Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Iframe flicker in firefox (workaround)
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Browsere
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Emil

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Dum Apr 24, 2005 7:41 am    Titlul subiectului: Iframe flicker in firefox (workaround)  

Dupa ce mi-am fumat toate tigarile sa gasesc un raspuns la problema mea am rezolvat in cele din urma. Problema se manifesta doar pe firefox si apare in cazul iframe-urilor cand un link din exteriorul iframe-ului este in stadiul "hover".
Am rascolit forumuri si mailing lists, pana la urma solutia era una banala, cauza, cel putin stupida.
Daca aveti acest efect la link hover (iframe-ul tremura pt o fractiune de secunda) , verificati CSS-ul pt link-uri (a:hover) de "font-weight:bold" pentru links (sau alta marime) si inlaturati-l, acesta se pare ca este cauza nedoritului efect (incomod, dar altfel n-am reusit).

Un thread util pe aceasta tema gasiti pe webmasterworld.com

Sper sa foloseasca cuiva, mie unul mi-a mancat nervii si nu doresc nimanui sa se loveasca de asta si sa nu stie ce sa faca.
Enjoy,
Emil
Sus  
bond

Data înscrierii: 15/Dec/2004

Trimis: Dum Apr 24, 2005 9:52 am    Titlul subiectului:  

Am patit si eu chestia asta cu link cu efect underline la hover si se afisa corect abia dupa refresh la frame-ul respectiv. Mersi de iluminare.
Sus  
Emil

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Dum Apr 24, 2005 9:54 am    Titlul subiectului:  

eu am observat-o pe o multime de pagini cu google adsense si speram sa nu ma lovesc de ea. dar ite, omu' cat traieste invata, orice sut in fund...u know :)
Sus  
NDC

Data înscrierii: 19/Feb/2005

Trimis: Mie Iun 29, 2005 5:15 pm    Titlul subiectului:  

Firefox are unele mcii probleme cu CSS si cu IFRAME.

Iata un bug de CSS (bug dupa parerea mea):

Cod:
input:focus {
background: #eeffff ;
}

Testati intr-o pagina HTML cu niste input-uri text. La prima privire e ok. Dati clic sa scrieti ceva. Fundalul isi va schimba culoare, dar bordura se va schimba si ea devenind inset 3D. Daca este specificata explicit valoarea bordurii pentru input, merge ok, dar totusi...
Sus  
oriceon

Data înscrierii: 24/Dec/2004
Locație: Constanta

Trimis: Joi Iun 30, 2005 9:04 am    Titlul subiectului:  

Multumim ca ne`ai adus si noua la cunostinta despre aceasta problema :wink:
Sus  
i0nutzb

Data înscrierii: 07/Iul/2004

Trimis: Vin Iul 01, 2005 6:30 pm    Titlul subiectului:  

NDC a scris: Firefox are unele mcii probleme cu CSS si cu IFRAME.

Iata un bug de CSS (bug dupa parerea mea):

Cod:
input:focus {
background: #eeffff ;
}

Testati intr-o pagina HTML cu niste input-uri text. La prima privire e ok. Dati clic sa scrieti ceva. Fundalul isi va schimba culoare, dar bordura se va schimba si ea devenind inset 3D. Daca este specificata explicit valoarea bordurii pentru input, merge ok, dar totusi...

din punctul meu de vedere nu este un bug ci un feature...
anyway1, este suficient să-i specifici doar border:1px solid; si gata :)

anyway2: oarecum este normal ce se întamplă. de ce? dacă îi setezi doar border:1px; (fără să fie solid, sau fără să-i spui culoarea) o să observi că borderul dispare de tot :)

anyway3: nu știu cum e la tine, dar la mine nu merge pe IE :o

anyway4: mă întreb câte anyway mai scot... :twisted:
Sus  
NDC

Data înscrierii: 19/Feb/2005

Trimis: Sâm Iul 02, 2005 3:03 am    Titlul subiectului:  

i0nutzb a scris:
anyway2: oarecum este normal ce se întamplă. de ce? dacă îi setezi doar border:1px; (fără să fie solid, sau fără să-i spui culoarea) o să observi că borderul dispare de tot :)

Pai in CSS nu exista "border: 1px", exista insa "border-width: 1px". Din cate stiu singurele valori SINGULARE posibile pentru border sunt "none" si inherit. In rest trebe folosit shorthand-ul de trei valori grosime-stil-culoare...

i0nutzb a scris: anyway3: nu știu cum e la tine, dar la mine nu merge pe IE :o

Evident ca singurul browser in care nu merge e IE... sa speram ca IE 7.0 va suporta totusi :focus, :active si pentru alte elemente decat A, ca a ajuns de răsul lumii...
Sus  
strategy

Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea

Trimis: Sâm Iul 02, 2005 9:34 am    Titlul subiectului:  

da va suporta focus ...

http://www.internet-rs.com:8080/repos/Rainbow15Release/aspnet_client/ie7/
http://www.flickr.com/photos/joshb/21457224/

http://dean.edwards.name/IE7/compatibility/ <- acuma merge
Sus  
i0nutzb

Data înscrierii: 07/Iul/2004

Trimis: Sâm Iul 02, 2005 9:54 am    Titlul subiectului:  

după cum spun ăștia de la w3c, este valid :)
în specificații nu apare doar border (apare doar border-width) dar validatorul spune ca nu e nici o problemă :)

Citat: No error or warning found

To work as intended, your CSS style sheet needs a correct document parse tree. This means you should use valid HTML.
Valid CSS information

* .test {
o border : 1px solid inherit;
}

adevărul o fi pe undeva pe la mijloc :)

edit: uite linkul: :)
http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?text=.test+%7Bborder%3A+1px+solid+%7D&usermedium=all
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Browsere
Pagina 1 din 1