|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
calmstorm
Data înscrierii: 23/Apr/2005
Locație: Iasi
|
| Trimis: Sâm Apr 23, 2005 11:36 am Titlul subiectului: HTML(form)+PHP |
|
|
am un form de tipul:
Cod: <form action="xxx.php" method="get" name="form1" target="_blank">
<select name="a" onChange="document.form1.submit()">
<option value="">-- select a collection--</option>
<option value="1"]>MNG</option>
<option value="2" selected]>CK</option>
</select>
</form>
vreau ca xxx.php sa se deschida intr-o fereastra popup... |
|
| Sus |
|
ctiniancu
Data înscrierii: 23/Mar/2005
Locație: Prahova
|
| Trimis: Sâm Apr 23, 2005 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parca asa ar trebui :
<form action="xxx.php" method="get" name="form1" target="_new"> |
|
| Sus |
|
calmstorm
Data înscrierii: 23/Apr/2005
Locație: Iasi
|
| Trimis: Sâm Apr 23, 2005 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu merge,este exact ca si cu: "_blank" sau poate trebuie sa mai adaug niste parametri ??? |
|
| Sus |
|
ctiniancu
|
| Trimis: Dum Apr 24, 2005 8:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Uita-te aici :
index.php
<?php
echo "<form action=\"result.php\" method=\"POST\" name=\"form1\" target=\"_new\"> \n";
echo "<select name=\"a\" onChange=\"document.form1.submit()\"> \n";
echo " <option value=\"\">-- select a collection--</option> \n";
echo " <option value=\"1\"]>MNG</option> \n";
echo " <option value=\"2\" selected]>CK</option> \n";
echo "</select> \n";
echo "</form> \n";
?>
result.php
<?php
echo "Ai selectat : ".$_POST['a']."\n";
?>
Ca sa vezi ca functioneaza, testeaza-l la http://www.counterzone.ro/test
Mie mi-a mers cu : Mozilla 1.7.2, Opera 7.54, IE 6.0.2900.2180.
Vezi ce antipop-up ai setate.
O remarca : nu mai folosi metoda GET, este arhaica si nu-i buna de nimic. |
|
| Sus |
|
boo
Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uite asa, cred ca la asta te-ai referit 8)
Cod:
<script type="text/javascript">
<!--
var newwin;
function fereastra(winurl,winname,winfeatures){
newwin = window.open(winurl,winname,winfeatures);
}
function popup(){
var nav = document.form1.a;
var val = nav.options[nav.selectedIndex].value;
if(val!=0){
fereastra('xxx.php?get='+val+'',
'rezultate',
'width=450,
height=200,
left=0,
top=0,
directories=0,
fullscreen=0,
resizable=no,
location=0,
menubar=0,
scrollbars=0,
status=0,
toolbar=0');
}
}
//-->
</script>
<form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="get" name="form1">
<select name="a" onChange="popup()">
<option value="0">-- select a collection--</option>
<option value="1">MNG</option>
<option value="2">CK</option>
</select>
</form>
Bafta |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
ctiniancu a scris: O remarca : nu mai folosi metoda GET, este arhaica si nu-i buna de nimic. Discutabil... argumente ? Si/SAU mai direct: FALSE.
Revenind la problema lui clamstorm asa cum am mai urlat pe forum:
Cod: <!ELEMENT FORM - - (%block;|SCRIPT)+ -(FORM) -- interactive form -->
<!ATTLIST FORM
%attrs; -- %coreattrs, %i18n, %events --
action %URI; #REQUIRED -- server-side form handler --
method (GET|POST) GET -- HTTP method used to submit the form--
enctype %ContentType; "application/x-www-form-urlencoded"
accept %ContentTypes; #IMPLIED -- list of MIME types for file upload --
name CDATA #IMPLIED -- name of form for scripting --
onsubmit %Script; #IMPLIED -- the form was submitted --
onreset %Script; #IMPLIED -- the form was reset --
accept-charset %Charsets; #IMPLIED -- list of supported charsets --
>
Unde %attrs; inseamna:
Cod: <!ENTITY % attrs "%coreattrs; %i18n; %events;">
<!ENTITY % coreattrs
"id ID #IMPLIED -- document-wide unique id --
class CDATA #IMPLIED -- space-separated list of classes --
style %StyleSheet; #IMPLIED -- associated style info --
title %Text; #IMPLIED -- advisory title --"
>
<!ENTITY % i18n
"lang %LanguageCode; #IMPLIED -- language code --
dir (ltr|rtl) #IMPLIED -- direction for weak/neutral text --"
>
<!ENTITY % events
"onclick %Script; #IMPLIED -- a pointer button was clicked --
ondblclick %Script; #IMPLIED -- a pointer button was double clicked--
onmousedown %Script; #IMPLIED -- a pointer button was pressed down --
onmouseup %Script; #IMPLIED -- a pointer button was released --
onmouseover %Script; #IMPLIED -- a pointer was moved onto --
onmousemove %Script; #IMPLIED -- a pointer was moved within --
onmouseout %Script; #IMPLIED -- a pointer was moved away --
onkeypress %Script; #IMPLIED -- a key was pressed and released --
onkeydown %Script; #IMPLIED -- a key was pressed down --
onkeyup %Script; #IMPLIED -- a key was released --"
>
Daca voi gasiti TARGET in lista de atribute permise lui FORM... eu il mananc...... si apoi va intrebati de ce nu merge... pentru ca nu e in specificatie...
