Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Conferinta PHP Romania
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Stingus

Data înscrierii: 22/Mar/2005

Trimis: Lun Mai 16, 2005 8:16 pm    Titlul subiectului: Conferinta PHP Romania  

Ce parere aveti, ar fi interesant un eveniment de genul asta in Romania? Eu unul n-am auzit de asa ceva la noi (sau cel putin in exclusivitate PHP)...pana si aici bulgarii ne-au luat-o inainte cu WebTech2005 :(

Mie unul mi-ar conveni sa ma vad live cu alti dezvoltatori PHP si sa putem discuta. La cat de bine infipta e tehnologia asta in Romania nu cred ca o conferinta de genul asta ar duce lipsa de participanti. Si mai cred ca s-ar gasi si ceva sponsori, nu?

So, astept pareri pro si pro.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Lun Mai 16, 2005 8:28 pm    Titlul subiectului:  

pai daca e si e in Bucuresti ... vin si eu :)

mai ales daca ne face cineva cinste cu o pizza si o bere :D
(ma indoiesc ...)
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Mai 16, 2005 8:50 pm    Titlul subiectului:  

In primul rand cred ca ar tebui luat un domeniu.
Call for speakers...
Pregatirea programului....
si multe altele
ca idee e misto, dar nu stiu cine ar dori sa se implice in organizarea unui asemenea eveniment...
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Lun Mai 16, 2005 8:52 pm    Titlul subiectului:  

sponsori cred ca se gasesc ...

adica cum sa nu vina cineva sa se "mandreasca" in fata unei multimi de programatori (care apartin CAM aceluiasi domeniu) cu niste servere sau bucati de cod ??

de exemplu HP cu serverul lor cu 64 gb ram care m-a lasat ... uhm ... asa ... 8O
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Lun Mai 16, 2005 9:04 pm    Titlul subiectului:  

Vin si eu :)

Dar nu as vrea sa vad pe cineva care sa se mandreasca cu un server sau cu aplicatii care nu sunt open source.
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004

Trimis: Lun Mai 16, 2005 9:37 pm    Titlul subiectului:  

Citat: Dar nu as vrea sa vad pe cineva care sa se mandreasca cu un server sau cu aplicatii care nu sunt open source.
De ce nu aplicatii care nu sunt open source?
In php este interzisa dezvoltarea aplicatiilor comerciale?
Programatorii php castiga numai din donatii/implementari open source?
Cei care dezvolta aplicatii comerciale in php, sunt oameni fara coloana veriticala, lipsiti de moralitate?

In legatura cu serverele, nu iti inteleg retinerea.

Si apropo, cum vrei sa atragi sponsori? Ei doneaza bani asa aiurea pentru ca sunt alaturi de miscarea open source... Nu am intalnit sponsori care sa doneze bani si sa nu aiba nici o pretentie (macar un banner, ceva...).
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Mar Mai 17, 2005 3:16 am    Titlul subiectului:  

Nu va asteptati la prezentari hardware intr-o conferinta despre software.

Sponsorii nu sunt pentru bere si pitza, ci pentru cheltuieli cu organizarea, transportul si cazarea celor care prezinta ceva reclama .. etc.

Cei care vin sa asculte prezentarile .. platesc bilete .. care acopera pitza si berea respectiva, eventual un Tshirt sau o sapca ceva. ..

N-ar strica eventual sa vedeti cum fac altii prin alte parti .. :) Eu m-as astepta la ceva de genul :

Advanced Techniques

* PHP 5 & WebServices
* Security and common vulnerabilities
* PHP5 and Advanced techniques
* PEAR (the PHP Extension and Application Repository)
* Mathematical Programming with PHP
* PHP & Flash
* SPL: Standard PHP 5 Library
* Enterprise PHP

Professional PHP

* Use Case: Caisse Populaire Desjardins
* Integrating traditional PHP-driven login mechanism with Oracle's advanced security
* Ixmati: Buisness Process Management and Workflow
* Use Case: Help on Board
* The State of PHP in New York City
* Pitching PHP and Open Source Solutions to the Health Care Industry
* Open Source Softwares in Quebec

Apache

* Apache Logfile Data Mining
* Distributed Authentication with Drupal and SXIP
* Administering Apache Web server
* How to make your own ASF project
* The MILLE project: serving education in Quebec
* Integrating XML with Tomcat (Java)
* Unexpected usage of PHP

MySQL

* Clustering and Replication
* Creating a storage engine
* Database Normalisation
* Dealing with hierarchical data in MySQL
* Load-Balanced Enterprise Web Applications Over Multiple Database Servers Using PHP and MySQL
* phpMyAdmin: More then a MySQL adminstration tool
* Playing Safe
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mar Mai 17, 2005 7:27 am    Titlul subiectului:  

Am stat in cumpana daca sa merg sau nu la WebTech 2005 - pana la urma nu am fost. Insa as participa, fara indoiala, la o conferinta de genu' in Romania!

Probabil ca cel mai realist e ca aceasta comunitate (a programatorilor PHP din Romania) sa organizeze o conferinta PHP & Co. Cred ca ar fi posibil! In mare, ar fi nevoie de 3 lucruri:
1. Organizare impecabila
2. Vorbitori meseriasi (a se citi "experimentati")
3. Marketing bun

Stiu ca toti suntem foarte ocupati, dar credeti ca am putea pune asa ceva in practica, in urmatorul an?
Sus  
Stingus

Data înscrierii: 22/Mar/2005

Trimis: Mar Mai 17, 2005 8:45 am    Titlul subiectului:  

Stiam eu ca se gasesc amatori de conferinte in Romania :)
Trecand peste entuziasmul de inceput hai sa incercam sa facem o echipa (ca sa nu zic comitet) de organizare. Eu sunt destul de nou pe forumul asta si sunt sigur ca cei vechi stiu destul de bine ce si cum. Asta nu inseamna ca ma ascund de responsabilitate, chiar vreau sa ma implic in asa ceva.

Poate ar fi o idee buna sa ne si prezentam ca sa ne dam seama cat mai bine de potentialul fiecaruia si in ce domeniu ar fi mai eficient. Ca sa si sparg gheata:

Arthur Kerpician, 29 ani - Constanta
Lucrez pe cont propriu pentru 4-5 clienti: aplicatii, administrare servere Linux/Windows, site-uri
As putea sa ma ocup de logistica, am ceva experienta in domeniu pt ca am lucrat initial la un centru de conferinte.

Propunerea mea este ca dupa ce avem o idee despre cei care intra in joc sa ne intalnim (probabil la Bucuresti) si sa discutam live, este mult mai eficient.
Sus  
danny2pac

Data înscrierii: 09/Ian/2005
Locație: Timisoara

Trimis: Mar Mai 17, 2005 12:21 pm    Titlul subiectului:  

poi intradevar ii o idee buna ,primiti si incepatorii in php la conferinta? cel mai fain ar fi sa fie conferinta la Timisoara ! nu de alta dar sigur as fi pe acolo:)

bafta la partea de organizare !

daniel
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Pagina 1 din 1