Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Xalan-J in PHP5
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Apr 25, 2005 8:58 pm    Titlul subiectului: Xalan-J in PHP5  

Proiect:
- obtinerea unui procesor xslt scris in php, ar fi preferabil pure php [asta implica si functii pure php pentru xml].
- nu ma tenteaza ideea de a integra java in php, cu toate ca daca se ajunge la concluzia ca e singura optiune, se va folosi.

Cine e interesat si are ceva experienta in Java si stapaneste bine PHP 5 [nu doar scrie cod compatibil si cu PHP 5, sau foloseste SimpleXML si PDO] sa posteze.

Proiectul se afla in stadiu incipent, si as dori sa stiu daca mai sunt si altii interesati... inca studiez xalan pentru a-mi face idee despre structura. De asemenea se face si un studiu comparativ cu Sablotron [scris in C++].
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Lun Apr 25, 2005 11:37 pm    Titlul subiectului: Re: Xalan-J in PHP5  

johnny a scris: Proiect:
- obtinerea unui procesor xslt scris in php.

Ai putea sa detaliezi putin?
Gen: ceva specificatii, lista de prioritati/fetaures?
Motivatie (adica de ce as avea nevoie de un procesor XSLT scris in php)?

Doresti sa portezi Xalan-j in php sau doresti sa fie ceva asemanator prin functionalitatile oferite?

Mersi de timpul acordat, ca deobicei sunt deschis tot timpul proiectelor de calitate.
Sus  
Emil

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Lun Apr 25, 2005 11:46 pm    Titlul subiectului: Re: Xalan-J in PHP5  

aurelian a scris: johnny a scris: Proiect:
- obtinerea unui procesor xslt scris in php.

...Motivatie (adica de ce as avea nevoie de un procesor XSLT scris in php)?....

Nu prea-i vad rostul, decat daca vrei sa dovedesti ca se poate, altfel e pierdere de vreme, exista deja o extensie pentru php, si oricum, scris in PHP performantele vor fi extrem de slabe (si cele scrise in C++ nu au o performanta extraordinara).
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004

Trimis: Mie Apr 27, 2005 1:37 pm    Titlul subiectului:  

Eu cel putin, folosesc php pentru a dezvolta aplicatii scalabile [CRM, ERP, B2B].
Pentru anumite interfete folosesc template-uri xml, data exchange prin xml si outputul pentru client se face folosind un procesor xslt (sablotron-ul din php).

O problema des intalnita a fost ca pe serverul pe care trebuia sa ruleze, nu era instalata extensia. Normal ca adminul serverului dupa insistente a instalat tot ce era nevoie.

Scopul nu este de a demonstra ca se poate obtine o portare, sau un procesor pur php, ci pentru a avea o independenta fata de alte extensii externe.
Pentru o asemenea aplicatie cerintele ar fi PHP 5 si atat. In ceea ce priveste performanta, eu cred ca nu vor fi probleme, atat timp cat codul este scris bine...
Intr-o aplicatie de genul asta se opteaza pentru un cod clar, usor de intretinut si flexibil in detrimentul unei optimizari pentru performanta (vezi programare OOP vs programare procedurala).
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Mie Apr 27, 2005 2:32 pm    Titlul subiectului:  

Totusi, aplicatii de tipul CRM, ERP, B2B vor necesita si un control asupra mediului in care lucrezi, iar daca in acel mediu nu reusesti sa obtii extensia xsl din php 5 inteleg preocuparea ta.

Deci daca am inteles bine, se vrea un procesor xslt dar, care sa nu foloseasca extensia php.

Ptr. Xalan-J, sper ca ma uit bine aici:
http://xml.apache.org/xalan-j/index.html
si api:
http://xml.apache.org/xalan-j/apidocs/index.html
dar si aici: http://www.w3.org/TR/xslt

Din cate stiu, in php 5 sunt activate extensiile SimpleXML, DOM-XML, SPL by default (doar daca instalarea se face cu --without SimpleXML .ect ele vor lipsi).
Implementari pentru Dom, XPATH vor fi deci disponibile.
Pana acum nu prea vad rolul PDO aici (despre care spuneai in primul post).
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Pagina 1 din 1