Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cum fac un link catre excel?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
gabyy

Data înscrierii: 24/Feb/2005

Trimis: Dum Apr 10, 2005 11:30 am    Titlul subiectului: Cum fac un link catre excel?  

Stie cineva cum fac o legatura intr-o pagina html catre un sheet dintr-o pagina excel?Pagina de excel sa se deschida pur si simplu,nu neaparat in aceeasi fereastra,dar sa se deshida sheetul care vreau eu din fisierul xls!
Sus  
phpweb

Data înscrierii: 29/Mar/2005

Trimis: Lun Apr 11, 2005 8:39 am    Titlul subiectului:  

Unde se afla fisierul excel ? Pe server sau pe partea de client ! Teoretic, atat timp cat browser-ele nu ofera suport pentru Excel (ca pt. pdf), chestia asta nu merge. Practic ai putea incerca...
Sus  
gabyy

Trimis: Lun Apr 11, 2005 8:59 am    Titlul subiectului:  

Practic fac o aplicatie de sine statatoare in html si trebuie sa fac un link catre un anumit sheet dintr-un fisier excel si chiar intr-o anumita locatie din pagina respectiva,dar asta se poate face cu ancora!Este ca si cum ar fi pe server presupun!
Sus  
phpweb

Data înscrierii: 29/Mar/2005

Trimis: Lun Apr 11, 2005 9:24 am    Titlul subiectului:  

Din HTML ? Adica ai ceva de genul
[code]<a href="c:/MyDocuments/document.xls" target="_blank">Nume fisier</a>[code]

si asta e pe calculatorul tau si ai instalat Office-ul se deschide cred, dar daca fiesierul e pe un server web, eu sun aproape sigur ca un astfel de link va duce la downloadul fisierului. Mai "sapa"[/code]
Sus  
gabyy

Trimis: Lun Apr 11, 2005 5:32 pm    Titlul subiectului:  

Este pe calculatorul meu!Codul suna cum ai zis si tu!Cand dau click imi apare optiune de open sau save si daca dau open se deschide!Deci fisierul excel se deschide!Eu vreau sa stiu altceva!Fisierul respectiv are 3 sheeturi!Eu vreau ca daca dau click pe un link sa ma duca la primul sheet,daca dau pe al doilea link sa ma duca la al doilea sheet!Asta nu stiu daca se poate si daca da,cum? :x
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Lun Apr 11, 2005 6:17 pm    Titlul subiectului:  

Dar excel poate sa salveze ca html!! Formatul exportat include si un fel de linkuri pt selectia sheet-urilor.

Sau.. poti sa dai cu php browserului continut html cu datele sub forma de tabel, dar sa ii dai si un content-type specific excel (nu mai stiu care e).
Altfel.. daca ai o pagina html care e un tabel cu datele si ii schimbi extensia in xls... minune! O deschide fara probleme excel-ul.
Cred ca acest "feature" al excel-ului nu merge decat pt versiuni >2000.
Cei de la flamingo fac asa pt oferta in format excel; deosebirea e ca ei folosesc asp si, pentru a forta browser-ul sa faca download baga un content-type original, cam asa: "application/george". Dar in versiunea asta nu mai e...
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1