|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
ac
Data înscrierii: 05/Noi/2004
|
| Trimis: Sâm Mai 14, 2005 2:49 pm Titlul subiectului: Carte gratuita PHP |
|
|
A fost publicata o prima carte gratuita in format PDF dintr-o serie ce va cuprinde si altele, disponibile curind la http://www.programare.org/carti.php . Am inceput cu PHP deoarece este foarte popular, multi folosesc acest limbaj si nu prea este documentatie gratuita in romaneste. Cind spun documentatie spun mai mult decit niste articole. Inclusiv documentatia limbajului de la php.net are o sectiune in romaneste insa este tradusa decit in mica masura. Poate in viitorul apropiat o sa fie continuata aceasta initiativa laudabila si o sa avem toata documentatia PHP si in romaneste.
Desigur exista carti tiparite despre PHP, insa ar trebuie sa fie si e-book gratuit disponibil online, simplu si direct care sa descrie PHP. In aceasta idee a fost lansat acest e-book pe care il puteti lua de aici: PDF (277 kb) sau ZIP (247 kb). Puteti distribui aceasta carte gratuita oriunde doriti, doar sa pastrati nealterat continutul. Daca aveti sugestii, comentarii sau corecturi va rog sa ne spuneti in forumul disponibil acolo. |
|
| Sus |
|
johnutz
Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură
|
| Trimis: Sâm Mai 14, 2005 6:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ceva de criticat:
- Tot textul e scris cu arial; codul ar fi trebuit scris cu un font fixed-width (ex. courier)
- Nu sunt diacritice: daca intr-o pag. web mai treaca-mearga (poate ca userul nu are suport pt diacritice pe comp.), dar intr-o carte ar cam trebui sa fie (in pdf se face in cele mai multe cazuri font embedding)
As crede ca in ambele cazuri e vorba de comoditate sau neglijenta...
Scuze daca am fost cam dur cu afirmatia precedenta :oops: |
|
| Sus |
|
aolex
Data înscrierii: 17/Dec/2004
|
| Trimis: Dum Mai 15, 2005 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
nice dar am ceva de adaugat pentru ce o sa fie ...
- trebuie neaparat sa schimbi fontul ! tahoma , verdana sau apple garmond as
folosi daca as fii in locul tau !
- vad ca ai inceput oarecum cu mijlocul si te-ai oprit brusc . mai lucreaza un pic la inceput si sfarsit !
- asta e o parerea personala , dar cred ca e cam monotona ... o carte fara imagini
nu imi place . incearca sa o faci mai user-friendly ;)
- codul php ar trebui pus in hightlight , ca sa se distinga mai usor de restul scrisului !
in rest , toate bune ;) |
|
| Sus |
|
ac
|
| Trimis: Mie Mai 18, 2005 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mersi de sugestii, aveti dreptate. O sa tin cont de ele si o sa schimb fontul. Se poate face mai user friendly si o sa incerc pe viitor in altele si in urmatoarea editie a acesteia. |
|
| Sus |
|
NDC
Data înscrierii: 19/Feb/2005
|
| Trimis: Joi Mai 19, 2005 12:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce pot sa mai zic... felicitari pentru initiativa. Dar as avea si eu cateva observatii:
- tot PDF-ul e scris cap-coada cu un singur font! In afara de numele subcapitolelor nu se vede nici urma de vreun bold, italic, underline, ce sa mai zicem de vreun alt font sau de indentari corecte prin cod (sunt zone de cod indentate prost sau deloc). Parca ar fi luat dintr-un fisier text, dat AutoFormat si apoi convertit la PDF
- use some diacritics ;)
- si nu mai minti lumea in prefata aia :P :P "Stim ca exista si alte site-uri destinate programarii, insa unele sint specifice (PHP, VB, etc.), iar altele nu au reusit sa adune suport si au disparut." Site-ul tau abia daca exista de 2 saptamani spre exemplu. Mai vorbim peste un an. |
|
| Sus |
|
ac
|
| Trimis: Joi Mai 19, 2005 2:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
NDC a scris: - si nu mai minti lumea in prefata aia :P :P "Stim ca exista si alte site-uri destinate programarii, insa unele sint specifice (PHP, VB, etc.), iar altele nu au reusit sa adune suport si au disparut." Site-ul tau abia daca exista de 2 saptamani spre exemplu. Mai vorbim peste un an.
Ce-i minciuna aici? Vrei sa-ti dau exemple de site-uri de programare care au disparut? Citeva site-uri de PHP am dat in carte, vrei si de VB sau altele?
Lamureste-ma ca nu inteleg despre ce-i vorba. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|