Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cum fac o cautare mai avansata?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
elbifo

Data înscrierii: 30/Iun/2003

Trimis: Joi Iul 03, 2003 11:46 pm    Titlul subiectului: Cum fac o cautare mai avansata?  

Salut ! Vreau si eu sa fac o cautare mai avansata in sensul ca vreau o cautare care sa imi satisfaca doua conditii, si anume sa mi se afiseze toate campurile din baza de date dupa ce introduc numele si parola.

Eu am facut urmatorul script dar nu mi-l executa, decat partea a doua de la if.
$linkID=mysql_connect("localhost", "", "");
mysql_select_db("george", $linkID);
$dbquery="SELECT * FROM test WHERE nume='$nume' AND parola='$parola'";
$dbresult=mysql_query($dbquery) or die("Nu pot executa interogarea");

if (mysql_num_rows($dbresult)>0)
{
print "<table>";
while ($row=mysql_fetch_array($dbresult))
{
print "<tr>

<td>".$row['nume']."
".$row['email']."
".$row['descriere']."
".$row['poza']."
</tr>";
}
print "</table>";
}
else
{
print "Sorry";
}

Astept un raspuns rapid daca se poate. Va multumesc anticipat. :idea:
Sus  
Lucian

Data înscrierii: 02/Oct/2002
Locație: Bacau

Trimis: Vin Iul 04, 2003 9:18 am    Titlul subiectului: Vizualizare date  

Scriptul pe care l-ai prezentat returneaza toate campurile din tabelul test (nume, email, descriere, poza) care satisfac cele doua conditii, aceea ca user-ul sa fie '$user' si parola acelui user sa fie '$parola'.
Mie scriptul mi-a functionat corect...Daca tie nu ti-a returnat nimic decat "Sorry", inseamna ca nu se satisfac cele doua conditii: ori user-ul nu este corect scris, ori parola aferenta nu e cea corecta. Mai incearca...
Sus  
biban

Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu

Trimis: Vin Iul 04, 2003 10:06 am    Titlul subiectului:  

In faza de dezvoltare foloseste shi tu un
echo $dbquery;
inainte de a lansa interogarea ca sa vezi daca s-a formulat corect interogarea.
Daca tzi se pare corect rezultatul fa un copy pe interogarea rezultata shi lanseaz-o manual direct mysql-ului shi vezi daca itzi intoarce un rezultat.

O sa vezi ca de multe ori greseala este in interogare shi nu in scriptul php.
Sus  
elbifo

Trimis: Dum Iul 06, 2003 2:31 am    Titlul subiectului: Probleme la cautare avansata !  

Am executat interogarea direct din mysql dar ce am vazut ... popularea bazei de date se facea numai dupa campul 'user', nu si dupa celelalte (parola, tel, ...). Curios este faptul ca pe pagina eu vad inregistrarile, dar degeaba le vad pe pagina, pentru ca atunci cand trebuie sa fac cautarea trebuie sa accesez baza de date de unde pot obtine informatii referitoare doar la 'user'.
Astept un sfat care sper sa imi fie de mare folos. :?: :idea:
Sus  
Lucian

Data înscrierii: 02/Oct/2002
Locație: Bacau

Trimis: Dum Iul 06, 2003 8:58 am    Titlul subiectului: Ce script folosesti?  

Pune si tu pe forum scriptul de populare a bazei de date, cat si scriptul pentru selectarea informatiilor din baza de date pentru un anumit user.
Daca in baza de date se inscrie doar user-ul, fara celelalte campuri, printre care si parola, normal ca scriptul de mai sus nu va functiona.
Mentioneaza si mediul de lucru (sistem de operare, versiunea PHP, versiunea MySQL)...Nu inteleg insa ce vezi tu in browser.
Sus  
elbifo

Trimis: Lun Iul 07, 2003 12:34 am    Titlul subiectului: Am rezolvat  

Salut !

Am rezolvat, foloseam in script mai multe randuri cu INPUT si din cauza asta mi se generau mai multe randuri in baza de date si imi iesea cautarea cum tebuia. Mersi oricum. O sa va mai intreb in curand si alte chestii. :wink:
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1