|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
junioru2004
Data înscrierii: 13/Apr/2005
|
| Trimis: Mie Apr 13, 2005 3:21 pm Titlul subiectului: PHP-istii romani: mai slabi sau mai lenesi? |
|
|
De ceva vreme urmaresc magazinele online din romania. Cele mai multe folosesc (ca si scripting) "veteranul" oscommerce. Cei care le-au facut nu puteau sa faca scriptul de la zero? E mai simplu sa modifici un script decat sa-l faci faci? Sau pur si simplu nu erau in stare sa faca ceva atat de complex? Ma gandesc ca daca te apuci tu cu mana ta si faci un script , in felul asta nu avansezi? Intr-adevar castigi mai mult timp modificand un script deja existent. Sunt totusi vreo cateva magazine la noi (ex. www.dol.ro, www.emag.ro, etc) care par a fi facute de la zero.
In plus, nu prea vad firme de webdesign de la noi care sa aiba in portofoliu magazine online in genul celor de afara. Noi chiar nu avem programatori buni? |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Apr 13, 2005 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Programatori buni sunt, problema sunt clientii care nu vor sa plateasca suma ceruta pentru un magazin facut de la 0 si prefera sa plateasca mai putin pe ceva gata facut si adaptat pentru nevoile lor...
Pe client nu il intereseaza codul, il intereseaza ce se vede si cum merge... |
|
| Sus |
|
junioru2004
|
| Trimis: Mie Apr 13, 2005 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca asta ar fi problema. Orice firma din romania care vrea un magazin online ar fi dispusa sa plateasca 600-700 euro. Darde ce un programator sa munceasca 1-2 luni la un magazin pt 700 euro cand poate sa modifice unul in 1-2 saptamani. Problema este ca multi se supraestimeaza (asta nu ar nimic)dar mai vor sa fie platiti si la nivel occidental. Daca aud ca pe un magazin online s-a luat 5000 euro atunci au si ei pretentia la 5000 de euro. In ziua de azi multi isi fac firme de webdesign sau lucreaza ca freelanceri ca au auzit ei ca cica se castiga bine.
Parerea mea este ca 90% din php-istii romani nu au habar. Asta pana mi se confirma contrariul.... |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Mie Apr 13, 2005 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Huh !? Detectez niste frustrari, aici ?
E perfect natural sa te folosesti de ceva gata scris, atata vreme cat isi face treaba. Ar fi stupid sa muncesc o luna la ceva la care as putea munci 3 zile (bineinteles, in afara cazului ca am o natura oarecum masochista).
In alta ordine de idei, mi se pare complet nerelevanta diferentierea dupa criterii nationale. De ce sa compari PHP-istii romani cu altii, cum sa-i compari, de ce sa generalizezi ?
Si, la coada, majoritatea PHP-istilor romani lucreaza pentru ne PHP-isti straini :), tocmai pentru faptul ca piata e (inca) complet subdezvoltata in Romania. Foarte multi din posibilii clienti inca n-au habar ce e ala web, cu ce se mananca si cum le-ar fi de folos afacerilor pe care le conduc.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Mie Apr 13, 2005 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
juniorule, mai bine nu postai in forum si astfel aveai mai mult timp sa reflectezi asupra conceptiei tale cu privire la femei.
Doamne ai mila... |
|
| Sus |
|
junioru2004
|
| Trimis: Mie Apr 13, 2005 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
arond a scris:
In alta ordine de idei, mi se pare complet nerelevanta diferentierea dupa criterii nationale. De ce sa compari PHP-istii romani cu altii, cum sa-i compari, de ce sa generalizezi ?
Numa' bune.
Sta in firea oamenilor sa faca comparatii. Chiar si tu cand iti cumperi ceva faci comparatii. Daca fac o comparatie nu inseamna ca generalizez.
In plus, daca majoritatea php-istilor lucreaza pt cei de afara asta nu inseamna ca sunt mai buni. Intr-adevar multi clienti cand vor un magazin online si le zici 1500 euro refuza. Eu cred ca e destul de dezvoltata piata si la noi. In plus piata se mai dezvolta si in functie de oferta.
Am citit pe forum un topic ma vechi in legatura cu un messenger scris in php. A postat o gramada de lume, cei mai multi carcotasi care in loc sa vina cu o idee noua sau sa incerce sa ajute ei criticau. Dar asta e, eu zic ca suntem exact acolo unde ne e locul.
