Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cum primesc bani online?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zeltera

Data înscrierii: 18/Mai/2005

Trimis: Dum Iun 05, 2005 5:20 am    Titlul subiectului: Cum primesc bani online?  

Ma poate cineva sfatui cum trebuie sa procedez sa pot primi bani online?

Vreau sa imi construiesc un site pe care sa vand un singur produs - o baza de date, care sa se poata downloada direct, in momentul in care cel care o comanda plateste. Ofera se adreseaza intregii lumi (nu numai romania).
Cum se face asta?
Sus  
dragon tech

Data înscrierii: 31/Mai/2005
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Dum Iun 05, 2005 9:46 am    Titlul subiectului:  

ai nevoie de serviciile unui payment gateway, cele mai folosite sunt PayPal (nu accepta subscrieri din Romania) si 2CheckOut (au taxe cam mari), dar daca faci o cautare pe google o sa vezi ca ai de unde alege.

cat despre cum se face: cand comanda clientul produsul il trimiti la payment gateway, ei se ocupa de verificarea cartii de credit, de transferul banilor in contul tau, iar apoi iti trimit un raspuns daca plata s-a facut cu succes, daca da atunci ii afisezi clientului un link (binenteles ca nu un link direct) pt a downloada baza de date.
Sus  
shakyman

Data înscrierii: 24/Mai/2004
Locație: Sfantu Gheorghe

Trimis: Dum Iun 05, 2005 11:27 am    Titlul subiectului: si eu vreau :)  

ma intereseaza si pe mine acest fel de tranzactie dar nu stiu cum sa fac ca sa-mi raspunda ce-i de la gateway dupa ce verifica cartea de credit....
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Dum Iun 05, 2005 12:13 pm    Titlul subiectului:  

iti faci cont ... :)
Sus  
dragon tech

Trimis: Dum Iun 05, 2005 1:17 pm    Titlul subiectului:  

fiecare gateway are un mod specific de a trimite raspunsul.

citeste documentatia de pe site-ul lor, de obicei au si exemple de cod.
Sus  
mgh

Data înscrierii: 17/Feb/2005

Trimis: Lun Iun 06, 2005 1:55 pm    Titlul subiectului: procesatori  

sunt buni si cei din Romania. doar ca trebuie sa ai o firma romaneasca.

avantaje: esti in regula cu toate actele, incasezi legal si simplifici formalitatile.

dezavantaje: s-ar putea sa fie ceva mai scumpi decat 2co.com; incasezi banii legal si platesti impozit...(asta e si la avantaje, depinde cum privesti problema :))
Sus  
dragon tech

Trimis: Lun Iun 06, 2005 2:09 pm    Titlul subiectului:  

bineinteles ca poti folosi si portal gateway-urile romanesti, dar deocamdata tarifele lor sunt exorbitante in comparatie cu cele din afara.

cat despre legalitate trebuie sa il contrazic pe mgh, cine spune ca nu pot sa incasez legal daca folosesc un portal gateway din afara.
imi fac un cont la ei ca firma, banii de la ei imi vin in contul firmei de la banca, ii pun in contabilitate, totul cat se poate de legal.
Sus  
mgh

Trimis: Lun Iun 06, 2005 5:17 pm    Titlul subiectului:  

am vrut sa spun ca daca incasezi bani printr-un procesator roman sigur ai un contract si o faci legal. firma romaneasca are contract cu firma romaneasca. punct. nu te doare capul.

daca o faci prin cei de afara cred ca e mai greu sa inchei un contract cu ei ca sa justifici banii in contabilitate.

eu chiar vreau zilele astea sa discut cu contabila despre cum pot sa decontez pe firma reclama pe care am platit-o in google. dupa campanie ei mi-ai generat niste facturi electronice, pe firma intr-adevar, dar care nu stiu daca au vreo valoare in Romania... fara sa fie sustinute de un contract semnat etc. cum spune legea

daca stie cineva ce si cum comentati va rog :)

PS: zeltera - cred ca e posibil sa incasezi bani si ca persoana si ii declari in declaratia de impozit pe venitul global. nu stiu exact ce si cum dar probabil ca poti intreba la administratia financiara de care apartii (www.mfinante.ro)
Sus  
jay

Data înscrierii: 24/Mai/2005

Trimis: Lun Iun 06, 2005 11:35 pm    Titlul subiectului:  

@ mgh

daca vorbesti cu contabila ... nu ne spui si noua ce detalii ti-a dat? cum se face sa platesti in afara pentru un contract?

eu in prezent duc extrase de cont de pe un card pentru a justifica cateva plati in afara... si cardul e pe persoana fizica... cam complicat mi se pare... poate gasesti tu un raspuns mai bun si ne luminezi si pe noi .. Multumesc.
Sus  
mgh

Trimis: Mar Iun 07, 2005 9:03 am    Titlul subiectului:  

eu am platit cu cardul meu personal. acum sa vad cum pot deconta :)
Sus  
jay

Data înscrierii: 24/Mai/2005

Trimis: Mie Iun 08, 2005 11:13 am    Titlul subiectului:  

extrasul de cont de la card....
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Pagina 1 din 1