Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cu history.back() dupa autentificare
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
eu2200

Data înscrierii: 07/Apr/2005
Locație: Langa monitor (Brasov)

Trimis: Lun Apr 18, 2005 11:48 am    Titlul subiectului: Cu history.back() dupa autentificare  

Adica utilizatorul acceseaza o pagina in care este necesara logare inainte de a intra (ex. adauga.php), utilizatorul este trimis catre pagina de login, se face inregistrarea, insa acum am nevoie ca el sa fie trimis in pagina pe care a incercat initial sa o acceseze (adauga.php)

Banuiesc ca poate fi vorba de history.back() insa habar nu am, e doar o presupunere. As avea nevoie de o functie sa indeplineasca cele mentionate mai sus.

Sus  
beeuser

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Lun Apr 18, 2005 12:13 pm    Titlul subiectului:  

Cu header faci redirect in php.
Dupa ce e autentificare cu success, redirectionezi catre adauga.php.

Ex:
header("Location:adauga.php");
exit();

Acuma adauga.php o poti tine minte cu session, in querystring...is mai multe metode.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Lun Apr 18, 2005 3:45 pm    Titlul subiectului:  

beeuser...nu stiu cat de buna este varianta ta...daca eu , utilizatorul vreua sa intru pe x.php unde nu pot sa trebuie sa fiu logat? ma loghez iar redirectionarea ta ma trimite pe x.php...nu? dar daca vreau sa intru nu pe x.php ci pe y.php...sau pe z.php...ma intelegi nu?
Cel mai bine ar fi sa verifici pagina care inceacra sa fie accesata de utilizatorul neautentificat...sa aloci numele paginii intr-o variabila de sesiune iar dupa ce se logheaza sa fie redirectionat spre "variabila din sesiune".php...pricepusi?
Sus  
eu2200

Data înscrierii: 07/Apr/2005
Locație: Langa monitor (Brasov)

Trimis: Lun Apr 18, 2005 4:15 pm    Titlul subiectului:  

Asta spunea si el (beeuser):

"Acuma adauga.php o poti tine minte cu session..."
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Lun Apr 18, 2005 4:22 pm    Titlul subiectului:  

Solutia pe care o folosesc este sa pasez lui login.php request-ul la care sa se faca redirectarea, iar in lipsa acestuia redirectarea sa se faca la o pagina implicita.

In paginile care necesita autentificare, ceva de genul:

<?php if (!utilizator_autentificat()) {   header('Location: login.php?request='.urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']);   die; } // restul codului/paginii ... ?>
In login.php:

<?php // autentificarea propriu-zisa ... ... // redirectare, daca executia a ajuns aici utilizatorul a fost autentificat if (isset($_GET['request']) {   header('Location: '.$_GET['request']);   die; } else {   header('Location: index.php');   die; } ?>

E cod din burta, nu stiu exact cum arata $_SERVER['REQUEST_URI'] pe felurite instalari de PHP, dar ideea de baza e asta.

Numa' bune.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1