aplicatie multimedia sub forma unui fisier SWF ce poate fi vizualizata si de browser-ele ce au instalat plugin-ul de Flash. Fisierul este introdus sub forma unui cod HTML ce trebuie introdus in pagina. Macromedia Flash iti creeaza si acest fisier HTML daca ii specifici la optiunile de Publish... sa creeze si fisierul HTML. |
|
| Sus |
|
Tudy
|
| Trimis: Mie Iun 29, 2005 11:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci.
Deci cred ca am inteles.
Se creeaza un SWF care e "inclus" in pagina HTML.
Design-ul se realizeaza cu programul Macromedia Flash, sau este o diferenta intre Flash si acel program ? Deci, Flash-ul a fost creat de Macromedia ? (acuma asa, ca documetar...) |
|
| Sus |
|
NDC
Data înscrierii: 19/Feb/2005
|
| Trimis: Vin Iul 01, 2005 12:58 am Titlul subiectului: |
|
|
| Da, Flash e o tehnologie ce apartine companiei Macromedia. |
|
| Sus |
|
yokozona
Data înscrierii: 12/Mai/2005
Locație: Turnul Chindiei
|
| Trimis: Vin Iul 01, 2005 7:31 am Titlul subiectului: Poti folosi si Swish e mult mai simplu pt incepatori |
|
|
Daca nu ai chef sa-si omori creieri creand aplicatii cat de cat complexe in Macromedia Flash, poti folosi cu incredere SWISH care creaza tot fisiere de tip SWF dar spre deosebile de Macromedia vine cu o gramada de efecte (nici eu nu le-am vizualizat pe toate). Are si o parte buna de action script.
Sper sa te ajute postul asta. |
|
| Sus |
|
Tudy
|
| Trimis: Vin Iul 01, 2005 8:59 am Titlul subiectului: |
|
|
| Merci all |
|
| Sus |
|
iaiu
Data înscrierii: 26/Iul/2005
Locație: Sighisoara
|
| Trimis: Lun Aug 01, 2005 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pai cam asa e cu SWISH-ul...e ok...dar e ok pentru ca nu shtiu sa folosesc macromedia...da in fine... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|