Revenind la GET ptr. ctiniancu te rog sa observi la FORM ca metoda default este chiar GET... mai mult... metoda GET tine de HTTP nu de HTML, PHP si/sau MySQL... si de aici iti recomand ca lectura very importanta pentru un programateur VEB: RFC 2616
Multa bafta !
PS> Scuze pentru enormitatea raspunsului. |
|
| Sus |
|
boo
Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 2:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: O remarca : nu mai folosi metoda GET, este arhaica si nu-i buna de nimic.
Metoda GET nu este arhaica, cat despre cat de buna este, ramane de discutat.
Citat: Daca voi gasiti TARGET in lista de atribute permise lui FORM... eu il mananc... ... si apoi va intrebati de ce nu merge... pentru ca nu e in specificatie...
Ai sa razi, atributul target poate fi folosit si pentru tagul <form>
http://www.w3schools.com/tags/tag_form.asp
Lectura placuta! |
|
| Sus |
|
Radical
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
boo a scris: Ai sa razi, atributul target poate fi folosit si pentru tagul <form> http://www.w3schools.com/tags/tag_form.asp
Lectura placuta!
Cine este w3schools.com ?
Eu iti recomand: http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html#h-17.3 care este chiar de la W3C... eu in DTD @ HTML 4.01 nu am gasit atributul target pe FORM...
[LaterEdit] Este numai pe loose.dtd nu pe strict.dtd... am sa-mi torn cenusa in cap... DAR chestia e ca nu mai lucrez pe loose.dtd de nici minte nu mai tin... mai mult eu fol chiar XHTML 1.0... si in curand trec la 1.1 |
|
| Sus |
|
bond
Data înscrierii: 15/Dec/2004
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 3:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
boo a scris: Ai sa razi, atributul target poate fi folosit si pentru tagul <form>
Am gasit in HTML 4.0 Reference la tagul <form> cu "non-strict elements and attributes":
Citat: The TARGET attribute is used with frames to specify in which frame the form response should be rendered. If no frame with such a name exists, the response is rendered in a new window unless overridden by the user.
@boo
Baga si tu un spatiu pe rindul cu "fereastra" ca s-a dezaxat topicul |
|
| Sus |
|
ctiniancu
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 8:27 pm Titlul subiectului: Bun simt ??? |
|
|
Stimate domn Radical,
Sunt profund indignat sa va citesc mizeriile scrise. Cred ca uitati ca sunteti pe forumul programatorilor php din Romania. La cine urlati domnule ?
Decat sa faceti pe profesorul, cred ca mai bine ne explicati si nou, cei mai novici, de ce functioneaza solutia propusa de mine. Nu o sa va spun eu stimate domn, va las sa descoperiti singur.
Cat despre metoda GET, cred ca programatorii in php inteleg foarte bine de ce am clasificat-o arhaica. Totusi, pentru mine, novice, dati-mi un singur link unde o folositi sa o vad si sa ma minunez.
Imi este rusine domnule ca sunteti roman si aveti un astfel de comportament.
De asemenea, regret ca am intrat pe acest forum, punand chiar si un link la mine pe site catre aceasta comunitate. Desigur, dupa ce am vazut care este comportamentul si limbajul, l-am sters, cred ca nu se merita.
Probabil veti spune : ce mare site ai ma ? Va spun eu domnule: unul amarat, pe unde se perinda cam 20 - 25 vizitatori unici zilnic, veniti de pe amaratul acela de http://www.hotscripts.com Si stiti care-i culmea "nesimtirii" mele ? Ca din toti, 178 folosesc WapCoMail pe serverele lor :P.
