|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
i0nutzb
Data înscrierii: 07/Iul/2004
|
| Trimis: Vin Apr 29, 2005 9:28 am Titlul subiectului: www.datalaser.ro review pls... |
|
|
Deci? ce parere aveti?
10x
edit: daca se poate, faceti si cate un click pe bannerul din stanga :D 10x |
|
| Sus |
|
i0nutzb
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| deeeeci? nimeni? o fi site-ul perfect? nu am nici o critica? nu am nimic? :evil: :roll: |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
- design grafic - simplu, dragut, se putea mai bine
- markup - sucks, fa-l CSS based sau macar vezi valid HTML 4.0
- PHP - loc mult de imbunatatiri,ghici cum am facut sa apara oroarea de mai jos :)
Cod:
Warning: main(paause.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/virtual/site6/fst/var/www/html/laser/index.php on line 291
Warning: main(): Failed opening 'paause.php' for inclusion (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /home/virtual/site6/fst/var/www/html/laser/index.php on line 291
- paginare la produse.. ce faci daca ai 1000 de cd-roms ?
kinda offtopic: activitatea pe acest forum se bazeaza pe voluntariat, nu poti critica pe nimeni ca nu ti-a facut review la site, poate n-am avut chef, poate n-am vazut thread-ul pt ca intram rar aici, poate n-am avut nimic de zis :)
chillout next time... |
|
| Sus |
|
i0nutzb
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 2:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi cer scuze :roll: nu a vrut sa para ce a iesti. in fine
daca te rog sa imi spui cum ai descoperit chestia aia? imi vei spune? ca nu stiu cum as putea sa-mi dau seama... :evil:
10x |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
lol, pai cine a facut scripturile ?
Tu incarci modulul prin ceva de genul:
an style="color: #000000"><?php require_once($_GET['cont'].php);
ghici ce se intampla daca pun ce-mi vine mie pe chelie in loc de un modul care nu exista ? :), macar pune un @ in fata la require ala pana inveti cum se face cum trebuie :)
Edit: un webdeveloper bun se uita in log-urile webserverului dupa request-uri ciudate, si logheaza erorile (in ceva db, file sau mail) + opreste afisarea erorilor cand site-ul e in productie ... |
|
| Sus |
|
i0nutzb
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| aha :) 10x, modificat. sper sa nu mai am probl... |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 3:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok...
Invata sa citesti erorile ce ti le da PHP, de ex in oroarea de mai jos:
Citat:
Warning: main(paause.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/virtual/site6/fst/var/www/html/laser/index.php on line 291
iti zice clar:
Citat: Avertisment; main(paause.php), nu pot deschide stream: Nu exista acel fisier in directorul [...] la linia 291
Etc.
Sa revenim -> ti-a mai ramas sa faci un markup mai bun, niste link-uri SEO friendly pt produse, search dupa produse, imagini la produse, categorii, subcategorii, paginare etc :) |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
P.S - ce ai pana la linia 291? mi se pare mie sau ai pus totul intr-un fisier incluzand doar modulele?
fa-ti un settings.php si pune-l inafara directorului de web.
in settings.php pui setarile de database, caile pentru module (in constante) si alte resurse.
La mine de obicei un index.php are max 20-30 linii :), restul vine din N module si submodule.
P.P.S - a cere cuiva sa faca click pe un banner e destul de lame..ca si posibil buyer m-as gandi:
"firma asta e atat de saraca incat traieste din cei cativa dolari adunati de pe acel banner? hmm... oare cat de seriosi sunt?!?! Screw 'em".
[/php] |
|
| Sus |
|
i0nutzb
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
well...
site-ul e facut acum 1 an, cand nu stiam mare lucru de php. pe site-ul asta mi-am dat eu corijenta la php :twisted:
intr-adevar, index-ul contine tot... nu inteleg mare lucru din smarty :( un tutorial ceva mai bun, ca ce e la ei pe site nu ma ajuta deloc. cred ca sunt eu mai greu de cap, nu stiu. pur si simplu nu imi iese :(
care e treaba cu bannerul? pai.. eu am fost angajat la firma respectiva si site-ul l-am facut "din datorie" nu am fost platit pentru asa ceva... prin urmare, am ajuns la concluzia sa incerc sa imi fac si eu un venit. cat de mic :)
de site inca ma mai ocup, din placere, sa am si eu cu ce sa ma laud :D
acum.. daca iti spun ca eu am incercat sa pun altceva in link-ul respectiv si nu mi-a aparut nici o eroare, probabil nu ma vei crede... si nu stiu de ce 8O
in fine, am remediat eroare (cat de cat...)
am zis ca urmatoare versiune (daca va mai fi) va fi cu un sistem de template-uri, iar link-urile SIGUR vor fi user friendly (mod-rewrite :twisted: )
multumesc pentru review, aratarea "gresalelor", etc. daca mai sunt, sunt binevenite :D |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Mie Mai 04, 2005 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Smarty e ff usor:
inainte puneai totul in acelasi fisier, codul php and stuff, acum ai html-urile separat si asignezi variabilele altfel.
in php ai
<?
$smarty = new Smarty;
//....aici configurari de path-uri
$smarty->assign('variabila',$ovariabila_sau_array);
$smarty->display('un_template_pur_html.html');
?>
in html vei avea...
Cod:
...html stuff.....
{$variabila}
......
daca acel "$variabila" e un array, probabil vrei sa faci loop prin el, vei folosi section sau foreach
Mai exista notiunea de "compile", nu e nici o filosofie, smarty nu compileaza in cod masina php-ul tau :), ci uneste cele foua fisiere -> html-ul si php-ul intr-o versiune hardcore (exact cum faci tu acum, html combinat cu php insa aproape imposibil de citit de ochiul uman :) ). De asemenea poti sa faci si cache la output-ul generat, pentru imbunatatirea performantelor.
Dar hai ca-s offtopic si am ff mult de lucru, posteaza intrebari referitoare la smarty pe sectiunile related cu php, o sa te ajut, dar first, citeste si rasciteste manualul sau pe scurt RTFM :)
Edit: eu intotdeauna ma bucur cand gresesc (evident, cand nu ma costa scump greseala) pentru ca "cine nu greseste, nu invata", conteaza sa-ti recunosti greseala, sa o repari si sa (incerci sa) nu o mai repeti :) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|