Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

script vizitatori online
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
saschart

Data înscrierii: 04/Iul/2003

Trimis: Vin Iul 04, 2003 10:58 am    Titlul subiectului: script vizitatori online  

Salut,

Am si eu o problema. Vreau sa fac un script care sa-mi afseze cati vizitatori am online la un momnt dat pe site, deci nu useri.
Stiu cum sa fac tabelul in MySQL cu ip-urile vizitatorilor dar nu stiu cum sa fac sa-i sterg sau dezactivez cand pleaca de pe site.
Sus  
Constantin

Data înscrierii: 20/Sep/2002

Trimis: Vin Iul 04, 2003 4:28 pm    Titlul subiectului:  

Inregistrezi in baza de date si momentul afisarii paginii, si stergi inregistrarile dupa o anumita perioada.
Nu ai cum sa vezi momentul exact in care pleaca un vizitator.
Sus  
saschart

Trimis: Vin Iul 04, 2003 6:05 pm    Titlul subiectului:  

Solutia asta o stiam dar rezulatul este foarte aproximativ, trebuie sa fie o solutie sa-i sterg cand pleaca.
Sus  
Constantin

Trimis: Vin Iul 04, 2003 7:37 pm    Titlul subiectului:  

Nu cred ca poti sa afli momentul exact in care eu parasesc pagina ta.
Sus  
ass

Data înscrierii: 11/Apr/2003

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:24 pm    Titlul subiectului:  

Eu sunt de alta parere ...

Cred ca daca folosesti sesiune ai mai multe posibilitati. In primu rand ca pentru fiecare utilizator se creaza o sesiune, cu un ID unic, care este valida atata timp cat utilizatorul este pe site-ul tau. In momentul cand inchide browser-ul sesiunea acelui vizitator nu mai este valida. In cazul in care vizitatorul introduce o alta adresa de internet sesiunea mai ramane valida o perioada de timp .
Tu nu trebuie decat sa salvezi fiecare ID de sesiune intr-un tabel si sa verifici din cand in cand daca sesiunea cu ID-ul respectiv este valida.

Nu am facut acest lucru concret dar daca se pune problema cred ca asa am sa fac. In rest bafta ...
Sus  
Constantin

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:31 pm    Titlul subiectului:  

Deci eu vizitez pagina ta si imi deschizi o sesiune. Cookie sau URL, nu conteaza.

Spune-mi cum afli momentul exact in care eu plec de pe pagina ta. Ma duc pe alta pagina, inchid browserul, sau plec din fata monitorului pentru vreo 4-5 ore :)
Sus  
ass

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:41 pm    Titlul subiectului:  

Exact nu se poate face, ci doar in momentul in care cineva intra pe site, sau trece de pe o pagina pe alta in acelasi site.

Atunci se apeleaza functia care citeste din tabel toate id-urile sesiunilor si le verifica care sunt valide, dupa care afiseaza numarul de sesiuni valide, adica de vizitatori online.
Sus  
Constantin

Trimis: Mie Iul 16, 2003 3:49 pm    Titlul subiectului:  

Pai eu am zis
"Nu cred ca poti sa afli momentul exact in care eu parasesc pagina ta"

Si tu ai raspuns:
"Eu sunt de alta parere ... "

Pe de alta parte eu mai insist putin:
"Atunci se apeleaza functia care citeste din tabel toate id-urile sesiunilor si le verifica care sunt valide, dupa care afiseaza numarul de sesiuni valide, adica de vizitatori online."

Cum arata functia asta care ia un ID dintr-un tabel si verifica daca vizitatorul caruia i-a fost alocat respectivul Id de sesiune se mai uita pe pagina?
Sus  
ass

Trimis: Mie Iul 16, 2003 4:17 pm    Titlul subiectului:  

Daca ma uit bine la inceput problema se punea in felul urmator:

"Vreau sa fac un script care sa-mi afseze cati vizitatori am online la un momnt dat pe site"

ci nu un script care sa detecteze cand pleci tu de pe pagina sau cand pleci din fata calculatorului. Toata chestia e relativa, eu macar am propus o varianta de rezolvare a problemei. E usor sa zici se poate, sau nu se poate, si nu pun la indoiala cunostintele tale de PHP dar ar fi fost frumos sa dai o salutie, buna sau rea.
Sus  
Constantin

Trimis: Mie Iul 16, 2003 4:22 pm    Titlul subiectului:  

Primul meu post ofera o solutie.

Iar daca nu stii cand iti pleaca un vizitator de pe pagina, cum poti afla cati sunt online? E usor sa afli cand vin, daca ai putea afla cand pleaca ar fi simplu, o scadere. Din pacate...

Solutia propusa de mine sufera exact din acelasi motiv: nu ai nici o posibilitate sa afli cand plec. Si atunci recurgi la o estimare a timpului petrecut online.

Iar asta nu e o problema cauzata de PHP, mai degraba de caracteristica stateless a protocolului HTTP.

Pot sa incerc sa dau solutie cand se poate, cand nu se poate spun si cand nu stiu tac :D
Sus  
saschart

Trimis: Vin Iul 18, 2003 11:15 am    Titlul subiectului:  

O sa folosesc varianta cu sesiune pare ca da eroare mai mica.
Multumesc la amandoi.
Sus  
Radu

Data înscrierii: 01/Apr/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Iul 24, 2003 4:42 pm    Titlul subiectului:  

nu va mai certati ata :))
aici pe site la phpromania este un script facut de mine care afiseaza diferite chestii si salveaza si alte chestii
cati sunt online, ce ip au ce pagini au vizitat la ce ore etc.
se afla la sectiunea cod php.
Sus  
Constantin

Trimis: Joi Iul 24, 2003 4:45 pm    Titlul subiectului:  

Pai atunci spune-ne si noua care este solutia.
Sus  
Radu

Data înscrierii: 01/Apr/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Iul 24, 2003 4:59 pm    Titlul subiectului:  

solutia pe care am ales-o eu este inspirata din phpbb. adica daca te uiti la useri online jos in phpbb scrie
"Aceste date se bazează pe utilizatorii activi de peste 5 minute"
asa ca am setat o variabila = cu 300 secunde si datele suntvalabile 5 minute se face un reset se verifica iar cine mai e on si tot asa, ca nu moare njimeni daca pe site scrie online 20 si de fapt sunt 10 pt ca in urma cu 2 minute au plecat 10 mai stai 3 minute si o sa fie afisat 10 vizitatori online. oricum lumea nu se uita cati sunt online la fiecare click sau schimbare de pagina
Sus  
Constantin

Trimis: Joi Iul 24, 2003 5:03 pm    Titlul subiectului:  

Din pacate am ajuns la aceiasi concluzie din toate posturile astea de mai sus :(
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2