Este dureros domnule, ca pentru un individ ca Dvs. am clasificat acest site : nu merita. Tot asa ne clasifica si europenii domnule, cand ne fac tigani pe toti. Pentru indivizi ca Dvs.
Va las sa urlati in continuare domnule, "sa fiti cel mai tare". |
|
| Sus |
|
Radical
|
| Trimis: Lun Apr 25, 2005 10:16 pm Titlul subiectului: Re: Bun simt ??? |
|
|
Stimate domn Constantin Iancu,
8O
Eu nu am zis nimik la adresa si aptitudinile dvs. dar am sa zic acuma cf. standardului "uite cine vorbeste"...
ctiniancu a scris: Sunt profund indignat sa va citesc mizeriile scrise. Cred ca uitati ca sunteti pe forumul programatorilor php din Romania. La cine urlati domnule ?
Data viitoare am sa pun ghilimele... se pare ca TREBUIE sa fiu explicit !!! Mizerii ? Domnule Iancu se numeste SGML ... !
Va readuc aminte ca au mai fost 2 topicuri in care am subliniat faptul ca atributul target nu se aplica pe FORM:
Topic 8146
si
Topic 8762
Ba mai mult "indignat" (indignat e o figura de stil... si aici...) ca in XHTML au scos atributul target pana si la elementul A... am discutat si in Topic 4241
Din cele de mai sus... am facut si eu... bata-ma vina... ca nu o sa mai fac... o figura de stil... si am zis ca "urlu"... maine la 11:00 in Ciusmigiu sa vina toata lumea ca-mi pun cenusa in cap...
ctiniancu a scris: Decat sa faceti pe profesorul, cred ca mai bine ne explicati si nou, cei mai novici, de ce functioneaza solutia propusa de mine. Nu o sa va spun eu stimate domn, va las sa descoperiti singur
Vai... multumesc... dar am descoperit deja... navigand prin standardele W3.org lucru care iar... bata-ma vina iar il recomand cu caldura !
ctiniancu a scris: Cat despre metoda GET, cred ca programatorii in php inteleg foarte bine de ce am clasificat-o arhaica. Totusi, pentru mine, novice, dati-mi un singur link unde o folositi sa o vad si sa ma minunez.
Insasi acest forum foloseste GET din plin... fara GET e cam greu !
Programatorii PHP... moa... "prietenii stiu de ce" ! ... cred ca totusi 5 ani de experienta in PHP... conteaza !
Da... ce-mi bat capul...
ctiniancu a scris: Imi este rusine domnule ca sunteti roman si aveti un astfel de comportament. De asemenea, regret ca am intrat pe acest forum, punand chiar si un link la mine pe site catre aceasta comunitate. Desigur, dupa ce am vazut care este comportamentul si limbajul, l-am sters, cred ca nu se merita.
Oaaaaaa mamiii asta sa luat de mine... si mi-a stricat castelul... imi iau galetusa si plec !
Sa fim seriosi !
ctiniancu a scris: Probabil veti spune : ce mare site ai ma ? Va spun eu domnule: unul amarat, pe unde se perinda cam 20 - 25 vizitatori unici zilnic, veniti de pe amaratul acela de http://www.hotscripts.com Si stiti care-i culmea "nesimtirii" mele ? Ca din toti, 178 folosesc WapCoMail pe serverele lor :P.
Eu am unul pe care intra 74 pe zi, mai am unul cu 43 pe zi, si mai am unul international unde sincer nu am pus counter... habar nu am dar sunt si acolo cel putin 25 pe zi !
Acuma ce facem ne batem in ciorapi !?
ctiniancu a scris: Este dureros domnule, ca pentru un individ ca Dvs. am clasificat acest site : nu merita. Tot asa ne clasifica si europenii domnule, cand ne fac tigani pe toti. Pentru indivizi ca Dvs.
Va las sa urlati in continuare domnule, "sa fiti cel mai tare".
Eu nu cred ca am zis ceva de rasa celui care a scris... si chiar nu cred ca are importanta...
De fapt cred ca este o problema de fond... Domnule Constantin Iancu nu am nimik cu DVS.... absolut nimik... nici macar acuma dupa aceasta reactie exagerata...
Imi cer scuze anticipate pentru toti forum-istii pentru duritatea mesajului... inclusiv domnului Iancu... si de 2 ori pentru toti forum-istii care au inteles tot ca domnul Iancu mesajul meu cu "urlatul"...
Ar fi cazul sa nu ne mai dam la gioale... ci sa construim un WEB cf. standardelor... nu dupa ureche ! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|