| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
cristi
Data înscrierii: 26/Mai/2002
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Lun Sep 13, 2004 11:50 am Titlul subiectului: Vreau sa traduc si eu manualul de PHP ... pasul urmator? |
|
|
In primul rand citesti:
http://www.php.net/manual/howto/index.html
http://www.php.net/cvs-php.php
http://cvs.php.net/phpdoc-ro/ |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Sep 15, 2004 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mi se pare prea complicat.
Sau poate nu mai am eu rabdare sa invatz...
Una peste alta am dat e-mail-uri la toti oamenii de pe acolo... si nimeni nu a raspuns inca...
Astept in continuare... ori un e-mail ori contul CVS de la PHP.net...
Am luat niste shapshoruri cu anonymous login... dar se poa sa nu fie bune...
M-am uitat prin XML-uri... sunt OK... se poate lucra pe ele... |
|
| Sus |
|
simion
Data înscrierii: 29/Mai/2008
Locație: București
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 1:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Radical a scris: Mi se pare prea complicat.
Sau poate nu mai am eu rabdare sa invatz[...]
Este și complicat și nici nu există răbdare pentru studiu sistematic.
Am ajuns la concluzia că trebuie cumpărat un manual sau tras la imprimantă un manual de pe net. Și apoi trebuie 'operat' asupra conținutului.
Se pare că utilizînd numai tastatura și monitorul, condițiile de studiu nu sunt optime.
... Sau rescrierea cu creionul pe hîrtie a ceea ce se citește pe ecranul monitorului. Ar fi o idee și aceasta.
:roll: |
|
| Sus |
|
szerky
Data înscrierii: 10/Iul/2008
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 2:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Domnul Simion , topicul este destul de vechi. V-ati facut explorator si nu stim noi ? :)
Citat: Mie Sep 15, 2004
Pe vremea asta nici internet nu aveam :( . Revenind la subiectul topicului , asta ca sa nu fiu total offtopic.
Cel putin eu sunt de parere ca nu are rost traducerea manualului in romana.
Orice programator care se respecta stie engleza plus ca in romana terminologiile sunt de rahat :) . |
|
| Sus |
|
simion
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 3:47 am Titlul subiectului: |
|
|
szerky a scris: Domnul Simion , topicul este destul de vechi. V-ati facut explorator si nu stim noi ? :)
Citat: Mie Sep 15, 2004 [...]
Subiect vechi, dar foarte bun. Are documentație bună și comentariu de bun simț.
Traducerile de pe internet nu sunt prea fericite. Birkoff are ceva bunicel.
Traducătorii nu prea utilizează limbajul matematic românesc și astfel complică mesajul manualelor.
PHP este un limbaj primitiv, cu posibilități reduse, dar deoarece nu este corect explicat, este greu de utilizat. Ca dovadă zecile de forumuri având ca temă acest limbaj ... Și evident sutele, miile și zecile de mii de subiecte și comentarii asupra utilizării lui.
Referitor la 'programator': eu sunt nevoit să mă inițiez în această profesie deoarece am neapărată nevoie de un program care este un pic cam 'interdisciplinar' dacă pot spune așa.
:) |
|
| Sus |
|
szerky
Data înscrierii: 10/Iul/2008
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 4:07 am Titlul subiectului: |
|
|
simion a scris:
PHP este un limbaj primitiv, cu posibilități reduse, dar deoarece nu este corect explicat, este greu de utilizat. Ca dovadă zecile de forumuri având ca temă acest limbaj ... Și evident sutele, miile și zecile de mii de subiecte și comentarii asupra utilizării lui.
:)
PHP limbaj primitv , poti prezenta cateva argumente , te rog ?
Din moment ce zici ca PHP este primitiv sa inteleg ca nivelul dumneavoastra de experienta in acest limbaj de scriptare este unul Avansat ? |
|
| Sus |
|
simion
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 4:19 am Titlul subiectului: |
|
|
szerky a scris:
[...]PHP limbaj primitv , poti prezenta cateva argumente , te rog ?
Din moment ce zici ca PHP este primitiv sa inteleg ca nivelul dumneavoastra de experienta in acest limbaj de scriptare este unul Avansat ?
Da.
Păi ce știe să facă, decât sa lucreze cu cookie, cu baze de date, să scrie și să citească. Evident ca are și operații ... Dar unde este marea lui complexitate ?
Toată 'șmecheria' sa este că este un limbaj de serverside. Și că interpretorul său este gratuit.
Aaaa, că este extensibil prin utilizarea claselor ... Care este problema ? Toate limbajele utilizează subrutine , că aceasta ar fi traducerea corectă ...
:wink: |
|
| Sus |
|
dechim
Data înscrierii: 10/Mai/2005
Locație: Drobeta Turnu Severin
|
| Trimis: Dum Iul 13, 2008 8:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Baieti lasati spam-urile, parerea mea: cui ii trebuie traducere sa se apuce de popice nu de PHP !!! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|