Sau sa nu mai zic de chestii de genul: vine omu si zice ca are nevoi de un programator bun pt un site si ca ofera 300$. Care crezi ca a fost reactia oamenilor. Au inceput sa-l injure si sa zica ca ei pt 300$ nici nu se dau jos din pat. E alegerea lor, dar nu cred ca le da nimeni dreptul sa critice.
Daca cineva ar vrea sa angajeze pe cineva care stie php cat ar trebui sa-i ofere?
PS: Forumurile din romania sunt pline de hateri. Unul dintre ei este ExcalIbvr. Imi cer scuze ca nu am zis, dar fraza din semnatura este un citat. Daca am folosit acel citat nu inseamna ca asta este si parerea mea despre femei. Si chiar daca ar fi, acesta este un forum de php si ar trebui discutate numai lucruri legate de php. Ar trebui ajutati cei care d-abia acum au aflat si ei ce este acela php si incurajati sa faca "performanta".
De criticat si injurat pot si eu. Tu mai poti si altceva? |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Joi Apr 14, 2005 2:09 am Titlul subiectului: |
|
|
junioru2004 a scris: Eu cred ca e destul de dezvoltata piata si la noi. Crezi gresit. junioru2004 a scris: In plus piata se mai dezvolta si in functie de oferta. Mai studiaza un pic economie. junioru2004 a scris: In plus, daca majoritatea php-istilor lucreaza pt cei de afara asta nu inseamna ca sunt mai buni. Unii sunt mai buni decat altii, altii nu sunt mai buni decat unii :). Iar faptul ca multi lucreaza pentru unii de afara ii face oarecum invizibili: n-o sa vezi mari aplicatii web scrise pentru piata din Romania (care nici nu e in stare, deocamdata, sa absoarba asa ceva). Dar oricum, aici nu e fotbal sa faci ce stiu eu ce clasamente si nu pare deloc interesant sau de folos sa faci asemenea comparatii.
Tot nu reusesc sa inteleg ce te motiveaza sa dezvolti un subiect care nu merita a fi dezvoltat. Daca ai ceva cu Romania, du-te in vest... munceste o vreme, si apoi revino si spune-ne cum a fost. Dar pana atunci nu cred ca poti fii obiectiv.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
whooper
Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON
|
| Trimis: Joi Apr 14, 2005 4:57 am Titlul subiectului: |
|
|
:) junioru', eu cred ca nu esti informat corespunzator, nici in cazul pietei din Romania, nici in cazul programatorilor romani.
Pentru o piata dezvoltata trebuie infrastructura solida. Si asta incepe cu link-ul pe care-l ai ACASA si se termina cu suportul oferit de bancile din Romania.
Cand conexiunea cea mai raspandita o reprezinta reteaua de cartier iar ISP-urile vand blana ursului din padure (prin contractele lor scumpe cu banda negarantata) n-ai ce sa ceri cu privire la securitatea tranzactiilor online (degeaba am site-uri securizate daca vecinul din retea ma cauta prin cache). Iar daca nu exista securitate cand folosescti card-uri .. eu ma mir ca se fac inca plati online.
Pe de alta parte, un site de certificare IT -- de nivel "rasarit" zic eu -- ne acorda LOCUL 3 pe natii .. http://www.brainbench.com/pdf/bbgamescerts/overallbronze.pdf .. iar ca sa ai ce sa compari, studiaza te rog http://www.brainbench.com/xml/bb/landing/offer/promotion.xml?contentId=2313 |
|
| Sus |
|
w31rd0
Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Joi Apr 14, 2005 6:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Bun exemplul, cu Brainbench am dat si eu o certificare zilele trecute cand era concursul :wink:
Si acuma despre postul lui junior:
Tu ori ai ceva ori ai ceva, no ofense, dar nu cred ca tu atata timp cat ai putea sa lucrezi cu 1000$ pentru cineva de pe MSN, te-ai mai ridica din pat sa mergi pana la sediul unei firme care vrea "mega-site" pe 300$.
