Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Apelare functii PHP la onClick
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bond

Data înscrierii: 15/Dec/2004

Trimis: Mar Apr 12, 2005 10:54 am    Titlul subiectului:  

Nu o maschezi. De aia am spus ca ar trebui negociat cu cei de la adbanner sa te lase sa contorizezi si tu in modul prezentat.
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Mar Apr 12, 2005 6:34 pm    Titlul subiectului:  

Ia sa vedem....
Bagi codul de la ei intr-un div pe care il pozitionezi absolut. OK?
Mai faci un div pe care il positionezi tot absolut astfel incat sa se suprapuna peste anteriorul. In al doilea div bagi un gif transparent de dimesiunile bannerului, si pe gif-ul ala pui link catre ce vrei tu...

Dar nu cred ca o sa se mai deschida ce trebuie cand se da clic. Pe mine http://www.adbanner.ro/go.php?m=359 ma redirecteaza la http://www.adbanner.ro/.
Sus  
phpweb

Data înscrierii: 29/Mar/2005

Trimis: Mie Apr 13, 2005 10:50 am    Titlul subiectului:  

Da, dar daca bagi http://www.adbanner.ro/show.php?m=359 o sa te trimita spre pagina pentru care este afisat banner-ul

Si haideti sa va spun o chestie, desi nu are neparat legatura cu subiectul de fata :

- link-ul de fata sau unul similar poate fi folosit ca URL pentru banner atunci cand te inscrii intr-o alta retea de banner exchange; binenteles ca nu are nici o utilitate dar cine stie ce poate naste imaginatia altora mai ales ca in baza de date a celor de la www.adbanner.ro se inregistreaza orice afisare indiferent daca codul HTML este incororporat saun nu intr-o pagina web
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mie Apr 13, 2005 11:08 am    Titlul subiectului:  

Emil a scris: Problema esentiala ramane insa faptul ca trebuie oferita si o solutie care nu depinde de acest obiect, care nu depinde nici de javascript la o adica, ceea ce implica resurse aditionale intr-un proiect (vezi Gmail, acum este si in varianta plain HTML).

Depinde foarte mult de scopul proiectului. Daca e vorba de un site web, absolut ca trebuie sa fie functional fara JavaScript. Go lynx... :wink:
Daca e vorba, insa, de o aplicatie software web-based, linistit se pot folosi toate aceste facilitati, daca ele ajuta in vreun fel aplicatia sau utilizatorul. Asa cum ai nevoie de JRE, Flash, IE+ActiveX pt. anumite aplicatii, mi se pare foarte normal sa ai activat JavaScript si sa folosesti ultimele versiuni de browsere.

Lumea se imparte in 3 categorii (yet another classification 8) ):
* cei care detesta termenul AJAX
* cei care promoveaza termenul AJAX
* cei care nu stiu ce e AJAX

Ah, poate ar fi si a 4a - cei pe care-i intereseaza mai mult cum functioneaza si cu ce se mananca, decat denumirea...

Emil a scris: Requesturi in background se pot face usor, cea mai simpla modalitate (cross browser), in caz ca n-ai nevoie de raspunsul dat de server este sa schimbi sursa unui tag IMG.
Asta e o chestie meseriasa - nu stiam. 10x, Emil!
Sus  
Emil

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Mie Apr 13, 2005 1:26 pm    Titlul subiectului:  

eu am pus acest "AJAX" in practica, inainte sa apara denumirea asta aiurea si crede-ma ca mi-am mancat nervii. Politica este sa scoti orice "maybe" sa ai doar lucruri sigure, sau macar sa incerci sa le ai ... e pain in the ass.
Nu te poti astepta ca userul sa aiba ceva activat sau sa faca si sa dreaga, de exemplu, poate sa aiba JS activat dar sa aiba un ad-blocker tampit care strica tot meciul.. ce faci in cazul ala ? Si alte probleme...in orice caz, este o experienta provocatoare....
De la utilizarea simpla a acestui obiect (sau whatever, orice alta metoda de request in background), pana la manipulari destul de tricky prin DOM sau parsing XML in JS, totul poate deveni o intreaga distractie si tu te poti trezi ca ai depasit cam cu o luna deadline-ul :) .

cateva links ce le recomand:
- QuirksBlog: Ajax, promise or hype?
- Ajax… Or how an old idea needs new marketing. (cam pe aceeasi idee)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2