|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 8:58 pm Titlul subiectului: Xalan-J in PHP5 |
|
|
Proiect:
- obtinerea unui procesor xslt scris in php, ar fi preferabil pure php [asta implica si functii pure php pentru xml].
- nu ma tenteaza ideea de a integra java in php, cu toate ca daca se ajunge la concluzia ca e singura optiune, se va folosi.
Cine e interesat si are ceva experienta in Java si stapaneste bine PHP 5 [nu doar scrie cod compatibil si cu PHP 5, sau foloseste SimpleXML si PDO] sa posteze.
Proiectul se afla in stadiu incipent, si as dori sa stiu daca mai sunt si altii interesati... inca studiez xalan pentru a-mi face idee despre structura. De asemenea se face si un studiu comparativ cu Sablotron [scris in C++]. |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 11:37 pm Titlul subiectului: Re: Xalan-J in PHP5 |
|
|
johnny a scris: Proiect:
- obtinerea unui procesor xslt scris in php.
Ai putea sa detaliezi putin?
Gen: ceva specificatii, lista de prioritati/fetaures?
Motivatie (adica de ce as avea nevoie de un procesor XSLT scris in php)?
Doresti sa portezi Xalan-j in php sau doresti sa fie ceva asemanator prin functionalitatile oferite?
Mersi de timpul acordat, ca deobicei sunt deschis tot timpul proiectelor de calitate. |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 11:46 pm Titlul subiectului: Re: Xalan-J in PHP5 |
|
|
aurelian a scris: johnny a scris: Proiect:
- obtinerea unui procesor xslt scris in php.
...Motivatie (adica de ce as avea nevoie de un procesor XSLT scris in php)?....
Nu prea-i vad rostul, decat daca vrei sa dovedesti ca se poate, altfel e pierdere de vreme, exista deja o extensie pentru php, si oricum, scris in PHP performantele vor fi extrem de slabe (si cele scrise in C++ nu au o performanta extraordinara). |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
|
| Trimis: Mie Apr 27, 2005 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cel putin, folosesc php pentru a dezvolta aplicatii scalabile [CRM, ERP, B2B].
Pentru anumite interfete folosesc template-uri xml, data exchange prin xml si outputul pentru client se face folosind un procesor xslt (sablotron-ul din php).
O problema des intalnita a fost ca pe serverul pe care trebuia sa ruleze, nu era instalata extensia. Normal ca adminul serverului dupa insistente a instalat tot ce era nevoie.
Scopul nu este de a demonstra ca se poate obtine o portare, sau un procesor pur php, ci pentru a avea o independenta fata de alte extensii externe.
Pentru o asemenea aplicatie cerintele ar fi PHP 5 si atat. In ceea ce priveste performanta, eu cred ca nu vor fi probleme, atat timp cat codul este scris bine...
Intr-o aplicatie de genul asta se opteaza pentru un cod clar, usor de intretinut si flexibil in detrimentul unei optimizari pentru performanta (vezi programare OOP vs programare procedurala). |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Mie Apr 27, 2005 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Totusi, aplicatii de tipul CRM, ERP, B2B vor necesita si un control asupra mediului in care lucrezi, iar daca in acel mediu nu reusesti sa obtii extensia xsl din php 5 inteleg preocuparea ta.
Deci daca am inteles bine, se vrea un procesor xslt dar, care sa nu foloseasca extensia php.
Ptr. Xalan-J, sper ca ma uit bine aici:
http://xml.apache.org/xalan-j/index.html
si api:
http://xml.apache.org/xalan-j/apidocs/index.html
dar si aici: http://www.w3.org/TR/xslt
Din cate stiu, in php 5 sunt activate extensiile SimpleXML, DOM-XML, SPL by default (doar daca instalarea se face cu --without SimpleXML .ect ele vor lipsi).
Implementari pentru Dom, XPATH vor fi deci disponibile.
Pana acum nu prea vad rolul PDO aici (despre care spuneai in primul post). |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|