|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
AfterB
Data înscrierii: 28/Ian/2005
Locație: Canada, Montreal
|
| Trimis: Sâm Apr 30, 2005 7:52 pm Titlul subiectului: AJUTOOOR !!! |
|
|
Salutare tuturor, am nevoie de ajutorul vostru din nou.
Am un script care preia din mysql:
1). din tabelul jocuri ia jocul care corespunde userului din sesiune
2). din tabelul image ia poza corespunzatoare jocului respectiv.
Cu alte cuvinte, omul intra intr-un mygames.php de unde isi alege unul din jocurile proprii (le-am scos pe toate jocurile userului din sesiune cu "while"), cand da click pe titlul jocului intra intr-un detalii.php care preia un "game_name" alcatuit din: userul ce l-a pus, numele jocului si data, aflat in alt tabel.
Problema mea este ca nu reusesc sa parcurg 2 tabele cu 2 cicluri while, odata pentru jocuri sa le iau pe toate coresp. userului cu informatii despre fiecare si un alt while pentru tabelul image sa iau "game_name", eu vreau sa le folosesc pe ambele in acelasi tabel (ambele cicluri). Scriptul nu reuseste sa parcurga de n ori si tabelul users si tot in acelasi timp si tabelul image tot de n ori!!!
Va rog sa ma ajutati si pe mine !!! :( |
|
| Sus |
|
bld
Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska
|
| Trimis: Sâm Apr 30, 2005 10:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
wow...pe mine m-ai pierdut..
ce am inteles eu: vrei sa afisezi toate jocurile din tabela useri iar cand dai click pe titlul jocului sa afisezi tot din tabela jocuri (de ex)...nu?
Ei bine...cu 2 interogari la baza de date poti rezolva problema...altfel nu vad cum...
jocul din tabela useri trebuie sa aiba un id care sa fie egal cu id-ul din tabela jocuri...dupa care la titlu faci verificarea...daca id-ul acelui titlu este egal cu vreun id din tabela jocuri afisezi datele din tabela jocuri...asta vrei? se poate da swi un exemplu daca ii vreo problema...spune numai daca asta ti-ai dorit... |
|
| Sus |
|
exael
Data înscrierii: 27/Apr/2005
Locație: Slavui City
|
| Trimis: Dum Mai 01, 2005 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
daca postezi si niste exemple e mult mai usor sa te ajutam...
dar in mare cama asa se face cum a zis si bld |
|
| Sus |
|
AfterB
|
| Trimis: Dum Mai 01, 2005 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
cred ca nu m-am facut inteles prea bin, nu ? :cry:
deci am odata tabelul cu useri. OK din acesta iau toate datele printr-un while si le printez intr-un tabel, BUN, apoi vreu sa iau toate datele din tabelul image si sa atribui o variabila image_name la cate un titlu de joc, dar sa corespunda, si nu pot sa iau variabila intr-un alt ciclu while, numai daca ar fi in acelasi tabel in baza de date .
Daca nu reusiti nici voi, m-am gandit sa adaug tabelului users din db inca cateva coloane care sunt acum in tabelul image. :) |
|
| Sus |
|
AfterB
|
| Trimis: Dum Mai 01, 2005 3:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
saltare, m-am tot gandit la solutia ta si cred ca e buna.
Ce nu inteleg este cum pot eu sa pun acelasi id in doua tabele diferite ? |
|
| Sus |
|
w31rd0
Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Lun Mai 02, 2005 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Posteaza pls structura tabelelor, si datele de care ai nevoie, eu sunt mai mult decat sigur ca trebuie sa faci un SELECT din ambele tabele, adica un singur query, dar nu pot sa iti dau un exemplu daca nu dai tu ceva concret inainte. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|