Mai cred ca daca iti dai seama ca nu ai ce sa mananci, pentru ca de 2 luni lucrezi la S.C. "Sa construim" S.A. al caror site l-ai facut de la 0, si se tot razgandesc in privinta magazinului (de pe urma caruia ei oricum nu vor avea foarte mult de castigat) o sa faci in asa fel incat sa termini site-ul urmator in 1-2 sapt.
Poate ca postul meu suna cam "din topor" dar la asa topic asa mi-a venit sa ma exprim.
take care |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
|
| Trimis: Joi Apr 14, 2005 8:55 am Titlul subiectului: |
|
|
w31rd0, ai perfecta dreptate in ceea ce spui. Dpdv financiar merita prea putin sa lucrezi in tara, cand pentru aceleasi proiecte esti platit cel putin dublu-triplu in afara.
Totusi, piata romana de software este in crestere. Desi subdezvoltata inca, ea creste. Oare e chiar asa idealist (poate pt. unii, stupid) sa investesti resurse in Romania, sa creezi software bun la pret scazut? Oare e totul o chestiune de ordin financiar? Chiar nu mai conteaza altceva?
Stiti cum vad piata de software din Romania? Ca acele cartiere nou noute, de la marginea marilor orase, cartierele rezidentiale, care sunt construite teribil de haotic - din cauza ca nu exista o directie de dezvoltare.
<observatie>
Vorbesc din perspectiva unuia care lucreaza cu placere in acest domeniu si nu o face doar pentru bani. Ma adresez, in mod special, celorlalti din aceasta categorie.
</observatie>
To be continued... |
|
| Sus |
|
w31rd0
Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Joi Apr 14, 2005 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok,
Ai dreptate in privinta asta, insa nu e vorba ca eu nu pun pasiune in munca, insa placerea mea este clar altundeva, nu in fata calculatorului :).
Pt mine munca, programarea, este clar bani. O camera foto costa, excursiile costa, sa ai o viata interesenta in final, costa (cu toate ca multe placeri sunt gratis), ca sa iesi din oraselul unde locuiesti si sa ajungi acolo unde locuieste nenea pt care ai lucrat pe MSN, costa, sa vezi lumea costa ca si concluzie. ;)
Fiecare are pasiunile lui, e clar ca lucrez si cu pasiune, o munca care nu iti place nu isi are rostul, dar in timpul liber (care e putin) prefer sa ies la o bere, sau sa urc un munte cu prietenii.
Pentru mine acuma este destul de important cat castig, poate mai ales ca nu castig , sau nu am castigat asa de bine, dar mai ales pentru ca vreau sa ma pot "relaxa" mai incolo, si atunci voi fi dispus sa fac ceva calitativ si ieftin ca sa pun si eu o caramida la dezvoltarea Romaniei. |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Joi Apr 14, 2005 8:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
<offtopic>
arond a scris:
Numa' bune.
Bine ai revenit!
</offtopic>
Pe piata locurilor de munca de la noi din tara se intampla urmatorul fenomen:
Sunt multe oferte (unele foarte bune) si foarte putin candidati (si foarte slabi). |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Vin Apr 15, 2005 12:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi si bine v-am regasit :).
In ceea ce priveste oferta si cererea, eu cred ca pricina e tot faptul ca majoritatea celor competenti lucreaza in felurite variante (telecommuting, etc) pentru cei de afara si pe bani destul de buni.
Asa ca oferte de genul $300-$500 pentru un programator PHP (si aici nu vorbesc de scriptkiddies, sorry) sunt rezonabile, in context... dar complet neatractive pentru unul care la fel de usor si cu constrangeri mai putine castiga $1000.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Vin Apr 15, 2005 8:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Un programator php din Romania poate castiga $1000/luna???
Mai exact, sunt firme la noi care ofera salariul asta pentru un programator php???
Eu am impresia ca programarea in php e foarte prost platita, iar programatorii php sunt tratati ca niste SCLAVI.
De fapt, sa zicem 1000 euro nu $$$ :) |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
|
| Trimis: Vin Apr 15, 2005 10:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| Personal, in ultimul an am refuzat doua oferte de loc de munca - programator PHP & Co. Ambele ofereau EUR 150 in mana (norma intreaga), cu posibilitati de promovare. Nu am intrebat cat anume inseamna "promovare" si sunt tare curios pana la cat ar putea ajunge salariul unui programator php, in Romania. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|