|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
iepurec
Data înscrierii: 30/Iun/2003
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Joi Iul 03, 2003 5:22 pm Titlul subiectului: PHP 5 |
|
|
Ce parere aveti de PHP 5?
Un articol despre asta gasiti la:
http://www.phpbuilder.com/columns/argerich20030411.php3 |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Joi Feb 12, 2004 8:47 pm Titlul subiectului: PHP 5.0 Beta 4 released! |
|
|
Citat: [12-Feb-2004] PHP 5.0 Beta 4 has been released. This fourth beta of PHP 5 is also scheduled to be the last one (barring unexpected surprises, that did occur with beta 3). This beta incorporates dozens of bug fixes since Beta 3, rewritten exceptions support, improved interfaces support, new experimental SOAP support, as well as lots of other improvements, some of which are documented in the ChangeLog.
PHP 5 este un limbaj modern , pentru prima data vom putea spune ca este orientat pe obiecte in adevaratul sens al cuvantului . De la limbajul hibrid care este in versiunea 4.x (versiune care zic eu ca si-au cam atins limitele si scopul ) acum PHP5 incorporeaza Zend Engine 2 .
Nu stiu cati vor gusta adevarata schimbare , din moment ce majoritatea developerilor lucreaza neobiectual si din pacate nerespectand cele mai mici criterii de securitate sau reguli de formatare a codului , insa cu siguranta cei care sunt OOP maniacks vor savura din plin noile schimbari . Alt sector e cel al programatorilor Java sau C# care vor gasi PHP5 ca un limbaj mai accesibil .
Se asteapta o evolutie fantastica odata cu migrarea majoritatii serviciilor de hosting spre noua versiune , migrare care zic eu , va fi destul de lenta ...dar sigura . Totusi , repet , multi vor trai in continuare fara acele obiecte si vor merge pe metoda hardcore .
Personal astept inca cateva proiecte subsidiare cu mare interes a caror evolutie o vad ca pe o explozie odata ce PHP 5 se va impune si aici ma refer la PEAR 2 , PHPGTK 2 , un compilator stabil (si oficial ) si multe multe altele .
Cum spunea si Rasmus Lerdorf (taticul PHP-ului) , noua versiune nu va fi revolutionara ci "evolutionara" , cred ca evolutia era necesara , daca nu critica pentru viitorul PHP .
Sa asteptam versiunea finala (chiar sper ca nu va mai fi inca un beta ...:) ) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|